Архів чату за 15.06.2022

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

БУХ 08:19
Добрий ранок! Вдалого дня!))

Оксанка 08:28
Добрий ранок! Всім мирного дня без тривог)

ФСН 09:04
ДОБРОГО РАНКУ! МИРНОГО НЕБА!!!

EVGENIY 09:10
Доброго ранку, всім гарного дня

Анатолій 09:35
Всім доброго ранку, та спокійногодня.

Галина. 09:37
Доброго дня. Чи платити медичному працівникові 20% ковідних у закладах освіти під час воєнного стану?

Людмила2608 09:54
Допоможіть розібратись з 01.01.2022р. створено відділ освіти як юридичну особу, с.рада передала талони на пальне для підвозу дітей, тепер говорять щоб ми передали талони на комунальне підприємство що мені в такій ситуації робити, я думаю що відпишу назад на с/р а с/р нехай відписує на комунальне

Інна 09:59
Галина, якщо у медичного працівника був простій то ні а якщо простою небуло то платити

початківець 10:00
Доброго дня, порадьте будь-ласка літературу для початку вивчення бух обліку держ установ з нуля, і взягалі з чого радите починати?

ФСН 10:02
Людмила2608, У вас повинен бути документ (підстава) про передачу - розпорядження, рішення, наказ, лист. На підставі цього передавайте прямо на КП.

EVGENIY 10:08
початківець, на цьому сайті є розділ ЗАКОНОДВАСТВО там є підрозділ БУХОБЛІК, НАЦСТАНДАРТИ і МЕТОРЕКОМЕНАЦІЇЇ ось з них і починайте

Віка 10:10
Доброго дня. Чи необхідно, щоб зараз нам орендарі сплачували податок на землю (Одеса) ?

EVGENIY 10:14
Віка, а ви що податкова? Вам відшкодовують а не сплачують

Оксанка 10:14
Підкажіть у юридичних статус перепідписаний вже досить довго, десь з годину, це нормально?

Віка 10:19
EVGENIY, то я неправильно сформувала. Так нам відщкодовують.

Кристина 10:28
Оксанка, у меня такая же была проблема, только что обновила программу статус изменился

Ольга 10:30
Не можу зайти в СДО пише "Помилка: Помилка: не вдалося накласти підпис, оскільки TSP-сервери не доступні". Що це може бути?

EVGENIY 10:31
Віка, ви же платите так чому вони вам не повинні відшкодовувати, у вас є договір в ньому все прописано

Ірина 10:34
Ольга, у мене теж саме з самого ранку

Валєрчик 10:36
Доброго дня! Ніхто не дзвонив на гарячу лінію e-data, що робити, чекати і все?

Ольга 10:36
Ірина, зрозуміло. Ви з якої області? Я з Одеської.

Оля_я 10:38
Ольга, в казні сказали, що така помилка у всіх. Чекаймо!

Ольга 10:40
Добре, чекаймо! Усім гарного дня!

Оксанка 10:45
Кристина, і в мене змінився статус, дякую

новенька 10:47
до якого часу можна вносити імпортування юридичних фінансових зобовязань а також платіжних доручень на протязі дня у СДО? який порядок вносень-імпортувати юридичні і чекати поки оброблять потім фінансові і чекати потім платіжні доручення чи як? Який порядок підкажіть будь ласка буду робити вперше!

новенька 10:49
Дати реєстрації юрид.фінанс. та платіжних потрібно в порядку 15.06,16.06.17.06 чи можна все одним числом?

Оксанка 10:50
новенька, порядки в кожному казначействі свої, я до війни відправляла все по черзі, доки не проведуть, зараз відправляю все, бо не дочекаєшся, можуть проводити в кінці робочого дня, у нас просять відправляти до 12.00. Як у вас я не в курсі...

Ольга 10:51
Новенька,в нас головне, щоб платіжні доручення відправили до 13.00 годині. А юридичні та фінансові можна і після обіду до 15.00 годині. Я зазвичай встигаю все в один день.

ФСН 10:52
новенька, все одним числом. у нас зараз до 15.00 (бажано). Але коли дають фінансування, то можемо і пізніше кидати.

новенька 10:53
Ольга, тобто якщо треба фінасові то сьгодні в термін не пізніше 15.00 ,я а платіжні доручення завтра до 13.00

ФСН 10:54
новенька, можна все в один день.

новенька 10:56
ФСН, відправляти спочатку фінансові і почекати поки оброблять а потім платіжні доручення?

Ольга 10:58
Новенька,так,можна спробувати встигнути все в один день.Але якщо буває затримка і платіжні доручення кинути до 13.00 не встигаємо,то наступного дня.

Світлана 10:58
Добрий день! Підкажіть чи потрібно в СДО, коли відправляєш зміни до кошторису затягувати сканкопію підписаних змін головним розпорядником?

ФСН 10:59
новенька, я імпортую все відразу; підписую кожним ключем: юр, фін, плат.дор.

ФСН 10:59
Світлана, так.

новенька 11:11
ФСН, дякую

Оксана 11:15
Доброго дня.Передали з сільської ради актом прийому- передачі холодильник який отримали від волонтерів.Як правильно його обліковувати?

EVGENIY 11:17
Оксана, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... ogo-stanu/

EVGENIY 11:17
Оксана, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... yak-treba/

Оксана 11:33
Дякую!

Люсія 11:40
Доброго дня, пікажіть будь ласка не відомо коли буде вирішуватися питання по відпустці педагогів на ВР

GalinaS 11:57
EVGENIY, як вимкнути блокувальник реклами на сайті

Інна 12:04
Люсія, читала що 22 червня буде друге слухання

Юля 12:04
Добрий день! Людина була у відпустці без збереження з-ти 3місяці під час воєного стану. Чи враховувати ці місяці для розрахунку днів до відпустки? Дякую

Тетяна 12:15
Добрий день, з самого ранку не вдається увійти в СДО. Видає помилку: не вдалося накласти підпис, оскільки TSP-сервери не доступні. Чи було в когось таке?

Tatiana 12:16
Юля, Порядок 100 ІІ розділ. Ч. 2 абзац 6....

Tatiana 12:18
Тетяна, почніть з перезавантаження компютера, призупиніть антивірус

ФСН 12:20
Юля, виключаються дні.

ФСН 12:21
Тетяна, перегрузити пробували?

EVGENIY 12:21
GalinaS, блокувальник реклами не на сайті, а у вас в браузері, зазвичай в строчці там де адреса сайту, то дивіться вправо https://i.imgur.com/Se1ndNZ.png

Наталія 12:21
Тетяна, у мене зараз таке видає :(

Тетяна 12:24
ФСН, вже і перегружала не раз, історію чистила, через різні браузери заходила. Навіть антивірус відключила, бо казна каже, що він може блокувати доступ до сайту. Результату немає.

Олена 12:30
доброго дня всім! Скажіть, будь ласка, хтось припинив сплачувати профспілкові внески?

Наталія 12:33
Тетяна, то може проблема не у нас, а у казни?

GalinaS 12:50
EVGENIY, дякую

Аліна 12:52
Тетяна, у мене також така проблема з СДО (Помилка: не вдалося накласти підпис, оскільки TSP-сервери не доступні)

Світлана 12:53
Колеги, платежі на цьому тижні у когось проходять?

Наташа 12:54
Світлана, аванс не оплачений

Аліна 12:55
Світлана, НІ, платежі не йдуть, Житомирська область

Юлія 13:01
Дніпропетровська тажож не проходять платежі

Оля 13:23
аванс весить, не оплачений .Дніпропетровська обл.

Наталя т-ц 13:25
ми помітили тенденцію,що казна всі платежі пропускає по пятницям.накоплює замовлення коштів і проплачує по пятницям. може і аванс в буде в кінці тижня)))

ФСН 13:33
Наталя т-ц, на тому тижні проплата була в четвер.

* 13:42
і комунальні (елктроенергія)також висить в казні

Валентина 14:28
Аліна, у вас СДО заробило? Нам кажуть що у нас ключі заблоковано (токени)

Аліна 14:32
Валентина, Ні, не працює.В казначействі не знають, яка причина.А як перевірити чи вони заблоковані?

Валентина 14:37
Аліна, ми збираємося іти в казну з токенами вияснити.

Тетяна 14:51
Наша казна (Запоріжжя) каже, що проблема в провайдері, наче він закрив доступ до портів. Дали нам адресу ІР та портів, щоб провайдер їх відкрив. Чекаємо результату...

Валентина 14:53
Тетяна, А хто дав адресу?

Тетяна 14:53
техпідтримка зазначейства.

Валентина 14:54
Тетяна, а потім ви зверталися до провайдера?

Тетяна 14:57
Валентина, так звернулися. Але нам провайдер каже, що нічого не закривав, а це саме казначейство заблокувало адреси нашого провайдера. Тепер провайдер розбирається напряму з нашим казначейством, а ми чекаємо.

натли 14:58
Тетяна, на 14,57 дурдом.

НАТАЛІ-Я 15:10
Якщо платимо 2)3 окладу. як платити ранг і вислугу?

керр 15:19
НАТАЛІ-Я, не платити, усе ж чітко - 2/3 посадового окладу

НАТАЛІ-Я 15:28
керр, Я не зрозуміла! Як?

ната 15:31
НАТАЛІ-Я, якби було 2/3 заробітної плати, то ви б платили 2/3 з оклад+ранг+вислуга

олада 15:33
Доброго дня! Можливо хтось стикавсся з подібною ситуацією.Підкажіть, як поступити. Від головного розпорядника передано розпоряднику нищого рівня талони на пальне (гуманітарна допомога).Є пропозиція взяти на облік на позабалансовий рахунок (який ?????) і друге питання як проводити списання. Тобто цікавлять бух. проведення. Дякую

Олена 15:34
скажіть, будь ласка, чи можна виплачувати матеріальну допомогу на оздоровлення не пед працівникам?

Олена 15:34
наче ж ніде заборони на це не має

ната 15:34
Олена, можна. законодавчих заборон нема

олада 15:35
Уточнюю. Передано по акту приймання-передачі , де вказано і кількість, ціну, суму.Дуже прошу підказки.

EVGENIY 15:35
олада, так може і разунок обліку вказано ?

EVGENIY 15:35
олада, чому через 6611 і 2711 не зробити?

олада 15:35
ні

EVGENIY 15:36
олада, і чому на позабаланс, аде вони у головного були в обліку?

олада 15:36
гол. розп. бере на позабаланс.

EVGENIY 15:37
олада, а чому він так робе? Де довідка про надходження в натуральній формі у вв казну і чому не на 1514 рахунку

Олена 15:38
а як щодо статті 11 зу 2136? що дія окремих положень колдоговору може бути зупинена за ініціативою роботодавця? Це має бути якесь роз'яснення тоді, що роботодавець залишає, а які виплати призупиняє?

керр 15:40
Олена, у Вас бюджетна установа чи приватник?

Олена 15:41
керр, бюджетна

ната 15:41
Олена, якщо фонд оплати праці дозволяє платити мат. доп. то чому не платити?

Олена 15:44
ми цим питанням не задавались поки наш департамент сьогодні не сказав, що ми багато грошей замовили на зп, ояснили це відпускною компанією та виплатою матеріалки, вони почули за матеріалку і в телефонному режимі відчехвостили, скажімо так

НАТАЛІ-Я 15:44
2/3 окладу з урахуванням доплат та надбавок заробітної плати, що носять обов’язковий характер (ранг та вислуга років). Так написано в наказі, але я не може зрозуміни геть запуталась. Підкажіть. Дякую!

Олена 15:45
хоча фонд дозволяє, в нас була економія за попередні місяця

ната 15:46
Олена, вам потрібно було відчехвостити у відповідь. де є заборона на виплати МД.

ната 15:47
все рівно цю економію у кінці року заберуть. сумніваюсь що дозволять виплатити премію

Анатолій 15:47
На який відсотком із перерахованих 75% до районної профспілки внесків ми, комунальний заклад (ліцей), ми можемо розраховувати для власних потреб?

Олена 15:48
а як щодо профвнесків? стаття 14 зу 2136 призупиняє статтю 44 в якій вказано про зобов'язання відрахувань. А хтось з вас припинив виплати профнесків ?

Олена 15:49
ната, ми вирішили кожен місяць потрохи цю економію використовувати, забираємо місячний фонд + трохи економії. Може і профінансують, а може і ні, буде видно

_Ольга_ 15:52
олада, ми в такму випадку ставимо на баланс через казначейство по довідкі надходження в натуральній формі (03 фонд), і списуємо по мірі витрачання.

EVGENIY 16:02
_Ольга_, тобто ви гумантірку отримуєте від головного розпоярдника і робите довідку? А чому це не зробив головний розпорядник?

олада 16:06
Не знаю. Йому видніше. Я думаю, що мушу дотримуватись такого ж порядку. Чи я не права? Та переглянувши позабалансові рах, не знаю де можна його прописати?

олада 16:08
І як списувати, коли це талони на бензин. Виходить, що потрібно переводити в пальне...

олада 16:09
І як це можна зробити????Коли мова йде про позабаланс...

Анатолій 16:11
Олена, Ваші запитання (12:30, 15:48) дійсно заслуговують на увагу, але, чомусь, немає ніякої реакції від колег. Це питання, мабуть, має більше турбувати голів профспілкових організацій.

Анатолій 16:12
І все-ж, який відсоток із перерахованих до рай.проф.спілки коштів - наш?

Світлана 16:25
Анатолій, а про це спитайте у профспілки.

Світлана 16:25
Анатолій, ми взагалі вийшли з цих профспілок. Всі гроші - наші.

Надя 16:27
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, при розрахунку мат.допомоги вчителям ми беремо тільки посадовий оклад чи до окладу додаємо суму згідно постанови КМУ №22 .

олада 16:32
Якщо довідка в натуральній формі, то паралельно потрібно відкрити рахунок по 03 фонду і дов. змін до кошторису? Я правильно думаю? Чи достатньо довідки про надходження в натуральній формі? Я думаю, що казні потрібно все в комплексі. У мене таке вперше, тому прошу допомоги з практики людей, які вже з таким стикались. Дякую.

EVGENIY 16:33
олада, на 021 на позаблансі можна якщо хочете, наберіть в пошуку на сайті ТАЛОНИ і знайдете багато статей про облік талонів

EVGENIY 16:34
олада, да ви правильно думаєте, змініи до кошторису і відкрити рахунок

Світлана 16:44
Надя, посадовий оклад+підвищення.

Надя 16:53
І ще питання, чи потрібно відправляти повідомлення в податкову при прийняті працівника по ЦПХ.

Наталія 16:57
Доброго дня, можливо хтось знає, чи могло приватне підприємство не оголошувати ні простій ні призупинення труд договору, а просто видати наказ з 24 лютого що магазини зачинені?

EVGENIY 16:57
Надя, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... militisya/

Наталія 16:57
Без зазначення причини

EVGENIY 16:58
Наталія, вам на бухгалтер911

Світлана 17:09
Надя, https://buhgalter911.com/uk/news/news-1063424.html

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”