Архів чату за 01.11.2024 пт (71)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина: 07:36
Всім привіт)

EVGENIY: 08:29
Доброго ранку, всім гарного дня

Аня: 08:58
Які дії окрім зміни податка ЄСВ, якщо працівник приніс довідку МСЕК

EVGENIY: 09:00
Аня, https://buhgalter.com.ua/articles/kadro ... -yak-buti/

Іра: 09:16
Аня, теж це цікавило, але відповіді не знайшла, зробила висновки, що значить нічого не треба робити, нараховую 8,41 і все

Тетяна: 09:22
Чи можна самостійно донарахувати заробітну плату працівнику за минулі роки, був встановлений неправильнй ранг, зараз вирішили випрати

EVGENIY: 09:37
Тетяна, у вас як у бухгалтера по зарплаті повинен бути наказ як підстава для нарахування, наказ про встановлення рангу нормальна підстава навіть якщо він виправляє не вірний наказ минулого, а без наказу у вас не має підстав

Тетяна: 09:38
Дякую

Тетяна: 10:18
Доброго ранку, шановні колеги:) підкажіть будь-ласочка в такому питані: працівник зовнішній сумісник, сьогодні дізнались, що він як місяць звільнився з основного місця роботи, які наші дії? чи може він продовжувати працювати як сумісник?

EVGENIY: 10:27
Тетяна, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... se-roboti/

Тетяна: 10:39
EVGENIY, величезне дякую

Ольга: 10:53
Добрий :), по яких рахунках проводити нарахування та закриття виплати компенсації сиротам на харчування

EVGENIY: 10:57
Ольга, https://buhgalter.com.ua/articles/socts ... pamyatati/

Ольга: 11:04
EVGENIY, Дякую,але це стипендія .А потрібно харчування воно по кекв 2230

111: 11:09
Ольга, по тим же що і стипендія

ната: 11:21
Добрий день. підкажіть будь ласка. Чи можно зробити комплект з однаковими МФП для оплати по КЕКВ 3110 . Казка каже ні. Питаю чого? Тому що нельза щоб було 2 однакових в комплекті. Підкажіть як їм доказати, що можно.Дякую

EVGENIY: 11:23
ната, це типу два однакових принтери? Так може тоді машини будете купувати в комплекті? Об'єкт обліку принтер чи комплект?

ната: 11:29
так

EVGENIY: 11:30
ната, всі вірно казна каже, один принтер це один об'єкт обліку якщо він нижче вартісного вашого критерія то купляти треба по 2210

Ольга: 11:31
111, Дякую,а не можна іх проводити 6211-8013?

ната: 11:34
EVGENIY, у нас видатки по КЕКВ 3110, а вартість принтару 8000. тому і робимо так

EVGENIY: 11:35
ната, так робити не можна, такі видатки треба проводити по 2210, якщо ваш вартісний критерій вище 8000

EVGENIY: 11:37
Ольга, 6211 8013 це взагалі якась проводка з контрагентом , думаю тут студенти ні до чого, якщо ви зробити на форумі тему і опишете ваші операції я спробую вам допомогти, зараз не зовсім зрозуміло які ви операції робите

ната: 11:37
EVGENIY, дякую

Ольга: 11:42
EVGENIY, Дякую,форум це як?

Юлія: 11:44
Добрий день. Підкажіть будь ласка. Дер. уст. має наказ на облікову політику, де зазначена вартісна межа основного засобу 20 тис грн. без ПДВ. Ми об'явили тендер на придбання БФП за ціною 20 тис грн за одиницю .Кошторис затверджений по КЕКВ 3110. Якщо раптом ціна переможця буде меншою, ніж 20 тис. ,чи зможемо ми зареєструвати догов по КЕКВ 3110

EVGENIY: 11:44
Ольга, https://i.imgur.com/kiHmT2b.jpeg

EVGENIY: 11:47
Юлія, я вважаю що ні, такий договір треба буде реєструвати по 2210

Ольга: 11:50
EVGENIY, Дякую

коледж: 12:03
добрий день, чи працює сДО?

ната: 12:07
EVGENIY, Лист ДКСУ від 07.09.2022 р. № 15-12-12/12036 [Щодо застосування КЕКВ при придбанні оргтехніки] це я мала на увазі

ната: 12:08
це для того, щоб не прив’язуватись до критерій ОС

ната: 12:15
Юлія:Лист ДКСУ від 07.09.2022 р. № 15-12-12/12036 [Щодо застосування КЕКВ при придбанні оргтехніки] . Почитайте, може допоможе вам, щоб не міняти КЕКВ

EVGENIY: 12:21
ната, я прочитав і чим він допоможе? Суть платежу придбання ІНМА, а ІННА тому що вартісний критерій нижче

EVGENIY: 12:22
ната, лист є у нас на сайті https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... kiv-pri-3/

EVGENIY: 12:22
ната, ось лист МФУ свіжий https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ta-obliku/

Юлія: 12:25
А нашій пролемф цей лист допоможе?.(Лист ДКСУ від 07.09.2022 р. № 15-12-12/12036 [Щодо застосування КЕКВ при придбанні оргтехніки] )

Юлія: 12:26
Перепрошую, проблемі

ната: 12:33
Юлія, так, казна згодилась провести наші МФП по КЕКВ 3110

Валентина: 12:53
Доброго дня, колеги! Підкажіть, будь ласка, чи є школа критично важливою для фукціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період? Чи потрібно вносити до ПФУ відовості по прийняттю, звільненню, переведенню по людині?

керр: 12:59
Валентина,таку приналежність визначає Міністерство... якщо ніякі документи не подавали, то й знач не віднесений Ваш заклад до таких... подання відомостей значення не має

Валентина: 13:05
керр, дякую!

Тетяна: 13:31
Добрий день. Закупили чіпи до сканера для тварин. на який бухгалтерський рахунок віднести чіпи?

Наталя: 13:35
Доброго дня,при інвентаризації виявили що на балансі стоять витяги Держкадастру за 0 вартістю.Скажіть як їх можна списати? Якими документами ?

EVGENIY: 13:48
Наталя, на балансі ніщо не може стояти з нульовою вартістю, суть балансу це вартість активів, не має вартості не має нічого

Наталя: 13:59
EVGENIY, чи взагалі їх потрібно було ставити на облік?

Інна: 14:02
Доброго дня. Підкажіть будь ласка , що треба зробити ( прописати в договорі) чи ,як ,по 590 Постанові, щоб можна було сплатити послуги по підготовці до опалювального сезону це подзвонив наш казначей і так сказав а що зробити не сказав. Вдячна заздалегідь

EVGENIY: 14:09
ната, це помилка, потім вилізе боком і вам і казні

EVGENIY: 14:11
Наталя, думаю що не треба було ставити, якщо і ставити то точно не за нульовою вартості в бухобліку не існує такого, є кількісний облік МШП але він поза балансом

Галина: 14:18
Хто з закладів освіти, у вас теж так довго видають довідки малозабезпеченим ? (для пільг дітям по харчуванню )

111: 14:25
Інна, а який у вас предмет договору?

111: 14:30
Інна, якщо у вас предмет договору "промивка труб опалення" то це 3 черга,але якщо прописати "підготовка до опалювального сезону(промивка труб опалення)" то це вже друга черга,думаю саме це і мав на увазі казначей

Юлія: 14:52
EVGENIY, щодо вартості... попередня бухгалтерія "поставила на облік" на 1112у 2019 році підручники без вартості.. Тобто лише кількісно... Мені потрібно певне це виправити, але як?

EVGENIY: 14:55
Юлія, не має в бухобліку такої операції як поставити на облік без вартості, ну тупо не існує такого

EVGENIY: 14:56
Юлія, мабуть коли робити інвентаризацію виявити як лишки і поставити на облік, оцінити комісією або якщо є старі документи там вартість подивитись

Юлія: 14:58
EVGENIY, знаю, вірю, проте в нас виходить в інвентаризаційних описах з 2019 року є стрічка з цими книгами... І вони написані в книзі обліку... Дякую, буду виявляти лишки😌

Інна: 15:08
111, Зрозуміла дякую так в мене стоїть просто промивка і випробування систем опалення. Ну це ж тільки на Казну Постанова , на банки ні я так думаю

Людмила: 15:28
EVGENIY, чи правомірна заборона казначейства проводити оплату за послуги (інтернет) якщо є протермінована заборгованість по КЕКВ 2111 (профспілкові внески) через затримку фінансування ?

******: 15:29
Людмила, я вважаю що заборонити проводити платежі вони не можуть....хай письмово пояснять чому

******: 15:30
******, або зробіть звернення через гарячу лінію.... )

Людмила: 15:37
******, вони кажуть що то порушення бюджетного законодавства

Галина: 15:39
Людмила, ну а як вам бути з інтернетом , відключать якщо не оплатите

EVGENIY: 15:45
Людмила, ну да є такі заходи впливу

EVGENIY: 15:45
треба читати коли їх застосовують і вони ж повинні це якось оформити а не просто так казати

EVGENIY: 15:47
Людмила, ось Бюджетний кодекс https://i.imgur.com/tccU6be.jpeg

EVGENIY: 15:48
За наявності простроченої кредиторської заборгованості із заробітної плати …… за загальним фондом не беруть бюджетних зобов'язань та не здійснюють платежів за іншими заходами, пов'язаними з ….. до погашення такої заборгованості.

Людмила: 15:57
EVGENIY, а якщо відключать інтернет за борги? Ми ж не винуваті що нам недофінансовують по 2111

EVGENIY: 16:00
Людмила, так казначеї теж не винуваті що так написано в бюджетному кодексі

EVGENIY: 16:00
Людмила, пишіть листи головному , описуйте ситуацію і хай дофінансовують

Людмила:16:07
EVGENIY, а може є якісь винятки ? чи розяснення як то застосовується від ДКСУ чи мінфіну ?

EVGENIY:16:11
Людмила, Бюджетний кодекс ну який може бути вийняток? Чітко написано

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”