Доброго ранку.
Людмила: 08:28
Доброго ранку. Бюджетній організації прийшла компенсація за працевлаштування впо. Підкажіть будь ласка які проводки треба зробити
EVGENIY: 08:33
Доброго ранку, всім гарного дня
EVGENIY: 08:34
Людмила,
Ірина: 08:43
Доброго ранку. Працівник їде у відрядження з проживанням, харчуванням і відшкодуванням витрат на дорогу. Чи потрібно йому платити добові?
EVGENIY: 08:46
Ірина,
Тетяна: 08:48
Доброго ранку, шановні колеги) хотіла відправити повідомлення про виплату коштів по лікарняному на сайті ПФУ, і в мене не виходе, недає створити ((( підкажіть можливо щось змінилось, а я пропустила(((
Олександра: 08:52
Тетяна, повідомлення можна створити тільки після того як статус заяви-розрахунку зміниться на "оплачено "
Леся: 08:58
Якщо не друкувати реєстри проведених зобовязань з СДО то дуже порушення? Бо багато паперу на них тратиться
Оксана: 09:02
Леся, ми не друкуємо теж. Але я собі зберігаю електронний варіант в пдф завантажені з сдо
Оксана: 09:03
чи порушення якщо не друкувати не знаю. Але навряд. Ніде не пише що обовязково їх друкувати
Ірина: 09:20
Доброго дня. Установа хоче списати електрообігрівч. Яка організація повинна надати заключення що він не працює
Олена: 09:38
Не можу знайти в електронному кабінеті дпс місячний звіт єсв, підкажіть код!!!
Олена: 09:41
Доброго ранку! Підкажіть будь ласка чи обов"язково потрібно щоб в установі були інваліди? Чи це вже відмінили? Дуже дякую
EVGENIY: 09:41
Олена,
EVGENIY: 09:42
Олена, я в шоці, написано в самому верху виділено знаком оклику, а ви навіть не подивились, де треба написати щоб ви почали читати на сайті новини????
EVGENIY: 09:44
Олена, це по інвалідам
Олена: 09:45
Дуже дуже дякую
Світлана: 09:54
Доброго ранкупосадову особу ОМС прийнято на роботу 22.02.2023 черговий ранг через два роки - 22.02.2025, а нарахування за ранг починати з 23.02.2025?
Сергій: 09:55
Доброго дня! Якщо сільська рада виділяє кошти на поповнення статутного капіталу комунального підприємства чи потрібно з цих коштів платити податок на дохід?
EVGENIY: 10:00
Сергій, у нас в країні є податок на дохід?
Сергій: 10:02
Прибуток
EVGENIY: 10:04
Сергій, податок на прибуток це не в бюджетних установах, таку відповідь тут вам ніхто не надасть це треба питати , наприклад на бухгалер911
школа: 10:06
Всім Доброго ранку.
Сергій: 10:06
EVGENIY, дякую за підсказку
школа: 10:07
Чи розділяються лікарняні за рахунок установи і за рахунок ПФУ у дод 1 об'єднаної звітності з ЄСВ?
Лариса: 10:07
Добрий день, ми змінили свою назву.Подаємо до ДКСУ нову картку із зразками підписів чи потрібно надавати додаток №10
EVGENIY: 10:11
школа, ні
EVGENIY: 10:12
Лариса, ну здається в картці є ваша назва і мабуть же потрібно щоб ця назва вже була нова якщо вам рахунки не закривали то значить їх перейменували теж
EVGENIY: 10:13
Лариса, в додатку 10 нова назва щоб була
Ірина: 10:14
Добрий ранок. Колеги, підскажіть субвенцію з ДБ для оплати праці фахівця із супроводу по якому КПК слід проводити?
Ірина: 10:15
*фахівця із супроводу ветеранів війни
школа: 10:20
EVGENIY, Дякую.
Інна: 10:44
Ірина, 0213193
Таїсія: 10:45
з/п працівника за основним місцем роботи (0,5 ст) , та за сумісництвом (0,25 ст) разом не дотягує до min з/п. Як "дотягувати" ЄСВ?
Ірина: 10:47
Інна, дякую
Ната 1: 10:51
Ірина, у нас 0813193
Олена: 10:52
Ірина, а у нас 0113193
цнсп: 10:53
Добрий день. Погашення ДТ за природний газ актом відображаємо проводками 8013-2113?
Інна: 10:53
Олена, Ната 1, Ірина, дивлячись хто головний розпорядник. У нас виконавчий комітет, то початок 021
Таїсія: 10:56
10:45 маю на увазі у об'єднаному звіті з ЄСВ дотягуємо сумарну з/п до 8000 грн, чи з/п за основним місцем роботи
Ок: 11:16
Придбання моноблоку вартістю 17000 грн по КЕКВ 2210 чи КЕКВ 3110?
EVGENIY: 11:17
Ок, залежить від вашої облікової політики і визначеному в ній вартісному критерію
EVGENIY: 11:17
Ок,
О.В.: 11:27
Чи входять лікарняні у доходи у вигляді заробітної плати? працівник звернувся за довідкою про доходи
Галина: 11:34
Ок, наша казна в цьому році сказала, що не пропустить такі видатки по 2210: 1 - в роз'ясненнях там немає комп'ютерної техніки, 2 - придбання копм.техніки саме по собі має капітальний характер, адже використовується значно довше ніж 1 рік (у декого і довше 10 років)
EVGENIY: 11:42
Галина, я вище дав посилання на лист Мінфіну з цього питання
EVGENIY: 11:43
Галина, казна втручається в не свої справи, і явно помиляється
EVGENIY: 11:44
Галина, і до чого тут один рік?????
Тетяна: 11:44
На даний час нема форм місячної звітності з ЄСВ,у людей зовсім мало часу на складання звіту .На підприємствах до 900 чоловік і складання звіту в ручну. Чого так затягувати з формами невідомо .
Тетяна: 11:46
Може податкова прочитає.
EVGENIY: 11:48
Тетяна, так а податкова тут до чого? Наказ вийшов два дні тому, чому МФУ не міг наказ зробити раніше ось в цьому питання, думаю податкова вже завтра викладе нові форми а на наступному тижні вже почнуть втілювати розробники програм
Тетяна: 11:50
Дякую ,на це сподіваємось.
Олена: 11:59
Таїсія, Лист ДФС від 22.05.19 р. № 2295/6/99-99-13-03-02-15/ІПК. Там сказано, що коли п/п оплачує працю свого співробітника як за основ. місцем роботи, так і як внутр. сумісника, таке п/п зобов’язане нарахов. і сплачувати ЄСВ із сукупного доходу працівника за місяць. Якщо сукупний дохід менший від МЗП, то необхідно донарах. ЄСВ до мін.стр.внеску.
789: 11:59
Підскажіть будь ласка сума декретних 103000 ЄСВ-22660,00. Обмеження діють від суми 160000?Правильно?
EVGENIY: 12:05
789,
EVGENIY: 12:05
789,
EVGENIY: 12:07
люди на стільки розлінились, просто зайди в довідники там ЄСВ і там є інформація вся, є новини на сайті на цю тему, є статті в яких я писав додавайте в обране і користуйтеся весь рік, я вже відчуваю себе гуглом
Тетяна: 12:18
Добрий день. Підкажіть будь ласка чи можа виплатити працівнику за його проханням трохи більший аванс, ніж встановлено кол.договором. Здається немає такої заборони в законодавстві. Чи потрібна від нього заява?
EVGENIY: 12:21
Тетяна, не має такої заборони, я би і без заяви виплатив якщо треба і якщо не багато
Тетяна: 12:22
EVGENIY, спасибі!
М.: 12:39
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, що я роблю не так. Потрібно нарахувати лікарняний з 30.01. В бланках знайшла Відомість нарахування лікарняних. У розрахунковому періоді людина була 36 днів на лікарняному. Це захоплює 3 місяці. Ці дні виношу в 4 колонку відомості, так як вони не включаються в загальну кількість днів. не правильно рахує дні.
Бух: 13:19
EVGENIY, з тлумаченнями по бух.обліку, бюджетному обліку і звітності у нас виходить як "лебіть, рак і щука". Казна має своє бачення, мінфін своє, а головний розпорядник- своє :))))
Бух: 13:20
З амортизацією МНМА отриманих як благодійка досі немає єдиного підходу. Для казни типова кореспондеція - не авторитет
Олена: 13:23
Бух, повністю згідна., казна не приймала баланс, де внесений капітал за мінусом зносу оз від благодійника
Ок: 13:24
EVGENIY, але останнє речення з цього листа Мінфіну не внушає довіря.
Світлана: 13:51
Олена, у мене такий баланс був прийнятий. Правда, я казначею розповіла, чому я так зробила. Вона визнала, що цього не знала и прийняла.
Олена: 13:58
Світлана, я також довела їм, прийняли
Світлана: 13:59
Олена, прикро, що звіти приймають люди, які не знають багатьох моментів.
Світлана: 14:03
А з приводу придбання комп"ютерної техніки по 3110 незалежно від вартості - то це окрема історія. Я направила 30.01.25 запит до Мінфіна і ДКСУ. Чекаємо 30 днів.
EVGENIY: 14:06
Бух, казна не має свого бачення, хтось із казни написав статтю в журнал і виклав якесь своє помилкове бачення, і тепер купа казначейств туплять після цього, хоча журнал не може нести ніякі нормативні зміни і та особа що написала статтю таких повноважень теж не має, її особисте бачення не може змінити нормативні акти
EVGENIY: 14:07
Бух, лист МФУ має набагато більше юридичну силу тому що саме за МФУ закріплене розробка нормативних актів і по КЕКВ і по бухобліку, і саме МФУ розробив і затвердив ці акти
EVGENIY: 14:09
Світлана, я вище надав лист вони вам вишлють просто його копію або те саме що там написано
Світлана: 14:10
EVGENIY, так цей лист я Вам і кидала.
EVGENIY: 14:10
Світлана, так а що ще питати в них якщо вони на все чітко і ясно відповіли
EVGENIY: 14:12
краще написати листа на ДКСУ щоб вони або зроибил виправлення або я не знаю якось написали всім казначеям що в статті помилкова думка або ще якось, але треба цей балаган закінчувати
Світлана: 14:18
EVGENIY, ну а хто це зробить? Наш начальник казни взяв в "роботу" цю статтю. Інші теж (судячи із дописів в чаті).
EVGENIY: 14:22
Світлана, так окрім клієнтів казначейства їм то ні з ким спілкуватись то ви самі і повинні донести їм
EVGENIY: 14:25
Світлана, в жодному нормативно правовому акті ні по кекв ні по бухобліку не має таких слів як описано в статті "..незалежно від вартості.." , де автор це взяла чому вона це написала в статті теж ні слова, просто вона це написала і все, треба в неї запитати чому вона це написала і де таке прочитала
Світлана: 14:26
EVGENIY, так вот я і написала запит ім теж.
EVGENIY: 14:26
тобто робимо висновок стаття не грунтується на нормативній базі адже автор не вказав звідки ці слова \
Олена: 14:27
Ми розпорядник нижчого рівня. Оригінал рішення про затвердження паспорта бюджетної програми приймає головний розпорядник. Казна просить принести копію цього рішення, щоб ми копію засвідчили, чи це правомірно?
EVGENIY: 14:27
Світлана, ну тоді разом з вами чекаємо відповідь і сподіваюсь ви з нами поділитесь, мій емейл у вас є )))
EVGENIY: 14:30
Олена, Відповідальні виконавці, розпорядники нижчого рівня та одержувачі бюджетних коштів інформують відповідні територіальні органи Державної казначейської служби України шляхом подання їм копій наказу про затвердження паспортів бюджетних програм та копій самих паспортів.
EVGENIY: 14:30
Олена,
Галина: 14:31
EVGENIY, на 11.44 Код 3110 „Придбання обладнання і предметів довгострокового користування”1) придбання виробничого обладнання і предметів довгострокового користування для установ (організацій)
Галина: 14:33
EVGENIY, і казна не втручається. Ми самі були не згодні, що фінуправління кошти на ком.техніку в минулому році дало по 2210. А в цьому їм вже казна сказала, що все. більше такого не буде
EVGENIY: 14:33
Галина, а це тут до чого взагалі? Де тут про рік або 10 років? Де зв'язок взагалі? Де написано що по 2210 неможна купувати якщо строк використання більше 10 років??
EVGENIY: 14:34
Галина, ви взаглі змішали бульдога з носорогом
EVGENIY: 14:34
це називається чим далі в ліс тим більш дров
Галина: 14:34
"довготривалого користування". Але як хочете
Марія: 14:35
Скажіть будь ласка, чи достатньо розпорядження на відрядження для виплати добових? Чи потрібно оформляти посвідчення на відрядження?
EVGENIY: 14:35
Галина, а калькулятор скільки років користування? Ви його буде обліковувати на ОЗ і купляти по 3110? В мене зараз калькулятор лежить йому вже 20 років
EVGENIY: 14:37
Марія,
Ксю: 14:38
Добрий день! є служба у справах дітей. працівники виїжджають в населені пункти громади для обстеження умов проживання дітей. Чи можна платити відрядні працівникам?
EVGENIY: 14:39
Галина, надайте із кекв 2210 де написано що якщо не можна купляти довготривалось користування?
EVGENIY: 14:39
Єдина умова для 2210 це написано в інсуткрції придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби
EVGENIY: 14:40
Галина, якщо почитаєьте 2210 там є меблі по вашому вони не дострокового користування або якось відрізняються від меблів які куплять по 3110?? Я просто хочу зрозуміти звідки у вас такі висновки про довгострокове користування і як це пов'язали взагалі
EVGENIY: 14:41
куди ми катимось
Марія: 14:47
EVGENIY, дякую, але я нічого не знайшла у цій статті саме про посвідчення на відрядження.
EVGENIY: 14:48
Марія, в пошуку на сайті напишіть посвідчення на відрядження, вже сто років тому його відмінили і зараз воно здається по бажанню
Олена: 14:48
EVGENIY, моє питання стосується правил оформлення копій рішень. Якщо головний розпорядник видав рішення про затвердження паспорта, то повинен візувати і саму копію, а не ми як розпорядник нижчого рівня ставити підпис з"гідно з оригіналом" на тому рішенні яке не видавали.
Марія: 14:49
Дякую!
EVGENIY: 14:50
Олена, да теоретично ви праві, а в порядку про це не сказано, саме тому і виникають непорозуміння тому що чітко не прописано, а казначей як завжди сам додумується
Олена: 14:50
EVGENIY, це точно. Дякую
Інна: 14:51
Олена, подаємо копії розпорядження і паспортів ніким не завірені + супровідний.
Олена: 14:52
Інна, а з нас казна требує так
111: 15:01
Наша казна вимагає оригінали наказу і паспорту+супровідний
Таня: 15:21
111, я подаю тільки оригінал паспорту + супровідний. А наказ подає головний.
Олена: 15:49
Добрий день. Допоможіть, будь-ласка, в такому питанні: працівниця звільняється в останній день перебування відпустки по догляду за дитиною до 3-х років (17.02.2025). Компенсацію за невикористану відпустку, право на яку вона набула до 31.12.2023, розраховувати з посадового окладу грудня 2023 року чи лютого 2025 року?
Юлічка: 16:00
Доброго дня. Довіреність на отримання ТМЦ може бути максимум дійсна 10 днів? Чи більше?
Олена: 16:02
Олена, з посадового окладу на момент звільнення
Олена: 16:05
Олена, дякую. І ще таке питання: чи маємо виплатити компенсацію за всі невикористані дні додаткової соціальної відпустки (двоє дітей віком до 15 років) за час декрету? 3 роки по 10 днів)
Ната 1: 16:15
Олена, не маєте, адже законодавством не передбачено надання двох соціальних відпусток одночасно
Олена: 16:19
Ната 1, дякую величезне