Христос воскрес! Всім гарного дня :)
Олена: 08:25
Воїстіну воскрес. Вдалого, мирного дня
ЦНСП: 09:09
Христос воскрес!
Наталія: 10:09
Воістину воскрес! Гарного початку тижня, колеги!
Людмила: 10:22
Христос воскрес! Яку взяти дату, як здійснення операції, щоб перерахувати вартість благодійної допомоги з євро в грн. Якщо акт приймання передачі постальник підписав 8, отримувач 10, а платник 17. дата в шапці 17. Але ж ми отримали 10?
Надія: 10:28
Христос воскрес!
EVGENIY: 10:28
Людмила,
Марія: 10:32
Доброго дня! КОЛЕГИ, чи працює у вас СДО? Відпишіть, будь ласка. Дякую
Людмила: 10:34
Дякую, я вже це вже читала і інші статті, просто накладна у нас 8 числом, акт передачі 17, а по факту отримали 10. І не можу визначитись яку дату обати.
EVGENIY: 10:36
Людмила, ви пишете про накладну, а питаєте про євро, мабуть, треба все ж таки питання уточнити що ви отримали натуралку чи гроші?
Людмила: 10:37
техніку, але в накладній і акті вартість в євро
EVGENIY: 10:38
Людмила, то коли ставили на баланс от на ту дату і рахуйте по курсу
Людмила: 10:41
Дякую
маре: 11:16
Привіт! Підкажіть будь ласка чи доцільно обліковувати на рахунку 1812 (плоскогубці, молотки, розвідні ключі) вартістю до 1000 грн?
EVGENIY: 11:20
маре, да , саме там і доцільно
маре: 11:27
EVGENIY, Щиро дякую!
ната: 11:27
Добрий день. Згідно ст. 10 ЗУ " Про відпустки" загальна тривалість щорічних основної та дод. відпусток не може перевищувати 59 календарних днів. У працівника 30 днів основної та 15 днів додаткової. Я правильно розумію, що невикористану відпустку за попередні роки можна дати тільки 14 днів? Чи ми не прив'язуємось до 59 днів?
керр: 11:38
ната, наведене правило про 59 днів стосується тривалості щорічної відпустки яка може передбачатись працівнику за умовами трудового договору за робочий рік, а не скільки днів відпустки в т.ч. невикористаної за минулий період йому може надаватись... самі ж вказуєте має 45 днів, до 59 не дотягує)
Марина: 14:06
Після демонтажу та вилучення драг металів ми оприбутковуємо не тільки драг метали а все? чорний кольоровий металобрухт та вилучені драг метали? І чи є десь зразок договору купівлі-продажу?
EVGENIY: 14:22
Марина,
EVGENIY: 14:22
Марина,
ліцей: 14:39
EVGENIY, підкажіть, будь ласка.Чи зареєструє казна Юр зобов'язання по договору від 21.04.25р., але початок дії договору на "... моменту підписання...", а "Договір вступає в силу із 01 січня 25 року". Чи не буде це порушенням?
Наталія: 14:41
ліцей, якщо це прямий договір, то так, зареєструє.
Марина: 14:41
все це я вже читала
ліцей: 14:43
Наталія, .що значить прямий договір
EVGENIY: 14:44
Марина, ну ось тоді вам ще
Марина: 14:46
ліцей, якщо є посилання на статтю ЦК
Марина: 14:47
EVGENIY, це вже теж у обраному)
EVGENIY: 14:49
ліцей, це питання більш юридичне, тут юрист потрібен, чи взагалі таке може бути, казна зареєструє, там теж не юристи працюють, а якщо почнуть розбиратися, то можуть і не зареєструвати )))
Марина: 14:52
можно так писати, тільки на відповідну статтю послатись
Марина: 14:53
чи 631 ЦКУ
Б: 15:03
Добрий день! Підкажіть будь ласка, чи необхідно "державному замовнику", в рамках Постанови 514 від 7 травня 2024 р, здійснювати введення в експлуатацію споруди перед її передачею (порядок передачі в 4 пункті). Суть патання - передавати основний засіб чи капінвестиції.
Лілія: 15:18
Доброго дня, підкажіть, що робити в цьому випадку: замовили скрипку 3/4, але поки 2 місяці висіли платіжки вартість зросла, і постачальник за таку ціну пропонує нам 2/4 (тобто меншу за розміром). Що в такому випадку робити?
EVGENIY: 15:23
Лілія, ось в чому справа, ви є в казну надали НАКЛАДНУ для реєстрації ФЗ, а накладна це первинний документ який підтверджує отримання товару, тому юридично товар вже у вас, ну читайте договір може там щось про це сказано, мені здається це ж не бензин що ціни різняться кожен день, він же купив цю скрипку для вам по старій ціні просто не передав
EVGENIY: 15:23
тому йому вигідно навіть по старій ціні вам продати
EVGENIY: 15:26
ви відкличете накладну в казні, зробите нову і знов через два місяці ціна зміниться, я би сперечався з ним хай даж ту яку замовляли
Лілія: 15:27
EVGENIY, дякую за відповідь. Буду домовлятися)
EVGENIY: 15:29
я в дитинстві мріяв на скрипці грати )) Тому тема скрипки завжди нагадує про дитинство і мрії )))
Марина: 15:32
так здійснюйте дитячі мрії)
EVGENIY: 15:43
Марина, я потім передумав і почав вчитися на гітарі грати )))