Доброго ранку, якщо так сьогодні можна сказати, але все одно всім гарного дня
Марина: 08:44
навзаєм
Олена: 08:46
Доброго ранку!
Людмила))): 08:51
«Кожен схід сонця - це подарунок. Прийміть це, живіть і насолоджуйтесь цим. Добрий ранок!"
Юлія: 09:06
Людмила))), 100% Приєднуюсь
Таня: 09:09
Доброго ранку, підкажіть, коли можна списати дебіторську заборгованість?
EVGENIY: 09:16
Таня,
наталі: 09:20
доброго ранку. чи нараховується на години заміни тимчасово відсутнього вчителя доплата 1300?
керр: 09:29
наталі, так, МОН вже розяснював
наталі: 09:36
керр, якщо 16 год. заміни, то розрахунок(1300/76,2*16)?
керр: 09:57
наталі, так 76,2 це по інструкції, у МОН було вчергове про "своє"...
Людмила: 10:01
Доброго ранку. Підкажіть, будь ласка, при обчисленні відпускних суміснику в розрахунковий період входить час перебування на лікарняному, які не оплачувались за сумісництвом. Дні лікарняних теж виключити з розрахунку?
керр: 10:03
Людмила, Час, протягом якого працівник згідно із законодавством не працював і за ним не зберігався заробіток, виключається з розрахункового періоду.
Людмила: 10:06
керр, дякую
Олена: 10:13
Добрий день, керівник зранку підписував документи, а після обіду пішов на лікарняний, як оплачується? що з підписаними документами у цей день?
наталі: 10:16
керр, краще брати коефіцієнтпо інструкції чи по "їхньому"?
керр: 10:16
Олена, з документами нічого , для них має значення момент впродовж дня, а для лікарняного має значення день
керр: 10:17
наталі, Інструкція не встановлює правила визначати, усе вже визначено) а листи, хоч і спільні, не є НПА
наталі: 10:18
керр, дякую)
Бухгалтер: 10:19
Добрий день Підкажіть, будь ласка, у ЗУ "Про внесення зін до деяких законів Украіни... " (котрий ще не підписаний президентом), внесли зміни у статті 52 ЗУ "Про державну службу", забравши виплату за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків тимч. від.працівн.. Даний закон набир.чинн. з 1 квітня. Чи буде прав.нарах.у квітні виплату
EVGENIY: 10:21
Бухгалтер, ні такого права поки що не має юридично
ЛюдКа: 10:23
Всім привіт!
EVGENIY: 10:23
ЛюдКа,
Бухгалтер: 10:24
EVGENIY, чи я правильно зрозуміла, закон не підписаний, виплату за додаткове навантаження нараховувати? як бути, коли буде підписано, сторнувати за квітень?
EVGENIY: 10:25
Бухгалтер, я не розбирався що там в законі, але якщо він не набрав чинності то ви не маєте право нарахоувати те що там в законі описано навіть якщо там написано з 1 квітня, будете в травні за квітень нараховувати якщо набуде чинності в травні, а зараз у вас не має такого права
Галина: 10:25
Доброго дня. Підкажіть будь-ласка,як правильно нарахувати відпускні,якщо людина в простої і отримує 2/3 ставки?
ЛюдКа: 10:25
EVGENIY: Допоможіть знайти статтю Безоплатна передача-отримання майна між різними розпорядниками. Дякую!
EVGENIY: 10:26
ЛюдКа, це те саме що благодійка
керр: 10:26
Бухгалтер, керуємось чинним правилом, а згодом підстав утримувати не буде, щоб там закон не писав, він не має зворотної дії, крім випадків встановлених Конституцією...)
EVGENIY: 10:26
ЛюдКа, один в себе списує ВИБУТТЯ, а інший отримає натуралку
керр: 10:27
Галина, якщо увесь період такий простій, тоді з окладу
ЛюдКа: 10:28
Це назва статті , хочу почитати, вона є , як її знайти та роздрукувати
EVGENIY: 10:28
ЛюдКа,
EVGENIY: 10:29
ЛюдКа, стаття стара
ЛюдКа: 10:33
Не дає роздрукувати
Галина: 10:34
Якщо в період попадають відпускні 2024р.брати в розрахунок відпускні?А якщо вони меньше мінімальної зарплати?
Наталія: 10:46
EVGENIY, підкажіть, будь ласка, у ф. 2-дс у рядках 2210, 220 ми показуємо фактичні витрати?
EVGENIY: 10:46
Наталія,
EVGENIY: 10:47
Наталія, не існує ніяких фактичних видатків, там показують ВИТРАТИ а це зовсім інше ніж фактичні видатки
наталі: 10:49
керр, якщо вчитель укр. мови заміняє вчителя заруб.літ, то я кого окладу нараховувати заміну?
Наталія: 10:52
EVGENIY, на рахунки 8 класу ми відносимо на підставі первинки, то це і будуть же фактичні? Ми ж касові туди не відносимо? Я вже зовсім заплуталась!!!!
Бухгалтер: 10:53
керр, EVGENIY, дякую
EVGENIY: 10:55
Наталія, не має ніяких фактичних видатків з 2017 року, є ВИТРАТИ почитайте план рахунків почитайте 2-дс як там ці поля називаються
Наталія: 10:55
EVGENIY, Буду читать!!!!!!!!!
EVGENIY: 10:56
Наталія, касові видатки до форми 2-дс не мають ніякого відношення, читайте назву форми
ГАННА: 11:10
Колеги, хто може подідилитсь зразком акту прийому передаяі справ при звільненні головного бухгалтера.
Ш.: 12:43
Доброго дня, підскажіть чи можна при прийнятті на роботу зразу встановити 11 т.р. асистенту вчителя, чи тільки 10, а потім збільшувати за проходженням атестації?
Юлія: 13:14
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, чи входить в розрахунок відпуск них щорічна матеріальна допомога на оздоровлення?
EVGENIY: 13:22
Юлія, ні
Світлана: 13:58
EVGENIY, вчора було питання стосовно звільнення бухгалтера і чи можна працювати тільки з пидписом директора. Ви дали посилання на постанову КМУ 590. Сьогодні черговий раз казна видає шедеври і каже, що пункт 20 постанови 590 діє тільки на території, де є бойові дії.
EVGENIY: 13:59
Світлана, подивіться в постанові може і я цього не побачив
Катерина: 14:07
Світлана, я вважаю що можна, у нас є приклад ГО то там лише директор і за себе і за бухгалтера. Хоча можливо це якийсь вийняток для ГО
EVGENIY: 14:07
Світлана, я ще раз тільки що почитав постанову там такого не має
Цей Порядок визначає механізм виконання в особливому режимі повноважень Казначейством та органами Казначейства, пов'язаних із здійсненням казначейського обслуговування бюджетних коштів та коштів інших клієнтів в умовах воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях (далі - особливий режим).
Марина: 14:07
Світлана, а де там таке?????
Марина: 14:07
згадки навіть немає про бойові дії
Воєний стан у нас на всій території тому цей порядок для всіх зараз діє
EVGENIY: 14:09
Катерина, ну ГО то і без воєнного стану таке могло бути, це ж не бюджетна установа, тому тут порівнювати не треба
Світлана: 14:10
Марина, так в тому то і справа, що немає. Я не нахожу.
Світлана: 14:10
Марина, казна в своєму репертуарі.
Світлана: 14:12
EVGENIY, я вчора прочитала, ніяких обмежень немає: чи є бойові дії чи немає.
Марина: 14:12
Світлана, коли я питаю покажіть де написано, може я щось проґавила, недочитала... миттєво пропадають питання.
Марина: 14:13
Світлана, або пишіть обґрунтовану відмову. При цьому пакет документів подаю з супровідним листом.
Світлана: 14:14
Марина, це теж моє улюблене питання. Не завжди воно спрацьовує.
Марина: 14:15
Світлана, ну то надайте документа з супровідним. не прийняти не мають права, і в них два шляхи або виконати свої функції або відмовити але вже письмово.
Марина: 14:15
ось тоді прийдеться обгрунтувати.
Світлана: 14:15
Марина, дякую.
Аня: 15:27
доброго дня. Підскажіть мережевий фільтр на 1812 рахунок, вірно?
ВІКТОРІЯ: 15:28
Добрий день, підкажіть, будь ласка, чи може уповноважена особа по закупівлях закупляти в себе товари, вона оформлена ФОП? Виникла дискусія щодо цього питання
EVGENIY: 15:29
Аня, да
Аня: 15:32
дякую
Галина: 15:43
ВІКТОРІЯ, а навіщо таке робити? це ж явний конфлікт інтересів
Дар'я: 16:40
Вітаю!Підскажіть при заміні акб в дбж чи треба заносити в картку відомості?
EVGENIY: 16:43
Дар'я, в яку картку? Це ви статтю вчорашню прочитали? Там же мова про АВТО
EVGENIY: 16:44
Дар'я, краще оформляти послугу по заміни і хай хто міняє бере на себе утилізацію старого, а не вам віддає
Дар'я: 16:47
EVGENIY, ні цікавить саме дбж, типу ремонт, тому і питаю. У нас є працівники котрі цим займаються(ремонтом/налаштовуванням техніки) вони ремонтують/замінюють акб, дають акт приймання відремонтованих ОЗ(це замість дефектної відомості) згідно цього складаємо акт списання запасів.
EVGENIY: 16:50
Дар'я, ну тоді шукайте фірми які їх утилізовують, здається їх навіть купують на вагу, загугліть
EVGENIY: 16:52
Дар'я, просто так ви їх викинути не можете, отже коли купуєте ви ставите нові на запаси, потім коли ремонтують списуєте нові, але і оприбутковуєте старі щоб передати на утилізацію, а можете навіть як в статті рух оформляти
Дар'я: 16:52
EVGENIY, так, це так і робимо. Цікавить чи варто відображати цю заміну в інвентарній картці?
EVGENIY: 16:53
одні на скалді , коли встанвоили то перемістили в експлуатацію, коли міняєте то із експлуатації на склад для подальшої утиліхації
EVGENIY: 16:54
Дар'я, ну мені взагалі здається ДБФ ж це ІНМА вони повинні бути на 1113 рахунку, хіба що у вас якісь круті і дорогі
EVGENIY: 16:54
Дар'я, якщо у вас вони як ОЗ то ставитись доних треба як до ОЗ і записувати все що ви з нмими робили в тому числі і заміни АКБ
Дар'я:17:01
EVGENIY, дбж є різні здебільшого 1113 є і 1014(ще коли критерій оз був малим). Але дали хлопцям(співробітникам) форму акту відремонтованих ОЗ для документального засвідч ення ремонту.