Архів чату за 25.08.2021

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

ОМС 08:11
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!)))))

ОМС 08:12
А где все? Я думала чат не работает. Ладно, Марина в отпуске. А остальные?))))))))

Ася 08:33
Доброго ранку та гарного дня!

Саша 08:36

Тат_яна 08:43
Доброе утро!

GalinaS 08:49

Валентина 08:50
Доброго ранку. Вдалого дня

EVGENIY 08:50
Доброго ранку )) Всім гарного дня ))

Тетяна 08:51
Доброго ранку! Гарного дня!

Ольга 09:16
Не можлови відправити звіт у Податкову, закінчився строк дії. Що потрібно подати в податкову- договір про визнання електронних документів не можу знайти. Підкажіть будь ласка

л 09:17
а ключі діють оба?

л 09:18
бо договір закінчується коли перестають діяти ключі

Таня 09:18
Працівник знаходився на лікарняному і згодом помер, як провести йому виплати по лікарняному - чи потрібно від родичів якість документи? чи просто перерахувати на карточку?

Ольга 09:21
л, да

Ольга 09:21
л, коли відправляди у контролюючій орган там писало що діє до 23.08.2021р.

EVGENIY 09:39
Таня, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... todavtsiv/

Юля 09:58
Допоможіть розібратися, як оплачувати лікарняний листок, що був виданий для санаторно-курортного лікування за путівкою від ФСС. Так як звичайний 5 днів ми, а решта днів ФСС? Чи за ним всі дні оплачує ФСС?

Таня 10:00
Працівник 23.08 перебував у відпусці. У нас в установі цей день був вихідний, а субота 28.08 робочий. Цікавить чи працівник, що перебував у відпусці 23.08 має виходити на роботу 28.08?

Таня 10:02
Таня, так, треба відпрацювати

Тат_яна 10:03
Таня, https://buhgalter.com.ua/articles/kadro ... idpusknik/

Таня 10:06
Підскажіть, між селами отг пустили автобус, як оплачувати проїзд соціальним працівникам?

Олена 10:07
Маємо електронні лікарняні як знати чи вони первинні чи продовженні бо в деяких закінчується на - 1 а інших 2

!! 10:13
Олена: - цифра після тире - це номер медичного висновку. Ознаки "первинності" не бачив.

Олена 10:16
!!, дякую якась ф...гня

Таня 10:21
Тат_яна, Дякую

Тетяна 10:27
Підскажіть, будь ласка, за який день фінансуються лікарняні?

Людмила76 10:32
EVGENIY,подскажите,пожалуйста,нужно ли в месяце повыш.окладов для сравнения доходов включать премию,если у нас каждый месяц процент премии разный,приказ оформляется тоже ежемесячно?

Людмила76 10:32
вопрос уже мусируется,но мнения у нас разделились

EVGENIY 10:32
Тетяна, http://joxi.ru/D2PzNQOcBkaWpr

EVGENIY 10:33
Людмила76, нужно, архив чата гляньте в пятницу єто обсуждали

Людмила76 10:37
EVGENIY,я читаю форум постоянно, найти официальное подтверждение тому, что ежемесячная премия с разным процентом должна включаться для сравнения не нашла, есть думка минсоцполитики, поэтому хотела еще раз уточнить

Normal 10:47
Подскажите как исправить (больничн)...подали заяву розрах дней 5 назад...сейчас человек принес ещё 1 н больничный и как выяснилось в расчете в предыдущем заказе вышло на 1,05 грн больше а нужно чтоб соцстрах меньше прислал, как исправить?( ъ

Тат_яна 10:49
Normal, письмо в соцстрах и новую заяву-розрахунок

EVGENIY 10:54
Людмила76, https://buhgalter.com.ua/articles/indek ... eksatsiya/

Таня 11:00
подскажите пожалуйста кто шифрует файлы по 151 постанове,там поменялся человек на которого нужно шифровать? где можно скачать сертификат на этого человека

Таня 11:00
попробовала зашифровать а пишет сертификат не актуален

789 11:04
Скажіть чи утримувати профспілкові внески з суми компенсації за невикористану відпустку при звільнені у разі смерті?

EVGENIY 11:09
Таня, viewtopic.php?f=159&t=6595

Таня 11:24
EVGENIY, спасибо конечно,но казна говорит надо какую то другую программу ставить вообще ( умка какая то)эта что у нас уже не актуальна.вот мне интересно все прям резко перешли на умку или и дальше шифруют в старой?

Марі 11:26
Які проводки щоб передати меблі по 1113 (зі зносом 50%) рахунку від відділу освіти своєму комунальному закладу?

Провідний бухгалтер 11:27
Доброго дня. Підскажіть будь ласка, що може бути, ні одним ключем не можу зайти в СДО, хоча в Є-Звітність заходжу.

EVGENIY 11:27
Марі, 5111 1113 -100%, 1412 5512 - 50%

Марі 11:29
EVGENIY, дуже дякую

Світлана 11:30
Доброго дня! Підкажіть будь ласка чи ще потрібно перераховувати відпускні у разі отримання квартальної премії (в кінці кварталу)?

Марі 11:30
EVGENIY, в звіті 2 ДС ці суми будуть проходить, якщо придбані меблі в цьому кварталі?

!! 11:33
Світлана: Згідно постанови №100 потрібно...

EVGENIY 11:33
Марі, 2дс це доходи і витрати, в проводках що я написав не має ні доходів ні витрат

Світлана 11:34
!!:, дякую

Ольга* 11:35
Добрий день. При переведенні працівник не отримав компенсацію за відпустки, а її перевели на рахунок нового підприємства (суму чисту на руки). В серпні було використано 5 к.д. компенсованої відпустки. Як вона надалі буде враховуватись при розрахунку наступних відпускних (ця людина у вересні знову йде у відпустку). І що з днями робити, виключати?

ЛюдКа 11:53
Всім привіт!!!Гарного дня та позитиву!!!!

Мирка 12:00
Доброго дня, підскажіть можливо в когось була така ситуація, звільняється працівник,з 1 вересня, в березні був на лікарняному замість листка твп була довідка, як правильно нарахувати розрахункові?

Ася 12:05
Таня, ми шифруємо в програмі Умка сертифікатами Москалевської

NeProzorro 12:12
Всім прозорого робочого тижня!

Мирка 12:13
Доброго дня, підскажіть 12.00, як оплачувати лікарняний, робити перерахунок розрахункових?

Мирка 12:19
EVGENIY, допоможіть, як правильно розрахувати працівника?

ВІК 12:20
Мирка, я думаю після отримання лікарняного маєте зробити перерахунок

Мирка 12:28
ВІК,Дякую,я теж так думаю, а дні лікарняного викидати з розрахунку?

ЛюдКа 12:30
Мирка а ви по довідці оплачували лікарняний?

Мирка 12:32
ЛюдКа, ні, довідки не оплачуюься

ЛюдКа 12:33
Мирка так в чому проблема розрахунку? Для середнього заробітку берете відпрацьовані дні та з/ту

ЛюдКа 12:34
Мирка працівник приніс лікарняний на довідку яка була?

Мирка 12:34
ЛюдКа, а лікарняний потім оплачувати?Чи звільнився і лікарняний не оплачувати, як замінять довідку на лікарняний?

ЛюдКа 12:38
Мирка працівник надав в установу лікарняний?

ЛюдКа 12:39
Якщо немає лікарняного, ніякого перерахунку, а надасть лікарняний, буде комісія по соцстраху вирішувати, оплачувати його чи ні.

ЛюдКа 12:40
Мирка не вірте на слово НІКОМУ, тільки папірцям. Така наша бухгалтерська доля....

Мирка 12:48
ЛюдКа, Лікарняний не надав, якщо надасть, тоді буде перерахунок?

Мирка 12:50
ЛюдКа, Він був прийнятий 04.01.2021, 4 січня перший робочий день, січень береться в розрахунок?

Ольга 13:04
Доброго дня. Вперше зтикаюся з такою ситуацією: працівник відмовляється завтра виходити на роботу, хоче, щоб звільнили прямо зараз. Розумію, що не взмозі виплатити розрахункові . ґпрацівник знаходиться в неадекватному стані((( домовлятися не хоче. Як вийти із такої ситуації з найменшими проблемами?

ЛюдКа 13:05
Мирка 12.48 так, 12,50 це вже 100 постанову почитайте

Мирка 13:06
ЛюдКа, Дякую!!!!!!!

ЛюдКа 13:06
Ольга незай напише заяву що не проти того, що отримає розрахункові завтра, а факт зафіксуйте комісійно, і вкажіть час.

ЛюдКа 13:07
Ольга, ви бухгалтер?

Олена 13:07
Працівник в одній установі працює директором та має ще викладацькі години. Індексувати тільки по посаді директора

Ольга 13:10
ЛюдКа, так

Катрин 13:22
У кого були електронні лікарняні? Якесь повідомлення на Порталі ПФУ приходить? типу цифра 1 навпроти "Листки непрацездатності". Чи про його наявність можна тільки від праціника дізнатись (вбити його ІНН)? У нас не всі вчасно повідомляють про хворобу. Боюсь прогавити

Ольга* 13:30
Добрий день. При переведенні працівник не отримав компенсацію за відпустки, а її перевели на рахунок нового підприємства (суму чисту на руки). В серпні було використано 5 к.д. компенсованої відпустки. Як вона надалі буде враховуватись при розрахунку наступних відпускних (ця людина у вересні знову йде у відпустку). І що з днями робити, виключати?

ОМС 13:33
Ольга*, відпустка буде за ЧИЙ період? Якщо за ВАШ, то і в розрахунок беріть ВАШУ зарплату. Не зрозуміло ж за скільки днів йому перерахували))))

НАТАЛІ-Я 13:36
Працівник прийнятий у лютому 2021, у вересні хоче піти у відпустку. Розрахунковий період брати пів року? (березень-серпень)

Ольга* 13:36
ОМС, період не змінився, так как відпускні перерахували на р/рахунок, за скільки днів перерахували відомо, тільки сума без податків, їх утримали на старій роботі

Алла 13:36
НАТАЛІ-Я, так

ОМС 13:38
Ольга*, все правильно вони зробили. Ця сума по зарплаті ніде не розноситься, вона пройшла у "попередників", вони за неї і відзвітують. А раз не відноситься, то і в розрахунки ніякі у вас не входить

Ольга* 13:39
ОМС, а дні відпустки, як ви вважаєте, відкидуємо, бо інакше середня зп занижується

ОМС 13:41
Ольга*, за скільки днів вам перерахували компенсацію? Можете написать?

Ольга* 13:42
ОМС, за 10 днів, 5 використано в серпні, ще 5 буде у вересні

Валерия 13:42
просмотр сайта только подписчикам возможен? добр ый день

ОМС 13:43
Ольга*, а суму (перераховану вам) ви виплатили всю чи половину (за 5 днів)?

ОМС 13:43
Валерия, да

Ольга* 13:43
ОМС, за 5 днів

Ольга* 13:44
Ольга*, людина взяла в серпні 5 днів

ОМС 13:45
Ольга*, все правильно в зробили. Не дуже розумію, що вам не зрозуміло. Ще раз напишіть

Ольга* 13:46
ОМС, як враховувати серпневу суму відпускних коли піде у відпустку в вересні, і що робити з днями відпустки

ОМС 13:48
Ольга*, а, понятно. Мабуть треба взять дні і зарплату пропорційно, щоб не занизить. Але це чисто моя думка

НАТАЛІ-Я 14:00
З 03 серпня були підвищенні оклади. Зараз є коофіцієнт крегування відпускних? Давно не нараховувала відпускні.

Олена 14:03
НАТАЛІ-Я, корегування відмінено

ЛюдКа 14:03
купили банер, відсутній в договорі ДК, можливо хто підкаже?

Тат_яна 14:09
ЛюдКа, а как казна пропустила? Сверяют каждый договор , по 4-му знаку ДК... Не совпадает - ваши проблемы...

ЛюдКа 14:24
Тат_яна, не питай, чого заплакані очі,,,,,договірдали сьогодні, після того як проплатили, Ні юристи не бачили ні уповноважена по закупівлям, постав ДК сама.....Граюсь.....Шукаю,,,,,Нічого не можу придумати,,,,,

Марія 14:32
А як же плани на закупівлю, так же не можна,

Тат_яна 14:33
ЛюдКа, а проплатили за что? Или вашу казну нужно в пяту точку целовать?

Тат_яна 14:34
ЛюдКа, Баннер з кольоровим зображенням, Класифікація за ДК 021:2015: 39294100-0 - Інформаційна та рекламна продукція

Тат_яна 14:34
или ДК 021:2015:22460000-2: Рекламні матеріали, каталоги товарів та посібники

Тат_яна 14:35
закупки такие вижу, значит, проходят

Тат_яна 14:38
даже такое есть: Код ДК 021:2015 22000000-0 Друкована та супутня продукція

ЛюдКа 14:38
Тат_яна Дякую, я також це знайшла, от тепер і гадаю чия буде проблема, якщо УО сама ДК придумає та напише в плані закупіль???

ЛюдКа 14:39
Марія а плани тільки зараз буду робити, у нас все через ПРАВИЛЬНО!!!!!!

Тат_яна 14:40
ЛюдКа, та нифига не проблема, а оперативное её решение. А кто же ещё эти самые кода искать должен?

Тат_яна 14:42
ЛюдКа, ещё раз: планы то таке... Как пропустила казна без предмета закупки? Вы что купили, бумагу офисную и файлы или как проплатили, хоть убейся - не пойму

ЛюдКа 14:50
Тат_яна, я до казни ще не допустилась, як приймає документи в тому вигляді в якому бачу їх я, це питання з багатьма знаками. У нас сдо, Що туди кидають, а хто його знає?

ЛюдКа 14:52
в мене був керівник який казав золоті фрази: "не все так просто, как кажется...... есть вопросы, нет ответов" Згадую його частенько.....

Світлана 14:53
Тат_яна, наскільки я знаю плани можна змінювати протягом року і доповнювати, не обов'язково всі публікувати на початку року, я наприклад точно не могла спрогнозувати всі закупівлі. Наша казна вимагає в сдо кидати разом з договором скани з прозоро і звіт по договору

ЛюдКа 14:54
Тат_яна я так зрозуміла, що казна перевіряє ДК договору, чи повинна , а в нас мабуть не перевіряють....

Тат_яна 15:00
Світлана, так ото ж!!!

Татьяна 15:03
Підкажіть будь ласка. Як оприбуткувати на баланс та нараховувати амортизацію пульт охоронної сигналізації вартістю 25тис. яка входила у вартість встановлення сигналізації.

Просто_Бух 15:07
ЛюдКа, може все не настільки "запущено"? План можна публікувати впродовж 5 днів, звіт про договір - 3. В мене бувало, в казні вже зареєстрований, а в прозорро ще ні. Хоча так, вони повинні перевіряти наявність звіту в системі прозорро самостійно. Але построкам порушень ніяких в таких випадках не було.

Тетяна 15:08
Доброго дня подаю уточнюючий таб.5 об'єд.звітності роблю рядок на видалення з ознакою 1,на введення з ознакою 0.прииходить помилка Помилка: У додатку 5 до Податкового розрахунку для ЗО 2714407891з ознакою "1" не знайдено рядка із повним співпадінням всіхреквізитів у попередніх розрахунках за цей звітний період.Якінумерувати правильно???

Наталя т-ц 15:09
в нас казна взагалі не приймає юридичні без відсканованих звітів про договір

Просто_Бух 15:16
Наталя т-ц, цдо речі, не мають права окрім договору ще щось вимагати. Вони мають самі перевіряти цитую "шляхом перегляду в електронній системі закупівель" - лист ДКСУ від 11.12.2019 р. N 24-10-08/21940

Наталя т-ц 15:17
а то я не знаю))))) тільки вони ж "прошені" , зайвий раз пальця не піднімуть

Просто_Бух 15:18
Наталя т-ц, мені цікаво, а якщо не прикріпіти скан звіту, що вони у "відмові" напишуть?)

Наталя т-ц 15:19
і таке було. просто пишуть "інша причина".

Тат_яна 15:20
Просто_Бух, казна проплатила БЕЗ ДОГОВОРА!!! Вот в чём фишка. У вас такое возможно?

Просто_Бух 15:21
Наталя т-ц, а я то думала, в нас казначейтсво пиндикувате) А виявляється, нормальне ще.

Наталя т-ц 15:22
Тат_яна, ооо, це взагалі вищий пілотаж для казни)))))))))))))без договору

Просто_Бух 15:25
Тат_яна, а на підставі чого були зареєстровані юридичні? Тоді вигідніше і вам, і казні, щоб повернути гроші, як помилково сплачені, та зробити все по процедурі. Ну або укладати за три робочі дня до проплати договір заднім числом, може ще можна встигнути опублікувати?

Тат_яна 15:34
Просто_Бух, наверное, "от балды" типа "я завтра принесу". У нас такое не пройдет, будь я даже любимой кумой казначея или дорогой тёщей начальника

Просто_Бух 15:37
Тат_яна, у нас тоже, я аж подзависла малехо от ситуации)) Я вообще зашла спросить, и забыла) Подскажите, пожалуйста, один больничный закрывается 16.08, и второй открывается 16.08. Не продолжение, другой диагноз. Не оплачивается последний день первого б/л или первый второго б-л?

Катрин 15:41
У кого були електронні лікарняні? Якесь повідомлення на Порталі ПФУ приходить? типу цифра 1 навпроти "Листки непрацездатності". Чи про його наявність можна тільки від праціника дізнатись (вбити його ІНН)? У нас не всі вчасно повідомляють про хворобу. Боюсь прогавити

НАДІЯ 15:41
Просто_Бух, не оплачивается последний день первого бл

Просто_Бух 15:43
НАДІЯ, благодарю!

тата 15:51
Доброго дня! Працівника прийнято 18.07.2021 звільняється 26.08.2021 які виплати включити в розрахунок компенсації невикористанної відпустки ?

Просто_Бух 16:00
тата, постанова 100, ст.ІІІ, п.4. Якщо в розрахунковому періоді у працівника не було зарплати, розрахунки проводяться з посадового окладу.Якщо він є меншим від розміру мінімальної заробітної плати, середнязаробітна плата розраховується з установленого розміру мінімальноїзаробітної плати на час розрахунку

тата 16:05
Просто_Бух , дякую ! Виплати : оклад,ранг,вислуга та премія.Я заплуталась брати їх за липень та серпень?

Просто_Бух 16:09
Берите оклад, ранг и выслугу - это обязательные выплаты. Если все вместе меньше минимальной, то берете 6000. Умножаете на 12 месяцев, делите на 354. Это компенсация за один день.

Просто_Бух 16:10
тата, извиняюсь, не доглядела, что он в июле принялся. Тогда да, берите июль и август всю ЗП

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”