Всім привіт)
Оксанка 08:23
Доброго ранку!)))
EVGENIY 09:01
Доброго ранку, всім гарного дня
Людмила 09:20
Доброго ранку. Працівник демобілізований і хоче взяти основну щорічну відпустку. Чи враховуються до розрахунку середня заробітна плата, яка йому віплачувалась та календарні дні, за які виплачувалась середньозаробітна плата.
керр 09:25
Людмила, так
Оксанка 09:30
Підкажіть, для оцінки вартості гуманітарної допомоги підійде наказ про експертну комісію? Чи потрібно створювати нову комісію і писати новий наках ?
Оксанка 09:30
наказ
Людмила 09:32
Відділ кадрів видав наказ , в якому пророблений період включають час де працівник працював на роботі, а період, коли він був призваний (у мене 5 з половиною місяців) виключається з розрахунку основної відпустки, але середній заробіток включаємо. Чи правильне це?
керр 09:34
Людмила, період з 19.07.22 не враховується для визначення кількості днів щорічної відпустки і відповідно їх оплати
Людмила 09:34
А до 19.07.?
керр 09:35
Людмила, враховуємо
Марина 10:12
Хто вже набирав кошторис на наступний рік в АІС Місцеві бюджети?
EVGENIY 10:20
Марина, а як можна кошторис набирати якщо ще бюджет не затверджений?
Марина 10:29
EVGENIY, тому і питаю.... зараз ПЦМ не робиться? то в програмі є прогнозні розрахунки. Може в цьому році їх треба набирати?
EVGENIY 10:32
Марина, я цього не знаю
123 10:57
керр, цікаво, а для розрахунку лікарняних - період мобілізації буде враховуватись? по дням та гривням?
123 10:58
керр, цікаво, а для розрахунку лікарняних - період мобілізації буде враховуватись? по дням та гривням?
Анна 11:17
123, Постанова 1266: "Для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та інших осіб, які отримують грошове забезпечення, календарні дні тимчасової непрацездатності і відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами з розрахункового періоду не виключаються"
Надя 11:31
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, з якою ознакою доходу відобразити в додатку 4ДФ компенсацію за тимчасове розміщення ВПО
Марина 11:45
Надя, 128
Надя 11:52
Дякую
таня 12:01
доброго дня, працівник їздив у відрядження 21-23 жовтня, добові оплачувати за вихідні дні 22-23 жовтня? Дякую
123 12:04
Анна, дякую
EVGENIY 12:14
таня, да
Normal 12:17
Добрый день, подскажите как называется довідка с налоговой для банка у сотрудника есв 8,41%
777 12:17
Добрий день.Чи потрібно в бюджетному запиті на 2023 рік вказувати благод.доп. в нат формі. в колонці за 2022 рік по спецфонду.?
EVGENIY 12:20
Normal, тут бюджетні установи вони обслуговуються в казначействі, вам на бухгалтер911 там такий самий чат
таня 12:28
EVGENIY, дякую, а де це можна прочитати?
GalinaS 12:35
777, благодійна допомога не планується
777 12:57
GalinaS, в інструкції до БЗ є пункт власні надходження бюджетних установ(код 25020100)
777 12:58
GalinaS, і я говорю не про 2023 рік. а те що фактично отримали в 2022 році. Звичайно, що я не можу таке запланувати на 2023 рік.
Люда 13:38
Доброго дня ! Підкажіть, хто знає, як вийти із ситуації " з найменшими втратами". У ІІ кварталі у таблиці 4 ДФ випадково занесла суму нарахованого і утриманого ПДФО на 29 грн більше, ніж по відомості ну і по факту. Таблиця 4 вводиться вручну у Медку і помилку чомусь не побачило. Звіт прийнятий, зараз тільки побачила сама помилку.
Люда 13:42
То як мені краще зробить- подать уточнюючий і тоді буде мені якесь покарання( штраф), чи у ІІІ кварталі щось зробить ( зменшить на 29 грн у звіті) і надіяться, що дурний не побаче, а розумний не скаже ? У когось було щось подібне і як виходили з такої\ халепи ?
EVGENIY 14:27
таня,
EVGENIY 14:27
таня,
EVGENIY 14:36
Люда, а що вам медок міг сказати ? в ПДФО не має формули він не обов'язково буде 18%, думаю якщо зараз покажете меньше на 28 грн нічого страшного не буде
Люда 14:45
EVGENIY, дякую.
таня 15:01
EVGENIY, щиро дякую
Ірина 15:04
Добрий день. Підкажіть як проводити обов'язкову щорічну інвентаризацію в бюджетній організації, коли матеріально відповідальні працюють дистанційно у зв'язку з військовим становищем.
EVGENIY 15:36
Ірина, у вас ведуться бойові дії? Є загроза життю комісії?
EVGENIY 15:37
Ірина, якщо є читайте пункт 8 загальних положень
777 15:55
Підкажіть яку індексацію закладати в бюджетному запиті?
EVGENIY 15:57
777, по перше не має ніякої інструкції по плануванню індексації, по друге в проекті бюджету 2023 написано що призупинтити індексацію, тому може її не буде в 2023 році
Іра 16:08
Доброго дня Колеги.підскажіь будь ласка, де можна прочитати за грошову винагороду мобілізованим педагогічних працівників.
EVGENIY 16:11
Іра, зберігається середній заробіток, до чого тут винагорода?
EVGENIY 16:12
Іра, ЗАРАЗ В СПИСКУ НОВИН ДРУГА НОВИНА ЦЕ СТАТТЯ
керр 16:13
Іра, читайте своє положення про винагороду. що конкретно хочете ще прочитати?
Анжеліка 16:14
Добрий день ,працівник у квітні - серпні був на простої,під час цього періоду працівник також був на лікарняному та у додатковій відпустці на дітей.В жовтні працівник бере основну відпустку, чи включати відпускні та лікарняні у розрахунок середнього заробітку?
EVGENIY 16:15
Анжеліка, да
Анжеліка, ось тут все написано що включать і що не включать робіть закладку і читайте кожен раз перед нарахуванням \
Анжеліка,
EVGENIY 16:17
Анжеліка, я сам завжди так робив, не кожень день лікарняні нараховуєшь тому забуваєшь і відпустки так само , завжд перечитував період сезоном відпусток і якщо лікарняний
Анжеліка 16:19
Дякую, EVGENIY
Віта 16:49
Чи треба, (можна) платити аліменти із компенсації за невикористану відпустку яка виплачується після загибелі працівника? (звільнення у зв"язку із смерттю)
EVGENIY 16:57
Віта,
керр 16:58
Віта, Підпункт 2 пункту 12
Марія 17:04
Чи проходить по постанові 590 закпиівля швабри для прибиральниці
таня 17:06
марія. так це інветарь для господарської діяльності
Марія 17:11
таня, тобто придбання матеріалів будівельних матеріалів інвентарю та інструментів для проведення ремонтних робіт господарським способом.
Дана:18:40
Доброго вечора, підкажіть,як покати мобілізованого у звіті за 3 квартал, нарахувань не було.Дякую
EVGENIY: 18:41
Дана,
Женя:18:44
Доброго вечора, може у когось така помилка була, показували мобілізованого, без нарахувань, лише проставили к-днів у відносинах. звіт не прийняли помилка:
Женя:18:44
Помилка: У Додатку 1 до Податкового розрахунку за місяць 1 кварталу для ЗО 2000305652 в полі "Кількість календарних днів перебування у трудових / цивільно-правових відносинах протягом звітного місяця" кількість днів внесено за звітний місяць більше ніж в одному рядку з ознакою "0", крім ЗО з кодами 42,43,44,45,50
дана:18:45
EVGENIY, ми сільська рада, в нас не має можливості доступи до статтей купувати( але дякую
EVGENIY:18:47
дана, думаєте доступ до статей купують установи? 40 грн це платять користувачі у не має іншого способу ніж оплата карткою
EVGENIY:18:48
дана, установи купують журнал і доступ до сайту отримують в подарунок
дана:18:49
EVGENIY, добре вам, а нас не фінансують на журнал, і так у простої, ще й роботу робим...бо хто як не бухгалтер
EVGENIY:18:49
дана, 40 грн на місяць це багато? Хто вам заважає отримати доступ? Це чашка кави
EVGENIY:18:51
Женя, теж читайте статтю там же прям приклади є
Дана:18:57
EVGENIY, кави не пю, отримую 2430грн, їх на комуналку ледь вистачає, яка кава, добре, що в селі,то хоч продукти свої ...як війни не було, то брали доступ до ресурсу(
EVGENIY:19:02
кожен виживає як може, автори статей теж їсти хочуть і діти є
Олена:19:13
Доброго вечора, підкажіть будь ласка, як порахувати відпускні на листопад 2022 року. а саме- кількість календарних днів
Женя:19:15
EVGENIY, прочитала статтю, у мене заповнені дані про мобілізованого, як у ній, а звіт повернули. 9
EVGENIY:19:20
Женя, от прям точно при точно однаково? У вас написано що у вас дві строки по одному працівнику, чому у вас дві строки? Що ви в них показали?
EVGENIY:19:21
Женя, і одразу дивіться на 14 стовпчик ви в ньому у двох строках поставили дні хіба в прикладах так стоїть?
EVGENIY:19:24
я пішов пити чай :)
EVGENIY:19:26
Олена,