Всім привіт)
Марина: 07:49
До виплат (частини виплат), пов’язаних з тимчасовою втратою працездатності, у разі перебування платника податку на лікарняному в періоді до 1 грудня 2024 року, застосовується ставка військового збору 1,5 відс. незалежно від того, що нарахування (виплата, надання) будуть проведені у грудні 2024 року. Тобто дивимось на дату події а не тоді коли
нараховуємо...
бо в журналі навпаки читала
Олена: 07:53
Доброго ранку!
EVGENIY: 08:26
Доброго ранку, всім гарного дня
Оксана: 08:27
Не зрозуміло до кінця по військовому : ситуація 1 - нарахована відпустка за грудень в листопаді, військовий треба доутримати? Ситуація 2 - лікарняний за листопад нарахований в грудні, то військовий має бути 1,5%?
EVGENIY: 08:28
Марина, роз'яснення ДПС вийшли дуже суперечливі, вони там самі собі суперечать і іншим своїм роз'ясненням
Марина: 08:28
Оксана, виходячі зі статті то ситуація 2 1,5%
Марина: 08:29
EVGENIY, так а нам що робити??? зараз все суперечить одне одному... як на мене то треба дивитись на дату події а не нарахування
EVGENIY: 08:33
Марина, робіть те що і робили, все одно перерахунки треба буде робити протягом місяця, і зробити все до кінця грудня, тому варто почекати ще, може і думку змінять
Оксана: 08:34
Марина, EVGENIY, мабуть я не згідна, людина з 01.12 йде у відпустку, відпускні мають бути виплачені до початку відпустки, утримали всі податки, закон увійшов в дію з 01.12, після виплати, то чому доутримувати??? Така ж ситуація з лікарняними, лікарняний був у листопаді, готовий до сплати в грудні, коли закон вже діє, то чому 1,5% ?
Оксана: 08:37
Подала заявку на лікарняні в пенсійний 02.12, повернули 03.12, маю виплатити кошти людині, утримую 5%, то які ще потім до кінця місяця робити перерахунки???
Оксана: 08:38
Вибачте, що так емоційно, просто в нас закони такі, щоб заплутати бухгалтера, а потім одразузнати де шукати помилки...
Оксана: 08:56
Лікарняні листопада, що готові до сплати з 1.12, але період до 30.11 військовий 1,5%. а відпустка листопада-грудня нарахована в листопаді за грудень,то дні грудня перераховувати 5%
Марина: 08:58
Оксана, яка різниця коли готовий до сплати... лікарняний листопада значить 1,5
Ганна: 09:05
Доброго ранку. Підкажіть чому прийшов лікарняний як штатному працівнику і як суміснику (з подвоєною цифрою 1 в кінці). Перший раз з таким стикнулась.
просто таня: 09:25
Марина,я теж так вважаю,що ті що відкриті і закриті в листопаді 1,5 незалежно що став готовий до сплати у грудні,а от відпускні ті що нараховані і виплачені в листопаді за грудень треба робити перерахунок на 5%,так як дохід упаде на грудень.
LM: 09:33
просто таня, чому дохід упаде на грудень, в мене нараховано і виплачено в листопаді і в додаток Д4 упаде все в листопаді наприклад
ОК: 09:34
Чи можна вводити в експлуатацію ОЗ, якщо вони ще не проплачені?
Олена: 09:45
Добрий ранок! Підкажіть, яка буде сума індексації у грудні, якщо базовий місяць січень, 115,06 чи вже 236,18
Лілі-я: 09:47
Добрий день, підкажіть новачку: як оплатити за електроенергію за грудень, якщо акт буде в січні, а договір діє до 31.12
EVGENIY: 09:48
Олена,
EVGENIY: 09:48
Олена,
EVGENIY: 09:49
Лілі-я, попросити акт в грудні
LM: 09:49
Олена, 236,18
Ірина: 09:52
А що робити з перехідними лікарняними? Наприклад відкритий у листопаді, а закритий у грудні?
EVGENIY: 09:54
Ірина,
Лілі-я: 09:56
EVGENIY, можуть дати акт з очікуваними показниками за грудень , а в січні вже по факту, і вони точно будуть відрізнятися
EVGENIY: 09:59
Лілі-я, ну вже коли за січень будете платити то попросити теж акт щоб вказали що це за січень але там будуть показники фактичні щоб все закрити
Лілі-я: 10:01
EVGENIY, договір тендерний, і немає гарантії, що в наступному році буде той самий постачальник
EVGENIY: 10:04
Лілі-я, тоді беріть акт за грудень в грудні і щоб вам там поставили більше тоді переплату вам повернуть в січні і повернете в бюджет
Людмила: 10:14
Підскажіть будь-ласка, при неприйняті бюджету на новий бюджетний період житимемо на 1/12 обсягу бюджетних призначень на попередній бюджетний період. 1/12 береться від першочергового плану чи плану з урахуванням змін?
Галина: 10:20
Добрий день. Підкажіть, якщо працівника відсторонили по рішення суду , то як я маю в звіті ЄСВ подати і під яким кодом?
EVGENIY: 10:28
Людмила, Бюджет вже давно прийнято і підписано і опубліковано
Галина: 10:30
Доброго дня! Підкажіть як бути: отримали як спонсорську допомогу із -за кордону б/в комп"ютери без документівб як їх орибуткувати по якому КЕКВ 2110 чи 3110? як їх розцінити комісією (фахівця з таких питань в установі немає)
EVGENIY: 10:31
Галина,
Людмила: 10:42
EVGENIY, є висока ймовірність, що у нас не прийметься місцевий бюджет. Тому й запитую, як ми будемо діяти далі.
керр: 10:56
Людмила, зміни змінюють "первинний виклад" акту... будете жити за нормами, які були чинними на останній день дії такого акту)
Наталія: 11:12
Добрий день.Підскажіть, будь-ласка, працівниця під час відпустки до 3-х років вийшла на неповний робочий тиждень. Якщо я не відобразила це в звітності ЄСВ,помилка буде?
керр: 11:19
Наталія, буде, моніторинг відправить інформацію куди слід) але наслідки не очікуйте, це ж лише недотримання вимог заповнення звіту)
Марина: 11:22
Доброго дня СДО у всіх працює?
Марина: 11:28
Все ж таки лікарняні нарах в грудні за листопад , беру 1,5%??а з відпустки за грудень виплачену в листопаді доутримую вже і 5???
EVGENIY: 11:31
Марина, ну так вважає податкова, поки що так )))
EVGENIY: 11:32
завтра Гетманцев прокинеться і може передумає, знімуть публікацію відповідей в податковій або перепишуть
!!: 11:54
EVGENIY: Це питання актуальне для всіх бюджетників.Немає в розʼясненні від ДПС як утримувати ВЗ з перерахунків (сторно чи донарахування) за період до 01 грудня 2024 року.
EVGENIY: 11:56
!!, всі перерахунки належать до місяця в якому вони зроблені і тому з усіх перерахунків будете утримувати 5% адже вони до грудня відносяться
Тетяна: 12:03
Доброго дня друзі сдо працює?
!!: 12:07
Evgeniy: Відповідь "Розумника" протилежна:Відповідно до отриманих даних, військовий збір (83) не підлягає річному перерахунку, на відміну від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Таким чином, якщо відбувається коригування заробітної плати за попередні періоди (сторно чи донарахування), ВЗ утримується за ставкою, яка діяла на момент нарахування
!!: 12:09
Evgeniy: Продовження відповіді: , тобто 1.5%.Таким чином, навіть у випадку перерахунків у грудні 2024 року, ВЗ утримується за ставкою 1.5%.Перелік джерел:1. Перерахунок ПДФО за підсумками 2023 року. 2. Відпускна компенсація перед мобілізацією: правила виплати 3. Перерахунок ПДФО у 2022 році4. ФОП на ЄП мобілізовано у 2024: чи повідомляти по
EVGENIY: 12:12
!!, перерахунки бувають різні тому тут треба мабуть окремо кожен випадок розглядати
EVGENIY: 12:13
я теж в шоці від роз'яснення ДПС і теж зараз шукаю адекватні відповіді на питання
EVGENIY: 12:14
Розумчик керується тим що було а зараз роз'яснення ДПС суперечать їх же роз'ясненям які були
Оксана: 12:38
лікарняні 21.11.24-28.11.24 , нараховані у ГРУДНІ, буде вз 1,5 % чи 5 % ??? я вже запуталась(((
777: 12:39
договір ЦПХ за листопад нараховано у грудні 5%??? дякую)
Ірина97: 13:20
Доброго дня. Я новачок. Не сваріться за запитання. Чи потрібно було робити бюджетні запити на реверсну дотацію та резервний фонд?
ГАННА: 13:38
Чи працює сдо?
Оксана: 13:38
Перерахунок зарплати листопада у зв'язку з лікарняним листом - знімаю оклад та надбавки за дні лікарняного, премію до свята не перераховую. Тепер ще 29го звільнення( прцював з 1.10 компенсацію з/п жовтня+листопада до хвороби+лікарняні/31+29 Все вірно? А як податки утримувати? Заява про звільнення після проведення фінансування
Олена: 13:41
ГАННА, Київська обл. непрацює.
Таня: 13:48
на головній сторінці було повідомлення про технічні роботи в СДО
Тетяна: 13:51
Доброго дня, шановні колеги!) допоможіть будь ласка з проводками
EVGENIY: 13:56
Тетяна, 2113 2313 відображається і в МО 2 і в МО 4 а головну книгу тільки із МО 2, потім проводка 8013 2113 в МО 4
Тетяна: 13:56
EVGENIY, дякую велике
Валя: 13:58
ГАННА, погано працює. Єлі відправила .
Христина: 14:03
Добрий день! акт по активних парках за листопад нарахування здійснюється в грудні вз 1,5 чи 5%? За роз'ясненнями податківців я зрозуміла що 1,5%
EVGENIY: 14:15
Христина, виходить що так
Ірина97: 14:20
Допоможіть з питанням 13:20!
Оксана: 14:23
і мені допоможіть 13:38 який відсоток військового і чи вірний розрахунок
Оксана: 14:25
питання о 12:38 підкажіть
EVGENIY: 14:41
Оксана, ось тут дпс сказала як треба для вашого випадку читайте уважно
777: 15:03
Христина, активні парки це у Вас ЦПХ? Дякую)
777: 15:07
EVGENIY, підкажіть будьласка ЦПХ за листопад нарахований у грудні 5%? Дякую)
EVGENIY: 15:08
777, треба почекати роз'яснення на роз'яснення ДПС )))
777: 15:08
супер))) грудень настав)))
Христина: 15:12
777, так
Любов: 15:13
Неможемо зрозуміти з того розяснення, тому і прошу допомоги !!!лікарняні 21.11.24-28.11.24 , нараховані у ГРУДНІ, буде вз 1,5 % чи 5 %
EVGENIY: 15:13
Любов, 1,5 судячи з роз'яснення
EVGENIY: 15:14
Любов, До виплат (частини виплат), пов’язаних з тимчасовою втратою працездатності, у разі перебування платника податку на лікарняному в періоді до 1 грудня 2024 року, застосовується ставка військового збору 1,5 відс. незалежно від того, що нарахування (виплата, надання) будуть проведені у грудні 2024 року.
EVGENIY: 15:14
чіткоа відповідь дпс на ваше пиатння
просто таня: 15:46
МОЖЛИВО у когось було,отримано грант грошовий(цільова безповоротна допомога) від благодійної організаціїї(але то кошти оон),чи підходить код 06і-нші суб’єкти – резиденти України в 22 дод.