Доброго ранку, всім гарного дня
Олена: 08:32
Доброго ранку! Четвертий день не можу зайти на портал ПФУ (Черкаська область), додзвонитись на гарячу лінію не можна, пробувала заходити з інших браузерів,безрезультатно. Підскажіть що робити?
Таня: 08:35
Олена: Тільки що зайшла (Волинь).
Людмила: 08:49
Черкаси, теж заходить
Казначей: 08:54
Про фінансову звітність: "Нікому то не треба... (Кузьма-Скрябін)
Лариса: 08:55
Казначей, навіть ДКСУ в цьомупитанні нас, простих бухгалтерів підтримує ? ))))
Лариса: 08:56
не треба, ви праві. Достатньо бюджетної звітності
Марина: 08:56
Лариса, та і бюджетну казна й так бачить)))))
Лариса: 08:57
цікаво які такі "зовнішні і внутрішні користувачі" користуються фін звітністю нашою для парийняття рішень ?
Марина: 08:57
Лариса, )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Лариса: 08:58
робота просто заради (зайвої) роботи
Казначей: 08:58
Лариса, Марина, нас ваша фінансова звітність не потрібна, тільки маємо зайве що перевіряти
Лариса: 09:00
Казначей, Шкода, що примітки (5-дс) не щомісячна форма ))))))))
EVGENIY: 09:02
ви питаєте хто його читає ось Кабінет міністрів схвалив річний звіт про виконання закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік". Крім того, прийнято рішення подати зазначений річний звіт до Верховної Ради, президентові України та до Рахункової палати.
EVGENIY: 09:03
так само і по місцевим бюджетам
EVGENIY: 09:03
це ж ваші звіти казна звела в один і уряд його ще й схвалює а потім в рада і рахункова палата
Лариса: 09:03
EVGENIY, по бюджетам для звітів фінансової звітності не треба. Досить всіх бюджетних форм
EVGENIY: 09:04
і Президент потім ще прочитає, а ви кажете кому воно треба )))
NeProzorro: 09:04
для бюджетників давно треба зробити як для приватників. Якщо мала установа- спрощений облів і СПРОЩЕНА звітність
EVGENIY: 09:05
Лариса, я не проти що воно не треба, запитали хто їх читає я вам навів хто, а те що воно нікому не треба я не спорю
Лариса: 09:05
EVGENIY, ну ви згідні що наша фінансова звітність могла би бути суто річною і все ?
EVGENIY: 09:07
Лариса, ні не згоден ))) Я згоден з тим що фінансвова звітність яка зараз квартальна цілком достатня в такому об'ємі і в річній звітності без 3дс 4дс і 5дс, які ні про що
Лілія: 09:10
я б ще додала у форму 2-дс новий рядок "Незареєстровані витрати"
EVGENIY: 09:13
Лілія, ви ніде не реєструєте свої витрати ))
Тетяна: 09:31
Добрий день. Проводимо поточний ремонт приімщення господарським способом. Чи обов'язково робити локальний кошторис, чи достатньо дефектного акта?
EVGENIY: 09:33
Тетяна,
Лілія: 09:39
Лілія, нарахування за отримані комунальні послуги Дт 8013 Кт 6211- акт- якийреєструємо
Тетяна: 09:41
EVGENIY, дякую, про те що потрібен дефектний акт зрозуміло, а чи обов'язковий локальний кошторис?
EVGENIY: 09:41
Лілія, ви не акт реєструєте, а фінансові зобов'язання, а в бухобліку ви проводите акт і для того щоб провести в бухобліку вам не треба нічого реєструвати
Оксана: 09:42
Тетяна, якщо пофарбуєте двері і пошпаклюєте стіну то треба кошторис складати і дефектний акт ?
EVGENIY: 09:44
Підставою для відображення в бухобліку є первинний документ (акт послуг), і для того щоб провести по бухобліку не треба його реєструвати, а от щоб оплатити акт треба зареєструвати фінансові зобов'язання
Лілія: 09:46
кажу про витрати які виникають на підставі первинного документу (акту) для реєстрації якого не вистачає кошторисних призначень
Лілія: 09:47
доцільно було б в формі 2-дс такі суми окремо виділяти
Лілія: 09:48
і в бюджетному додатку 17 (колишньому додатку 20)
EVGENIY: 09:48
Лілія, навіщо? Ви повинні ці суми показати в бухобліку і для цього не потрібно ніяка окрема строка
Лілія: 09:48
EVGENIY, покажемо, а далі? якщо призначень не вистачить для реєстрації того акту ? як бути ?
EVGENIY: 09:49
Лілія, так це не має відношення до бухобліку, це відношення має до складання кошторисів і бюджетної звітності а не до бухобліку та фінансової звітності
EVGENIY: 09:49
Лілія, у вас проблеми з плануванням кошторису а ви їх тулите в бухоблік
Лілія: 09:50
EVGENIY, проблеми не з плануванням нашим, а з фінансуванням і виділянням асигнувань
EVGENIY: 09:51
Лілія, так треба тоді в тому ж додатку 20 додати строчку кредиторка якої не має в формі 7 і все, а ви знов в бухоблік це все тулите
НН: 09:51
Доброго дня! Чи у всіх УДКСУ складає "Попередження" на незначні помилки (дата, формулювання призначення..)? Бо раніше наші казначеї телефонували, ми робили листи на відкликання, а тепер пачками штампують "Попередження" за будь-яку помилку.
Лілія: 09:52
EVGENIY, покажу там де "не взяті на облік". А якщо до кінця року так і не вдасться їх зареєструвати ті фінансові зобов (акт) ?
EVGENIY: 09:54
Лілія, так знову ж повторюю ви погано працюєте зі своїм головним в частині планування кошторису
Лілія, а далі з вас через суд ці суми спишуть
Лілія, і знов повторюю бухоблік тут ні до чого так само як і фінзвітність
Лілія: 09:55
EVGENIY, ваше бачення, що бух облік жодним чином незалежить від бюджетного обілку ?
EVGENIY: 09:55
Лілія, до чого тут моє бачення? Я вам факти кажу, а не бачення )))
Лариса: 09:56
EVGENIY, але з Казна звіряє фін звітність з бюджетними формами і повертає якщо є неспівпадіння якісь
EVGENIY: 09:57
Лариса, казна питається вийти на показники вашого бухобліку якимось своїми методами і це їх ОСОБИСТЕ жоден нормативний документ цього не вимагає, і це знов не моє бачення а це факт
EVGENIY: 09:58
Лариса, напишіть мені будь яку формулу по якій щось там казна звіряє і я вам одразу опишу приклад в якому така формула не спрацює
Лариса: 09:58
EVGENIY, вони не пояснюють як звіряють. А кажуть - так недобре у вас, а повинно бути так і все
EVGENIY: 09:58
Хіба що залишки на рахунках в казанчействі і в балансі ))
EVGENIY: 09:59
Лариса, не існує ніякої формули звіряння це їх фантазії
NeProzorro: 09:59
Невже не можна подачу фінансової звітності зробити не на ДСКУ а напряму на МФУ і на статистику ?
EVGENIY: 10:02
Лариса, ось що вони повинні звірити і це я підкреслюю офіційний документ а не фантазія
Лариса: 10:04
EVGENIY, це все красива теорія. А на практиці зовсім по іншому. Полегшили би щось і бля бухгалтрів і для казначеїв і було би всім добре
Казначей: 10:05
Лариса, 100%. Нам ваша фін звітність не потрібна зовсім
Лариса: 10:07
EVGENIY, цікаві і красномовні коментарі до цих метод.рекомендацій по звірянню ))))
EVGENIY: 10:07
Лариса, що значить це теорія? Це НАКАЗ який повинні виконувати і казначеї в тому числі, а не фантазувати
Лілія: 10:11
EVGENIY, Типова кореспонденція теж Наказ МФУ, але ж там немає всіх потрібних на практиціпроводок
галина: 10:26
EVGENIY, як це 5-дс ні про що? я з 5-дс беру данні в звіт про виконання паспорту по бібліотеками. Там є такий показник "бібліотечний фонд", бо вірити підвідомчим не можна. Он як книжковий фонд звірити немає з чим, то щоразу різні цифри показують, а ти потім звіт на мінфін не зробиш
EVGENIY: 10:28
Лілія, я вам про цукор а ви мені про зелене
EVGENIY: 10:30
галина, а 3дс ви знаєте як заповнити? да 5-дс там є нормальні показники але є і не нормальні
Наталія: 10:54
EVGENIY, чи можете пояснити чому доходи заг фонду обліковуємо за касовим методом (по факту надходження асигнувань), а доходи від платних послуг за методом нарахувань ?
Наталія: 10:55
якісь нестиковки в правилах обліку доходів
Катя: 11:04
Підкажіть, які потрібно документи для підтвердження матері, для додаткової соціальної відпустки, якщо діти від різних шлюбів?
EVGENIY: 11:11
Наталія, ніяких нестиковок, саме в цьому питанні, а ви хочете нарахувати дохід по загальному фонду? Типа загнати державу в борг? Або що держава це контрагент? )))
Наталія: 11:13
EVGENIY, просто цікаво. Бо вже якщо доходи нараховувати (принцип нарахування та відповідності) то всі (в т ч і по 7011)
Тетяна: 11:15
Лариса, в 10:04 оговорочка по Фрейду)) бо без мата наші відносини з казначейством не опишеш
Наталія: 11:15
одразу після затвердження кошторису робити на всю суму проводку д-т 21 ...к-т 7011
EVGENIY: 11:17
Наталія, як ви це собі уявляєте? Дт ХХХХ Кт 7011 нарахували дохід від держави на моє утримання в який момент це ви будете робити? А потім 2313 ХХХХ отримали від держави? Що ви поставите в ХХХХ? Це ви вже просто нафантазували далі нікуди
Наталія: 11:18
EVGENIY, ну тоді значить фінансування по загальному фонду не треба називати "доходом", а якось по -іншому
EVGENIY: 11:18
EVGENIY, навпаки 7011 ХХХ нарахували і тепер вам держава винна і вам кредитор
EVGENIY: 11:19
Наталія, так не називайте його доходом, його так ніхто і не називає
Наталія: 11:20
а назва рахунку 70 ? а показники в формі 2-дс ? Якщо вже дохід- то нараховувати :))))
Наталія: 11:20
а то якась каша з назвами, поняттями і формами
EVGENIY: 11:20
Наталія, почитайте назву рахунку і почитайте 2дс
EVGENIY: 11:21
Наталія,
EVGENIY: 11:21
Наталія, це каша у вас в голові, ніде так не написано як ви в себе в голові це сформулювали
Наталія: 11:21
Рахунок 70 "ДОХОДИ за бюджетними асигнуваннями"
Наталія: 11:22
а Бюджетні асигнування в флрмі 2-дс в "Доходах від обмінних операцій"
EVGENIY: 11:22
Наталія, бюджетними асигнуваннями
EVGENIY: 11:23
Наталія, уважно все вивчить ще разок
Наталія: 11:23
тому і цікаво: чому одні доходи треба обовязково нараховувати, а інші просто по "касовому методу" обліковувати?
EVGENIY: 11:24
Наталія, тому що одні доходи вам виділяє держава на ваше утримання, а інші ви отримуєте від ваших контрагентів за надання платних послуг тобто ВЛАСНИХ НАДХОДЖЕНЬ
Наталія: 11:25
пропоную не нараховувати доходи спец фонду по платних послугах, а все обліковувати по касовому методу (і роботи буде менше)
Марина: 11:25
Добрий день. Підскажіть, чи може вчитель математики викладати історію? Немає курсів підвищення
EVGENIY: 11:26
Наталія, на сайті Міністерства фінансів є емейл напишіть їм свої пропозиції
Наталія: 11:28
EVGENIY, листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами і не можуть встановлювати нові правові норми, а мають лише інформаційний, рекомендаційний, роз’яснювальний характер...
Кюха: 11:29
Підкажіть проводки на відновлення касових видатків ( видатки минулого року ,дебіторська забор на початок року)
Кюха: 11:30
відновлення та перераховано до бюджету
Оля ДНЗ: 11:31
Якщо зменшуємо (підкореговуємо) нарахування по батьківській платі за минулий рік то які проводки?
Оля ДНЗ: 11:32
і якщо нарахували замало амортизації річної минулого року на основні засоби, треба вже зараз донаразувати? чи можна вкінці року разом з річним нарахуванням ?
EVGENIY: 11:33
Наталія, навіщо ви це написали???? Я вам кажу напишіть їм листа з вашими пропозиціями в які накази треба внести зміни
EVGENIY: 11:33
Кюха,
Галина: 11:34
В розділі ІІ форми 2дс мають бути видатки чи витрати?
Галина: 11:35
брати касові видатки з бюджетних форм чи там мабють бути витрати (з рядка 2380) ?
EVGENIY: 11:35
Кюха, у вас не буде другої проводки
EVGENIY: 11:37
Галина, У статтях 2420 - 2520 розділу II Звіту про фінансові результати відображаються суми видатків кошторису
Галина: 11:38
касові , так ?
Галина: 11:39
але казначеї кажуть що там мають бути витрати (такі як у розділі І)
EVGENIY: 11:39
Галина, поставте витрати , це теж логічно
ЦНСП: 11:46
Підскажіть, в сдо до юридичних не завантажує скан договору, хоча файл pdf, пише"дозволено завантажувати лише файли формату pdf", що не так?
Оксана: 11:47
дайте відповідь по питанню в 09:42.
EVGENIY: 11:48
ЦНСП, маубть великий файл
Оксана: 11:48
незначний поточний ремонт кабінету (стіни і каналізація) власними силами , треба дефектний акт ?
ЦНСП: 11:49
EVGENIY, ні
Кюха: 11:50
EVGENIY: дякую, а якщо відшкодування та відновлення цього року , такі ж самі проводки
EVGENIY: 11:54
Кюха, ні , ви ж тоді в бюджет нічого не повертаєте
Кюха: 11:55
В мене окремий випадок - це тверде паливо ,яке придбали в минулому році
Наталя: 11:55
Доброго дня .Підкажіть в місцевому самоврядування індксується зар.плата чи теж з 01.01.25 стає базовим місяцем.Бо не можу знайти індеск інфляції
EVGENIY: 11:59
Наталя,
EVGENIY: 11:59
Наталя, я вам зараз весь чат статтями закидаю а ви не можете знайти, просто реально купа новин статей на сайті
EVGENIY: 12:00
Наталя,
Наталя: 12:01
EVGENIY, :-х
EVGENIY: 12:26
А ті хто задають питання розумчику ви йому дякуєте? Адже коли буде повстання ви сподіваєтесь, що вони вас помилують?
777: 12:33
EVGENIY, клас, посміхнули)))
Лариса: 12:34
Розумчик каже, що фінансова звітність нікому не потрібна і він за її скасування і не розуміє людей чому вони такі бюрократи
Людмила: 12:44
Добрий день, чи може сільська рада провести зрізання дерев по благоустрою, а оприбуткувати дрова від зрізаних дерев на пожежну безпеку (опалення грубки, відповідно і довідка на натуру буде по пожежній, а не по благоустрою)? Чи є інше рішення?Бухгалтерія одна по всіх структурних підрозділах.
Кюха: 12:45
EVGENIY: В мене окремий випадок - це тверде паливо ,яке придбали в минулому році, а нарахувую орендарям в цьому році
EVGENIY: 13:17
Кюха, поясніть більш детально щось я не дуже зрозумів
EVGENIY: 13:17
Людмила, я думаю по якому КПК проводити довідку це ваша справа
галина: 13:18
EVGENIY, там Дубілет заявив, що ШІ - єдине рішення для заміни корумпованих суддів. Тож яка там дяка розумчику. Скоро на наших вулицях з'явиться суддя Дредд. Авін відразу приговор і виносить, і виконує.
EVGENIY: 13:19
галина, ага я теж читав, ну ідея, як на мене, крута, але навряд чи її втілять, ті судді так присосалися що їх ніхто не вижене, вони потім самі себе через суд приймуть назад на роботу
Людмила: 13:23
EVGENIY, але чи потрібно, можливо, розпорядження голови на таке рішення? Щоб убезпечити це, чи в акті зазначити, що дрова неможливо примінити на благоустрою, тому оприбутковується на пожежну? Чи не заморачуватися лишньою писаниною?
Кюха: 13:25
Маємо орендарів, яким виставляємо рахунки на відшкодування коштів за опалення( тверде паливо). Тверде паливо закуплено в минулому році, які проводки на відновлення , чи це повернення до бюджету
EVGENIY: 13:25
Людмила, ну тут в організаційних питаннях я не дуже тямлю. які там у вас рішення чи розпорядження
Людмила: 13:26
EVGENIY, тоді сробую в фейсбуці проконсультуватися. Дякую.
EVGENIY: 13:26
Кюха, а чому тоді не виставили в минулому році?
Кюха: 13:34
бо використання та списання дров , йде щомісячно . Списали згідно акта і виставили відшкодування, по плоші
Кюха: 13:34
Площі
EVGENIY: 13:36
Кюха, вони ж вам відшкодовують не використання а купівлю дров, тож якщо ви купили дрова то одразу хай би вони свою частку і відшкодували
EVGENIY: 13:37
ну коротше тепер повертати в бюджет адже касових не було у вас в цьому році і відновлювати нічого
Кюха: 13:38
Орендарі в основному бюджетні установи , і ми виставляємо акт за фактично надане опалення , а дрова купляємо влітку.
Наталія 9002: 13:40
Може, хтось зможе проконсультувати.... Викладач сумісник вичитав свої години у першому семестрі. Звільняється у травні 2025 року. Як розрахувати кількість днів компенсації і які дні брати в розрахунок для середньої зарплати?
Кюха: 13:40
Я почала ці суми повертати до бюджету, бо мені відновлювати нема є що , видатки то минулорічні. Тепер задумалась чи вірно?
EVGENIY: 13:41
Кюха, вірно, не сумнівайтесь
EVGENIY: 13:45
Кюха, ну я ж сподіваюсь ви дрова купляли не за рахунок власних надходжень?
школа: 13:52
ЦНСП, передивіться, щоб у назві pdf-ного файлу НЕ БУЛО крапок та ком.
Кюха: 13:55
Ні по загальному
EVGENIY: 14:12
Людмила, бачив там вам у фейсбуці відповіли ))) думаю краще вам не стало )))
Аня: 15:04
EVGENIY, Добрий день.Підкажіть нам у такому питанні: Підрядна організація відповідно до договору на капітальний ремонт системи відеонагляду,після виконання робіт подає до бухгалтерії два акти : один на прповедені роботи,а в другий акт включає тільки устаткування без робіт. Як обліковувать цей акт , списувать на фактичні витрати?
EVGENIY: 15:17
Аня, а шо там за устаткування? І чому два акти?
Олена: 15:20
Добрий день. підкажіть якщо на початку року було проведено закупівлю через запит цінових пропозицій і договір повністю виконано, а в квітні виділено нові кошти 50 000грн. Чи можна проводити закупівлю по прямим угодам?
Аня: 15:33
EVGENIY, камери,смарт відеореєстратор,жорсткий діск,карта пам'яті безперебійник і тд.
Наталя: 15:41
EVGENIY, ці статті все про бюджетні установи
EVGENIY: 15:44
Наталя, це ви про що? А ви яка установа?
EVGENIY: 15:48
Наталя, місцеве самоврядування це не установа, якщо мова про ради або ОТГ це такі самі бюджетні установи як і всі інші
катерина: 16:15
добрий день, лікарняний 31.03-14.04 суміснику не оплачуємо ж, вірно?
Вікторія: 16:16
катерина, ні
Світлана: 16:36
EVGENIY, Добрий день підкажіть така ситуація людина була у відрядженні у декількох місцях де в деяких із них потрібно платити коєфіцієнт 1,5 (згідно постанови 391) а в деяких ні як оплатити в такому випадку
Олена: 16:54
Людмила: Ми зрізали дерева, послуги оплачували по благоустрою. Виконавець і комісія писали акт по виходу дров в даному випадку (кількість м.куб), тоді рішенням виконкому передавали на інші бюджетні установи ( школи, садочки), в Вашому випадку на пожежну.