Архів чату за 25.06.2025 Ср (87)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

катерина :08:19
доброго ранку, якщо прийнято працівника 02.09 і 17.09-20.09 лікаряний без оплати то у розрахунковий період для відпускних беремо 26 к.д.?

EVGENIY :08:45
Доброго ранку, всім гарного дня

Л.л. :08:46
прийнято працівника за сумісництвом з 02,09,24 по 30,0625.з 01,05,25 допологова відпустка як оплатити лікарняне правильно по 30,06,25

керр :08:50
Л.л., чого ж по... увесь період такої відпустки

керр :08:51
катерина, виключаємо такі дні

Олена :09:26
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, правильно віднести пічку буржуйку на 1014 підгруппа 1. Дякую

EVGENIY :09:28
Олена, от тема про об'єкти обліку зараз друга на сайті, о це саме для вас написано

Олена :09:31
EVGENIY, Так, читала. З підгруппою зависла

EVGENIY :09:37
Олена, ось тут обирайте підгрупу , замість вас ніхто це не зробе https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... h-zasobiv/

Олена :09:38
EVGENIY, дякую

катерина :09:49
керр, 1 число включаємо?

Світлана :09:51
Добрий день. Підскажить будь ласка, якщо передали з міського мат. резерву мат цінності бюжетній установі ( фінанс з цього бюджету) це внутрівідомча передача?

EVGENIY :09:58
Світлана, мабуть теоретично то да, але це не точно )))

Анжела :09:58
Добрий день. А підкажіть, чи веде хтось картку обігу автомобільних акумуляторів?

Світлана :09:58
EVGENIY, Дякую

Оксана :10:02
Колеги, доброго ранку! Потрібна порада. Не вистачає кошторисних призначень на виплату зарплати за червень. Навіть щоб зареєструвати кредиторську заборгованість. Додаткові кошти виділять 1 липня. Я ж можу потім зареєструвати зарплату за червень в липні?

Світлана :10:05
EVGENIY, а які можуть бути ньюанси? На що звернути увагу?

Галина :10:08
Оксана, Як це "додаткові кошти виділять 1 липня"? У вас що штатний розпис не відповідає річному фонду заробітної плати? Як у вас люди можуть працювати, якщо немає на те призначень?

Лариса :10:08
Оксана, я вважаю, що не можна, лише коли у вас строк зп у липні і то велике питання. Зп реєструція в межах кошторисних призначень

EVGENIY :10:11
Світлана, я чесно кажучи не знаю як працює цей резерв, в кого він на балансі, хто головний розпорядник о це треба з'ясувати

EVGENIY :10:12
Анжела, да ведуть, якщо у вас багато авто то треба вести, якщо один автомобіль то тут треба подумати чи доречно її вести

Оксана :10:17
Галина, а так. Коли на фінансування зарплати педперсоналу не вистачає освітньої субвенції, а місцева рада не спішить дофінсовувати, то виникає така ситуація. А винен як завжд и бухгалтер.

Галина :10:20
Так може Вам не зарплати в червні не вистачає, а всіх виплат (зарплати за червень+відпускних+матеріалки)? То відправте їх у відпустку з 3 липня.

Світлана :10:20
Галина, у нас, наприклад, теж не відповідає штатний розпис кошторисним призначенням. На 4 квартал в плані асингнувань взагалі стоїть число 3000,00 грн, а треба 39000,00 грн. Потім по сесії добавляють.

EVGENIY :10:22
от як раз на днях про це я писав, що деякі навіть строки виплати зарплати переносять на 7 число щоб реєструвати в казначействі зобовязання в наступному місяці за цей, саме тому що не вистачає коштів

Оксана :10:25
EVGENIY, а підкажіть будь ласка 7 календарних чи робочих днів?

керр :10:27
Оксана, 7 календарних

Оксана :10:32
керр, дякую за відповідь

керр :10:39
катерина, так, "...цей місяць враховується до розрахункового періоду як повний місяць."

ЛЮДА :10:55
EVGENIY, чи є бланк Зведення показників спеціального фонду кошторису в exel на 2025 рік

EVGENIY :10:58
ЛЮДА, да в розумних бланках уважно на назви дивіться

EVGENIY :10:59
ЛЮДА, Кошторис, план асигнувань загального та спеціального фонду, зведення показників по спецфонду на 2025 рік (excel) (оновлено 07.01.2025)

ЛЮДА :11:00
EVGENIY, дякую, знайшла

Галинка :11:13
EVGENIY, Добрий день! Знову прийшов лист на пошту з таким змістом: Службою Фінансового Моніторингу України розпочато перевірку щодо "(назва нашого підприємства) � , прохання надати документи, зазначені у запиті у строк до 27.06.2025, у разі ненадання зазначених фінансових документів у строк, діяльність буде тимчасово припинена.З office@fiu.gov.ua

Тетяна :11:19
Доброго ранку, шановні колеги!

Тетяна :11:23
Таке питання, може у когось була така ситуація. Працівника по дорозі на роботу забрало ТЦК, звісно на роботу він не з'явився, в табелі поставили НЗ. 4 дні його тримали в ТЦК і вже потім відправили в частину. Військова частина надала документи, які повинна була, але число стоїть коли робітник до них був направлений.

Тетяна :11:24
Питання: що робити з тими днями коли він перебував в ТЦК. Інформацію вони і документи не надають.

Євген :11:29
Тетяна, все залежить від того чи закритий табель. якщо по людськи то закрити зарплату і все на тому. Якщо таке не пройде то прогул, але як взяти пояснюючу записку тут також питання.

EVGENIY :11:39
Галинка, це офіційний емейл, перевірте чи точно з нього прийшло! Зателефонуйте їм і запитайте чи слали вони вам лист

Оксана :11:39
Підкажіть будь ласка як в 2 проводці відобразити відно влення касових видатків

Галинка :11:40
EVGENIY,Ваш Розумчик допоміг!

Оксана :12:00
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, якщо працівник був у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років і вийшов на роботу 01.11.2024р. У липні 2025р. він бере матеріальну допомогу на оздоровлення. Для розрахунку середньої зп беремо фактично відпрацьований час за 7 місяців чи 12 місяців?

EVGENIY :12:03
Оксана, обидва ці показника потрібні.

бухгалтер :12:03
Оксана, за 12 міс

EVGENIY :12:03
Оксана, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... apitannya/

EVGENIY :12:04
Оксана, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... hunku-vid/

Люда :12:43
Доброго дня! Пане Євгеніє, розраховую відпускні педагогам в бланку Екселі, як в Фіт-бюджет, (з цього сайту) і в розрахунковому періоді є цілий місяць, коли педагог у відпкстці, коли ставлю в цю клітинку суму відпускних, то календарні дні (без святкових) в місяці стає "0" і відповідно сума відпускних виходить більшою...

Люда :12:44
подивіться, будь ласка, адже коли цілий місяць триває відпустка оплачувана - то ми цей період включаємо до розрахункового періоду?

Люда :12:45
чи я заплуталась вже....?

Христина :13:04
підкажіть по списанню необоротних. Можна списувати будь коли ? чи краще зробити списання після річної інвентаризації вкінці року ?

Оксана :13:05
Доброго дня! Ми бюджетна установа, вносимо нематеріальні активи в статутний капітал ТОВ. Якщо в установчих документах прописана сума 5000 грн, то це вартість моїх активів вже з пдв чи ні?

Ірина :13:40
Галинка, нам теж приходив такий лист, ми не завантажували, схожий на вірус

EVGENIY :13:54
Люда, це помилка, зніміть захист і поставте дні вручну, або поставте одну гривню або одну копійку в зарплату, не знаю чому я так зробив

EVGENIY :13:55
Христина, можна будь коли

Олена :14:01
Добрий день,підкажіть проводки, головний розпорядник передає обрізки дров.

EVGENIY :14:05
Олена, Дт 15 Кт6611

Вадим, :14:10
Доброго дня, з урахуванням нових змін до 333 інструкції (щодо КЕКВ) , чи можна планувати видатки на придбання принтеру по КЕКВ 3110 за загальним фондом ? чи треба переганяти через бюджет розвитку ?

EVGENIY :14:16
Вадим,, ніяких змін не має

EVGENIY :14:16
Вадим,, то проєкт , коли він стане наказом не відомо, може і не стане, а може стане через рік, у вас зараз не має підстав планувати щось дивлячись на проєкт

EVGENIY :14:17
Вадим,, я особисто не бачу ні в проєкті ні в роз'ясненнях, що принтер не залежно від вартості це кекв 3110

1111 :14:23
Доброго дня. В пенс посвідч прописано інвалідність внаслідок поранення. Чи є це основою чи потрібна довідка МСЕК для нарах ЄСВ 8,41%

Вадим, :15:11
EVGENIY, нам казна вже забракувала договір по 2210...

Наталія :15:12
Вадим,нам у травні проплатили по 2210,

EVGENIY :15:13
Вадим,, так навіть в проєкті йдеться що відповідальність за визначення кекв капітальні або поточні несе установа, на якій вони підставі повернули взагалі

Ольга :15:19
Добрий день, ніхто не знає що з казною

Ольга :15:20
Вже дві години статус - перепідписаний, до казни не дійшло

Інна :15:21
Ольга, зависли у статусі перепідписаний фінансові, до яких прикріплені сканкопії. Сказали в казні чекати.

Оксана :15:21
Ольга, скинула годину назад, вже навіть проведено

Ольга :15:22
Дякую

Ольга :15:23
Інна, а яка область

Інна :15:24
Ольга, Полтавська

Ольга :15:24
Так само😊

Вадим, :15:31
Також казна вимагає в кожному договорі вказувати КПКВК і КЕКВ

Наталія :15:32
Вадим,в нас немає такої вимоги

EVGENIY :15:36
Вадим,, це юридично не вірно, договір не може визначати ні кекв ні тим більше кпк, це господарський кодекс регулює і він не зобов'язує таке визначати в договорі, для цього і потрібні юридичні зобов'язання це в них ви визначаєте а не в договорі

Ольга :15:45
Підкажіть, в якому меморіальному ордері обліковують прихід ОЗ та МНМА?

EVGENIY :15:50
Ольга, проводку 1311 6211 показують в 6 МО, проводку 1311 2113 показують в 4 МО

EVGENIY :15:50
Ольга, в меморіальних ордерах нічого не обліковують в них відображають

Ольга :15:53
Дякую

Ольга :15:55
Тільки,все одно, не розумію до чого тут 4 МО

EVGENIY :15:56
Ольга, у вас в питанні не сказано як ви отримуєте ОЗ або ІНМА, до сплати за них чи після, тому якщо у вас попередня оплата то це МО 4 і отримання теж МО 4, а якщо ні то МО 6

Ольга :16:02
Зрозуміло, у мене післяплата і в 6 МО це Дт капінвестиції Кт постачальники, я не знаю в якому МО відобразити введення в експлуатацію ОЗ

EVGENIY :16:02
Ольга, 17

Ольга :16:03
Дякую

Тетяна :16:10
Добрий день, підкажіть будь ласка. працівник йде у відпустку з09.06.2025 по 22.06.2025 на 14 днів, відпустка за період 01.10.2023-30.09.2024. Який розрахунковий період заробітної плати потрібно брати?

Людмила :16:13
Тетяна, 01.06.2024-31.05.2025

Тетяна :16:13
Людмила, дякую

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”