Доброго ранку, всім гарного дня
Олександр :08:28
Привіт! СДО працює? Черкаси - ні((
ФСН :08:39
Олександр, працює, щойно роздрукувала виписки Сумська
Оксана :08:45
Доброго ранку! Колеги, підкажіть!! Працівник прийнятий 1 вересня, а вже 10 вересня іде на лікарняний. Електронного лікарняного я не бачу, бо звіт ЄСВ 5 таблиця ще не подана, бо прийняття у вересні.Які мої дії? можливо хтось стикався з таким...
Валентина :09:01
Оксана, чекайте,він же ще на лікарняному
we :09:03
Оксана, працівник має потрапити в реєстр застрахованих осіб на підставі повідомлення про прийняття працівника. Тому очікуйте лікарняний.
Оля :09:08
Як облікувати надлишки в бюдж.організації.Проводки,будь ласка.
Стіл я поставила на 1016
меблі на 1812
ната школа :09:08
добрий день. підкажіть чи можна оплатити лабораторні дослідження по постанові 590?
Оля :09:09
який кредит.
Оля :09:09
Напишіть,будь ласка.
EVGENIY :09:14
Оля,
Оксана :09:14
Валентина, Дякую. Тільки що перевірила, то вже засвітився. Треба було тут ще в п'ятницю написати))))
Оксана :09:14
we, вже є! дякую)))
Інна :10:13
Добрий день! В цьому році на всі основні засоби буде нараховано знос 100%. Підкажіть, це нічого страшного, чи обов'язково треба нараховувати ліквідаційну вартість. Чи можна її в наступному році нарахувати?
EVGENIY :10:15
Інна, ліквідаційну вартість не нараховують, її встановлюють, при чому щоб її встановити не обов'язково чекати 100% зносу
EVGENIY :10:17
Інна,
Інна :10:19
Дякую!
Леся :10:23
Доброго ранку! Відгукніться, будь ласка, хто мав справу з атестацією бух-рів/екон. Питання до кадрове, але остання надія на бух. спільноту. Який запис робиться у трудову книжку особи, якій присвоєно категорію провідного бухгалтера. Про присвоєння категорії, чи про переведення на посаду. Чи обидва записи?Відповідна посада до штатного введена.
Ганна :10:33
Чи можна встановити надбавку керівнику структорного віддулу за ведення військового обліку?
керр :10:34
Леся, про переведення на посаду
керр :10:39
Ганна, теоретично можливо, якщо цей структурний або інший підрозділ та така посадова особа відповідно до передбачених повноважень не здійснює ведення ВО ...
Ганна :10:43
А це не буде суперечити постанові 1298, що керівники підрозділі не мають право на доблати за суміщення, за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу робіт?
Наталія :10:49
Добрий день.Підскажіть,чи є окрема доплата за ведення АІКОМ?
керр :10:51
Ганна, встановлюючи таку доплату керуються п.10 Порядку ВО № 1487, і вона не віднесена до зазначених видів доплат...
бух :10:53
Добрий день. Підскажіть працівник звільняється з посади з виходом на пенсію по ст.38 чи потрібно йому платити середньомісячну зарплату (вихідну допомогу)
Леся :10:54
керр, Оце ж і я думаю, що логічно про переведення. Але мені, коли підвищували категорії на попередньому місці роботи, років 10 тому це було, обидва записи зроблено такі "присвоєно ... категорію". Сама я працюю бухгалтером, але прийшлося зараз виконувати обов"язки кадровика, і трохи зависла...
керр :10:55
Ганна, істотна умова встановлення, що такі обов'язки не передбачені за посадою того кому встановлюємо, або за іншою посадою...
керр :10:56
Леся, присвоєння категорії автоматично не впливає на оплату праці за такою посадою, наслідки будуть тільки після зайняття посади...
керр :10:57
бух, законодавством не передбачено, хоч колдоговором таке можуть прописувати, але це можливо не у бюджетних установах...)
Леся :10:58
керр, дякую за відповідь. У мене то було державне підприємство, але не бюджет.
ната школа :11:03
Наталія, поки немає.
Катя :11:04
Якщо вихователь ЗДО працює на 0,5 ставки. То винагорода платиться ставки чи 0,5?
Таня :11:12
підкажіть, чи є в когось підвищувальні коеф.до окладів? як рахувати вислугу років держпавний службовців, від ноговго окладу?
Таня :11:15
по поста нові 309
Ганна :11:28
Добрий день.Скажіть.будь ласка, при затвердженні шатного розпису ПТНЗ по типових штатних номативах враховується кількість здобувачів освіти за списковим складом на 1 січня.Якщо кількість здобувачів освіти на 1 вересня менша як була на 1 січня, при затвердженні штатного розпису на 1 вересня ,брати чисельність учнів на 1 січня ,чи 1 вересня
777 :12:13
Ганна, ми по ЗЗСО кількість учнів, пед. навантаженняпо мережі на 01 вересня
Ганна :12:18
так, педпрацівники на 1 вересня,а фахівці і службовці на 1 січня?
Вікторія :12:20
Доброго дня,Хто може допомогти по виправленню помилок у об'єднаній звітності
Валентина :12:39
Вікторія, які саме помилки
марія :12:40
Добрий день ,підкажіть будь ласка як сформувати в кабінеті ПФ повідомлення про виплату коштів застрахованих осіб.Дякую
Валентина :12:42
Вікторія,
Таня :12:52
марія, заходите в заяву-розахунок на яку потрібно подати, і там під додатком до заяви є кнопка "створити повідомлення"
Таня :12:54
марія, це можна зробити для заяв, які уже в статусі "оплачено"
Валентина Володимирівна :12:58
Головним управління ПФУ виставлено Вимогу медичній установі про сплату сум компенсації страхових виплат по профінансованих необгрунтовно продовжених електронних листків непрацездатності. Питання, що робити з оплоченими лікарняними за рахунок коштів нашої бюджетної установи та з нарахованим та сплаченим ЄСВ?
Валентина :13:06
Валентина Володимирівна, ви ж написали що необгрунтовано продовжені і оплачені за рах.ПФУ,то при чому тут кошти за рах.вашої установи?
Валентина :13:07
Валентина Володимирівна, ви ж оплатили 5 днів вірно
керр :13:10
Валентина Володимирівна, судячи з формулювання, така вимога не спростовує факт, що був страховий випадок, і були підстави для оплати, але продовження було безпідставне... інша справа що усе безпідставне...
Валентина Володимирівна :13:13
Як знати про перші 5 днів лікарняного чи вони обгрунтовані, Непрцездатність застрахованої особи тривала 174 календарних дні з приводу одного захворювання(за яким встановлено групу) ПФУ трактує порушення вимог Порядку організації експертизи тимчасової втрати непрацездатності.
керр :13:18
Валентина Володимирівна, така вимога виноситься органом ПФУ за результатами проведеної перевірки, там і викладено обставини та висновки... судячи зі згадки Порядку, це стосувалось саме продовження непрацездатності, а не безпідставності страхового випадку взагалі
Анна С :13:19
Добрий день! Підкажіть будь ласка, як подавати фінансову звітність в статистику? Через електронний кабінет, чи на електронну адресу статистики. Дякую за відповідь.
Наталія :13:39
Доброго дня якщо вихователь в садочку працює на 1,5 ставки скільки ще годин ми маємо право ще нарахувати зверху і чи не буде це порушенням?
EVGENIY :13:40
Анна С, якщо не помиляюсь то тільки річна подається разом зі звітом про неприбуткові
Олена :13:42
Враховуючи зміни в інструкцію 333 щодо застосування КЕКВ 2210 та 3110 підкажіть будь ласка придбання інших НМА (БОЙЛЕР)проводимо за яким КЕКВ?
EVGENIY :13:51
Олена, 3110 але це не точно :)
EVGENIY :13:52
Олена, тепер все залежить від обізнаності ваших казначеїв
Олена :13:53
EVGENIY,
Олена :13:57
EVGENIY, Дякую! На даний час вся відповідальність на головних розпорядниках)) Чи є можливість звернутись за офіційним роз:ясненням ?
EVGENIY :14:00
Олена, ми звернулись вже давно але відповіді так і не має, якщо ви звернетесь то поділіться відповіддю
Олена :14:02
Рішенням Уряду встановлена доплата в розмірі 20% посадового окладу за організацію інклюзивного навчання вихователям-методистам у закладах дошкільної освіти , де створено три і більше інклюзивні групи. Підкажіть, будь ласка, з якого дня діють ці зміни?
Олена :14:04
EVGENIY, ДЯКУЮ.
EVGENIY :14:10
Олена, треба постанову знайти і там подивитись
EVGENIY :14:14
Олена, тексту постанови ще не має
Олена :14:15
EVGENIY, Постанова КМУ від 10.09.2025 №1129. Нічого не знайшла про терміни
EVGENIY :14:17
Олена, о я пропустив її, так вже побачив
EVGENIY :14:21
Олена, якщо в нормативному документі відсутній строк початку дії, то вступає в силу з дня опублікування і застосовується теж
EVGENIY :14:22
постанова 1129 - Дата набрання чинності: 13.09.2025
Олена :14:22
EVGENIY, дякую.
EVGENIY :14:31
Олена, додав постанову зі змінами на сайт
Валентина :15:12
добрий день, по програмі 4082 "Інші заходи в галузі культури і мистецтва" було закуплено флешки для нагородження учнів.Вручили їх ,склали відомість видачі. Питання чи потрібно їх персоналізовано показувати в 4 дф з кодом 160?
EVGENIY :15:17
Валентина, ось таке є
EVGENIY :15:18
Валентина, я теж в шоці але судячи з тієї статті то показують, не знаю як ті хто її писав собі уявляють
EVGENIY :15:19
Валентина, краще подзвоніть в ДПС і запитайте, а може в них на ЗІР є відповідь
Валентина :15:25
EVGENIY, дякую
Таня :15:34
піжкажіть, будь ласка, чи платяться добові в день повернення з відрядження ?
Надія :15:35
Якщо людина іде у відпустку чи потрібно писати прошу розглянути заяву без моєї участі,коли це пишем ?
EVGENIY :15:35
Таня, да
Таня :15:35
дякую
Наталія :15:35
Валентина, якщо щось дізнаєтесь. поділіться будь ласка інформацією,теж цікавить це питання
EVGENIY :15:36
Надія, перший раз таке чую, типу всі заяві розглядаються за участю хто їх написав? ))) Може у вас таке положення про документообіг, але зазвичай таке не пишуть і не вимагають
Анна :15:37
EVGENIY, доплата за військовий облік керівнику структорного підрозділу бюджетної організації можна робити, чи це буде суперечити постанові 1298 від 30.08.2002
EVGENIY :15:38
Анна, я не знаю, не вивчав це питання, те що я знаю я одразу відповідаю
Таня :16:04
EVGENIY, доброго дня. чи можна списати автолампи освітлення -школярика простим актом списання запасів (без дефектного акту)?
EVGENIY :16:10
Таня, я не знаю що це )) І чому воно на запасах? Це запчатини до чогось?
Таня :16:11
EVGENIY, лампочкидо фар
Таня :16:14
EVGENIY, лампочки до фар автобуса-школярика
EVGENIY :16:16
Таня, так а до чого тут дефектний акт ))
EVGENIY :16:17
Лампочки які ви списуєте не мають дефектів, їх списують для встановлення і заміни\
EVGENIY :16:18
Таня, ось це майже те саме
Таня :16:23
EVGENIY, дякую
Анастасія :16:23
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, в штатному розписі бюджетної установи збільшилась кількість посад на одну одиницю (аналогічні посади вже були в штаті), чи потрібно показувати в звіті ЄСВ ознаку нового робочого місця?
EVGENIY :16:28
графа 18 - "Дата створення нового робочого місця (штатної одиниці), на яке у звітному періоді працевлаштований даний працівник" - заповнюється у разі працевлаштування особи на нове робоче місце, яке створене у зв'язку зі створенням нового суб'єкта господарювання (крім того, який створений шляхом припинення) або збільшенням штатної чисельності праці
EVGENIY :16:28
вників за умови відсутності скорочення (зменшення) середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців, а також створене шляхом модернізації або зміни технології виробництва, що потребують нових знань та вмінь працівника. Дата (число, місяць і рік) створення може не збігатися з датою початку трудових відносин).
керр :16:30
Анастасія, претендуєте на компенсацію ЄСВ ?)
Анастасія :16:34
керр, ні, а також середньомісячна чисельність у нас постійно знижується через звільнення працівників