Архів чату за 18.03.2025 вт (108)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY: 08:34
Доброго ранку, всім гарного дня

Олена: 08:36
Добрий ранок!

Юлія: 08:39
Добрий ранок!

школа_1: 08:48
Доброго ранку!

Оксанка: 08:50
Доброго ранку)) У нас за вікном сніжна зима прийшла, Сумщина.

Марина: 09:01
Оксанка, дві три сніжинки пролетіло)

фк: 09:09
Добрий день. Земля трошки біліє але -6.

Марина: 09:12
фк, ого... унас+5)

Оксана: 09:18
добрий день. підкажіть будь ласка, чи можна виправити таку ситуацію. у закладі обліковується, понад сто штук , кожна окремо, дитяча іграшка. Вартість у них по 2, 3 грн, вони ще оті гумові іграшки, які в ті часи були у всіх. вони всі однотипні, можливо їх об`єднати, як комплект. заздалегідь вдячна.

Христина: 09:22
Добрий ранок, чи працює СДО?

4321: 09:22
Доброго...закон 8222 вже можна десь почитати? а то вступить в силу, а я не готова ))

керр: 09:24
4321, ще переданий на підпис... а до чого там готуватись) усе ж розстрочено)

EVGENIY: 09:25
4321, https://buhgalter.com.ua/news/derzhavna ... -zminyuye/

EVGENIY: 09:25
Оксана, обліковується на якому рахунку?

Оксана: 09:26
EVGENIY, та на 1113

EVGENIY: 09:26
Оксана, а як ви на них інвентарні номери поставили )))

Оксана: 09:29
EVGENIY, малювали як могли. вони там дійсно є

EVGENIY: 09:30
Оксана, я би обліковував таке на 1812, звичайно виправити можна і перенести на 1812, але як це зробити вірно це важке питання

бух: 09:31
добрий день, підкажіть студент надав довідку про безпосередню участь особи у заходах, чи можно йому нараховувати соціальну стипендію по цій довідці як дитині УБД, хоча батько ще не отримав статус УБД

Вікторія: 09:32
Добрий день, доплати медичний працівник має пройти онлайн-курс "Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP" ....... має втоплюватись в МЗП чи нараховуватись понад

Марина: 09:32
бух, те УБД поки отримаєш... хлопці роками вже воюють а УБД ще немає....

Юлія: 09:36
Добрий день, підкажіть, будь ласка, якщо в працівника за березень 2025р. нарахована заробітна плата, лікарняні 5 днів (за рахунок установи) та лікарняні ПФУ, як правильно утримати виконавчий збір 20%? Читали, що з лікарняних ПФУ не утримується?

IREN: 09:38
Доброго дня! Допоможіть розібраться: у об"єднаній звітності облікова кількість штатних працівників включає працівницю яка знаходиться на лікарняному по вагітності та пологам?

Світлана: 09:40
IREN, так.

Світлана: 09:41
IREN, інструкція зі статистики кількості працівників від 28.09.2005 № 286 (зі змінами від 08.10.2006 № 466)

EVGENIY: 09:45
IREN, https://buhgalter.com.ua/other/consulta ... zvitnosti/

IREN: 09:47
Світлана дуже дякую! А ще працівниця, яка знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 6-ти років входить до облікової кільк.штат.прац.?

EVGENIY: 09:50
IREN, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... -pravilno/

EVGENIY: 09:50
IREN, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... tsivnikiv/

4321: 09:55
керр, попадались коментарі, що скасували надбавку за вакантну посаду або зменшили відсоток до 50...про вислугу там було-якщо на цей час вже заробив 50%, то вони зберігаються...

777: 09:56
ДОБРОГО РАНКУ! бухгелтери, економісти ЗДО, ви вже розібрались що треба робити з штатами, навантаженням та оплатою праці педагогів??? якийсь жах...

IREN: 09:57
EVGENIY: ДЯКУЮ

4321: 09:57
керр, чи він 01.04 просто вступить в силу, а всі зміни почнуть діяти з 2026 року? 😶

керр: 10:01
4321, так, зміни передбачені для ст.52 і ч.8 ст.31 не буде "тимчасово"

керр: 10:06
4321, не все буде з 01.04., одне з дня опублікування інше з 01.26 і 01.27 ... чекаємо підписаний варіант)

4321: 10:13
керр, отож...хочется почитати😊

Олена: 10:25
штатним розписом передбачена посада спеціаліста 1,0 од. Чи можна взяти на цю посаду сумісника на 0,25 ставки?

керр: 10:28
Олена, по КЗпП - прийняти на посаду на умовах неповної тривалості робочого часу) таке можливо, якщо законодавством допускається на такій посаді робота "по сумісництву"

Оксанка: 10:33
Лера, вчорашнє питання про залишки та надходження в СДО. Надходження потрібно скидати у внутрішньому платежі, а залишки у перерахованому залишку(інші операції). Якщо такого у вас немає на панелі, то треба зайти у профіль і натиснути на доступі до таких документів.

Танюша: 10:41
Всім гарного дня. Чи потрібно ставити відмітку Попередня оплата в платіжці при виплаті авансу на відрядження.

Лера: 10:58
Оксанка Дякую! Якраз зараз будемо кидати.

Оксанка: 11:06
Лера, будь ласка) Я наугад спочатку скинула неправильно, а потім з другого разу правильно зробила. Удачі!

ТОП: 11:36
Доброго дня, можливо хтось знає? - Матеріалка соц.побутова людина взяла перше на роботі в ОМС із місцевого бюджету, а тепер хоче взяти в держ.органі із державного бюджету.. Надавати чи ні ?

ТОП: 11:37
Це все за один і той самий рік

Марина: 11:37
ТОП, різні структури, різні закони...

ТОП: 11:38
Так, але в обох пише один раз на рік та сама філософія допомоги невілюється

Оксана: 11:57
Колеги, доброго дня! Може дасте пораду,така ситуація....прийшли кошти за брухт чорних та кольорових металів, але помилково товариство перерахувало кошти на загальний фонд.Якими проводками я маю їх посадити?Був написаний лист на повернення цих коштів назад товариству, але на цей час вони висять на 0000 КЕКВ.

Оля: 11:58
Добрий день! У всіх СДО працює добре?

EVGENIY: 11:58
Оксана, а чому лист? А платіжку? Робиться платіжка і не обов'язково на повернення можна на свій інший рахунок дохідний перерахувати з кекв 0000 ну або повернути платіжкою з кекв 000

Оля: 11:59
В мене скани не підкриплюються😟

EVGENIY: 11:59
Оксана, і скоріш за все якщо будете перерахувати на свій рахунок то не треба буде чекати підкріплення, адже це внутрішній платіж

Оксана: 12:01
EVGENIY, так був лист і платіжка, але це третя черга, як пояснили в казні...і не відомо коли повернуться кошти товариству. Казна сказала тільки повертати кошти назад, потім тов-во повинно перерахувати на наші вірні реквізити...

керр: 12:02
ТОП, чим передбачено що Ви маєте таке відслідковувати, а працівник про таке повідомляти, у трудовій книжці про таке не зазначають) вірно уже сказано різні закони і різні відносини, і не може така "філософія" бути понад різними галузями права)

EVGENIY: 12:03
Оксана, ви з місцевого чи державного бюджету фінансуєтесь?

Оксана: 12:03
EVGENIY, з місцевого

Оксана: 12:04
EVGENIY, садочок

EVGENIY: 12:04
Оксана, пункт 10.4 https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... yudzhetiv/

Ольга: 12:05
Добрий день, колеги як показати у додатку 4 дф нараховані та виплачені лікарняні у лютому 2025 року за січень 2025 року?

EVGENIY: 12:05
Оксана, Кошти, що помилково зараховані на один із рахунків розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів), перераховуються за призначенням на інший рахунок на підставі письмового звернення та платіжної інструкції розпорядника бюджетних коштів.

Оксана: 12:12
EVGENIY, дякую) але ж написали лист на повернення + платіжка...і кошти висять на 0000. Все ж таки , не підскажите якими проводками їх посадити?

EVGENIY: 12:12
Оксана, 2313 2117

EVGENIY: 12:13
Оксана, там же настпуний абзац Розпорядник бюджетних коштів (одержувач бюджетних коштів) має право в будь-який час до списання платежу з його рахунка відкликати платіжні інструкції з органу Казначейства, що його обслуговує. Платіжні інструкції відкликаються лише в повній сумі.

Оксана: 12:13
EVGENIY, як мені пояснили в УДКСУ , цей платіж вже закодований і чекає черги на перерахування

Оксана: 12:14
перерахування

Оксана: 12:15
EVGENIY, дякую за допомогу!!!

berezka: 12:16
щось СДО підвисає

Інна: 12:41
Доброго дня. Підкажіть будь ласка у програмі "Мережа" ,як можна зроби юридичні з 0,00 згідно додатково угоди.

Оксана: 13:18
Інна, а навіщо? це ДУ?

Інна: 13:20
Оксана, зміна тарифу а сума не змінюється

EVGENIY: 13:36
Інна, не існує таких змін, якщо сума не змінюється то значить не має ніяких змін, або робіть на всу суму з мінусом і на всю суму з плючом, але це зайва робота

Інна: 13:41
EVGENIY, Нажаль нашій казні потрібно нести документи "ножками", кожен раз при зміні тарифу ,як що не змінюється сума . Тобто 0,00 грн . Я з Вами згодна 100 % а то і більше

Оксана: 13:42
Інна, Ви прикладаєте скан під акт (я так зрозуміла, що це енерго напевно), якщо відправляєте документи через сдо.

Оксана: 13:43
Інна, через мережу нічого не набираєте звичайно)

Оксана: 13:46
Інна, а якщо носите "ножками" тоді несете такий пакет документів: фінансові, акт, договір та ДУ на зміну тарифу.

Інна: 13:46
Оксана, Мені потрібно зробити юридичні з 0,00 віднести в Казну поставити штамп. Потім коли буду реєструвати фінансові цю дод угоду зі штампом сканую разом з договором та актом

Інна: 13:48
Оксана, Мені мережі треба зробити реєстр з 0,00 ,як зробити як що програма не дає на 0,01 а 0,00 ні, Я питала допомогиу програмі

EVGENIY: 14:03
Інна, я ж вам сказав з нулем неможливо зробити юридичні. це як створити платіжку на суму НУЛЬ, це нічого немає

Оксана: 14:07
Інна, а як раніше Ви робили при такій ситуації?

катерина: 14:24
Добрий день, підкажіть яку причину відмови вказувати у рішенні по лікаряному що за ЦПХ? Можна написати оплачено за основним місцем роботи?

Софія: 14:39
Катерина, я пишу згідно Ст..22 Закону про соцстрахування №1105 і в дужках як ви пишете що плачено за основним місцем роботи

віктор: 14:40
виявив помилку в нарахуванні зп працівника. можу утримати різницю без написання бух довідки? чи обовязково має бути бух. довідка

катерина: 14:43
Софія, дякую

Оксанка: 14:43
віктор, я роблю. Думаю, повинна бути.

віктор: 14:47
Оксанка, дякую

4321: 14:52
коли держслужбовець на простої, без виплат, йому стаж зараховується, для вислуги? в ок-5, ок-7 данні за цей період з 0

EVGENIY: 14:54
віктор, повинен бути перерахунок, в якому буде видно як було як треба , і підпис хто зробив перерахунок, цей перерахунок як і розрахунок відпускних є додатком до відомості і МО 5

керр: 14:59
4321, період, коли державний службовець не працював з поважних причин, але залишався у трудових відносинах з державним органом зараховуються

керр: 15:08
4321, і не може бути що 0 у відомості по спеціальному стажу, якщо дійсно про ДС

Таня: 15:20
EVGENIY, доброго дня. в якому ордері відображати акт приймання-передачі запасів ( 1514,1515)?

Ксенія: 15:23
Добрий день. Чи потрібно показувати в 4 ДФ відрядження працівника( добові)? Дякую.

EVGENIY: 15:24
Таня, що це зв приймання? Це внутрішнє між МВО ? Чи що ви маєте на увазі, передача запасів це вибуття тобто списання

EVGENIY: 15:24
Ксенія, ні

Таня: 15:25
EVGENIY, це внутрішньовідомча передача запасів,в межах однієї установи

EVGENIY: 15:28
Таня, в межах однією установи це не внутрішньовідомча, це просто між МВО, можете показувати в 13 або 17

Таня: 15:41
EVGENIY, дякую

Марія: 15:48
Добрий день! Підскажіть будь ласка, чи є рахунок-фактура з відміткою "оплачено" підтвердним документом для оплати за проживання в готелі під час відрядження? І чи потрібно його перекладати на українську мову, якщо це закордонне відрядження і рахунок польською мовою?

EVGENIY: 15:52
Марія, а чек де?

EVGENIY: 15:53
Марія, У разі відрядження за кордон підтвердні документи, що засвідчують вартість понесених за кордоном у зв'язку з таким відрядженням витрат, оформлюються згідно із законодавством

Марія, У разі якщо під час службових відряджень відряджений працівник застосував платіжну картку чи її реквізити, вартість витрат засвідчується документом (випискою банку-емітента платіжної картки та/або відомостями з рахунку) в електронній або паперовій формі, що містить визначену законом інформацію про виконані платіжні операції.

Марія, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ini-ta-za/

Інна: 15:57
Усім дякую за допомогу. Вже все зробила

Марія: 15:58
EVGENIY, працівник застосував картку, але гроші скинув для іншої людини, так як вони їхали разом у відрядження, а вже та людина і оплатила рахунок. Але на рахунку з готелю стоїть позначка "оплачено"

EVGENIY: 16:00
Марія, оформлюються згідно із законодавством відповідної держави.

EVGENIY: 16:00
Марія, складно все у вас там ))

Бухгалтер: 16:20
Добрий день! Підкажіть

Бухгалтер: 16:21
чи у всіх вчасно прийшла 2 квитанція за звіт ЄСВ? відправила ще 14.03, досі немає

Таня: 17:08
Бухгалтер, в мене відразу, відправила 13.0 3

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”