Доброго ранку, всім гарного дня
Євген :08:57
EVGENIY, куди писати, якщо помилки в тексті на ілюстраціях допущені ШІ?
EVGENIY :09:00
Євген, я побачив ваще комент, зараз все виправлю так швидко ШІ не робе малюнки
EVGENIY :09:01
Під кожною новиною є напис "Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це"
ЦНСП :09:13
Доброго ранку. Колеги із ком.закладів соцсфери поділіться досвідом хто почав перехід на КНП, які ваші думки?
EVGENIY :09:16
ЦНСП, бачив в групі фейсбук нашій це обговорювали на минулому тижні
Наталя т-ц :09:20
ЦНСП, нам тільки погрожують,що треба переходити. чекаємо рішення місцевої ради до 27.08
Інна :09:21
ЦНСП, Зверталися до державного реєстратора, сказав, що Господарський кодекс скасовано, 28.02.2025 р. набрав чинності Закон України Про особливості регулювання діяльності юр.осіб від 09.01.2025 № 4196-ІХ, який забороняє створення чи перетворення установи в КНП. Тобто, жоден державний реєстратор не зареєструє КНП.
ЦНСП :09:21
Наталя т-ц, а реєстратор зареєструє ці зміни?
Наталя т-ц :09:22
багато реєстраторів вже не хочуть це робити, не знаю навіть, може будуть якісь зміни в законодавстві,бо я не уявляю як це все відбудеться
Наталя т-ц :09:22
домовлятись з держреєстраторами-то головний біль розпорядників)))
ЦНСП :09:23
EVGENIY, так, я це бачила. Але кожного дня якісь зміни, а нас тільки підганяють, не розуміємо ні мети ні наслідків
Наталя т-ц :09:23
нам би хоч зробити купу своєї бухроботи по перетворенню, а там буде що робити
ЦНСП :09:24
Наталя т-ц, а ви розумієте для чого це?
керр :09:34
Інна, господарський кодекс до 28.08.2025 живий)... а тоді уже буде Непідприємницьке товариство...
Світлана :09:54
Добрий день! Підскажіть будь ласка, чи потрібно індексувати стипендію студентам які були на академічній стипендії. тепер їм було назначено соціальну?
EVGENIY :09:56
Світлана, да, не було ж підвищення
Світлана :09:57
і базовий залишається січень?
EVGENIY :10:01
Світлана, думаю да, я вам відповідаю тому що вчора готував цю новину
Ксю :10:04
Для ЄТС індексація у липні становить 133,23?
EVGENIY :10:05
Ксю, да
EVGENIY :10:05
Ксю, ви не бачили тут статті?
Ксю :10:07
З відпустки саме ....
EVGENIY :10:08
Ксю,
Ксю :10:09
Спасибі
Наталя :10:15
Батьки однієї дитини вимагають надати їм акт звірки, і акти виконаних робіт за харчування в садку. Є питання по боргу
Наталя :10:15
чи таке садочок має право (І чи повинен) оформляти і надавати ?
Юлька :10:16
чи працює СДО?
тамара :10:17
так працює
Іванна :10:17
Підкажіть,чорнобилець ІІ категорії при нарахуванні лікарняного чи є обмеження якщо немає шести місяців стажу перед настанням страхового випадку Дякую
керр :10:19
Наталя, це ж публічна інформація, є належно оформлений запит опрацьовуйте з урахуванням обсягу інформації
керр :10:20
Іванна, таке обмеження "пільг" або виключень для певних категорій застрахованих осіб не передбачає
тамара :10:21
добрий день підскажіть буь ласка як списати і утилізувати піаніно
EVGENIY :10:31
тамара, приблизно ось так
Оксана :10:32
працівниця прийнята 02.09, з 04.08 йде у відпустку. Розрахунковий період 10-07 чи 09-07?
EVGENIY :10:35
Оксана,
Валя :10:50
Добрий день. Підскажіть будь ласка, може у когось була така ситуація: в дитячий садок закупили продукти харчування по 8240 "Заходи та роботи з територіальної оборони". Продукти залишилися і найближчим часом витрачання по 8240 не буде, а в продуктів харчування є відповідний час зберігання. Чи можна перенести залишок з 8240 на 1010 і використати на х
Валя :10:53
Чи можна перенести залишок з 8240 на 1010 і використати на харчування діток? і сам прорцес передачі - це можна розпорядженням міського голови та оприбуткування як натуральна форма? Буду дуже вдячна за пораду.
EVGENIY :11:05
Валя, таке зробти не те що можна а нужно, а от як правильно це зробити ось це питання! Я думаю тут треба і касу переносити тоді і кошторис, і тоді вже витрачати, але я навіть в цьому не впевнений, чи переносять касу зараз казначеї
EVGENIY :11:06
Валя, з точки зору бухоблік тут проблем не має, а от бюджетний облік тут проблема адже виходить не цільове використання! Але це зробити точно можна
Оксана :11:10
Працівнику встановлена інвалідність 2018 року, довідку МСЕК він приніс у 2024р, разом із заявою, все відповідно зареєстровано, з датою отримання установою. Чи потрібно тепер робити коригування ЄСВ за минулі періоди?
Євген :11:11
EVGENIY, Я не зміг виділить малюнок)) А щодо того, що ШІ не робить швидко, 3 хв фотошопа робить чудо.
тамара :11:12
Дякую Євгеній !!!
1 :11:13
Оксана, 8,41% нараховується з дня надання довідки МСЕК.
EVGENIY :11:17
Євген, малюнок можна не виділяти
EVGENIY :11:17
Євген, читайте новини а не малюнки
Лідія :11:26
як застосовувати ставку ЄСВ у 2025 році Ситуація з довідко з 01.07.2025
Олена :11:29
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, якщо дерслужбовцю в березні підвищили оклад за рахунок встановлення коефієнта (зарплата доплачується за рахунок спецфрнду). Який базовий місяць для нарахування індексації?
EVGENIY :11:38
Олена, а ось стаття прям по вашому питанню була
Олена :11:39
EVGENIY, Дякую, щось її пропустила
Валя :12:42
EVGENIY, Дякую що відгунулися. Да питання ще із тим що касові пройшли по 8240 і по загальному фонду.
Оксана :14:06
Працівник у відпустці до 27.07 з подальшим звільненням. Тобто в наказі має бути прописано, що звільнення з 28.07 і цей день не буде робочим чи 27.07 останній день відпустки?
Світлана :14:15
Де можна скачати сертифікат Москалевської Інни Олексіївни.
керр :14:15
Оксана, залежить від формулювання у наказі "...відпустку з наступним звільненням" тоді датою звільнення в цьому разі є останній день відпустки. "...з подальшим..." це щось інше уточнюйте у авторів...)
Тетяна :14:26
Світлана, напишіть свою електронку я маю сертифікат Москалевської
Світлана :14:38
Тетяна, *****
Юлія :14:45
Добрий день. Чи входить матеріальна допомога на оздоровлення в розмір МЗП чи нараховується понад?
EVGENIY :14:47
Юлія,
Світлана :14:48
Можливо у когось є ще сертифікат Москалевської від 23.07.25р.?
Юлія :15:16
EVGENIY, а як
Юлія :15:18
а якщо матеріальна допомога на оздоровлення прописана в колективному договорі, тобто вона не вважаєтьяс одноразовою виплатою. Все рівно не враховувати в розмір МЗП?
EVGENIY :15:22
Юлія, да, але ваше твердження що вона не одноразова це окрема тема
EVGENIY :15:24
Юлія, ось така крута стаття була сто років тому
EVGENIY :15:25
Юлія, і ось ще
Юлія :15:37
EVGENIY, дякую. Я вже прочитала багато статей, і спитала інших бухгалтерів, але в кожного своя думка саме на рахунок матеріальної допомоги на оздоровлення. Тому хотіла ще думку експерта. Дякую за відповіді
EVGENIY :15:39
Юлія, я інших думок ніде не зустрічав
EVGENIY :15:42
по матеріалці є різні точки з розу що це систематичні виплати чи ні і там тоді ПДФО і ЄСВ нюанси, але щодо доплати до МЗП різних думок я не бачив