Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.09.19
6255 24
Друкувати
Обране

Асоціація міст України закликала органи місцевого самоврядування не повертати вже виділені їм кошти соціально-економічного розвитку

Асоціації міст України б’є на сполох.

Кошти, що нещодавно виділили на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – вимагають повернути. Як наголошує у відповідному листі виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, - «За попередньою інформацією Державною казначейською службою на виконання доручення Міністерства фінансів проводяться заходи щодо призупинення проведення видатків місцевих бюджетів, перерахованої у вересні 2019 року, без надання пояснень та законодавчих підстав щодо здійснення таких операцій». За даним напрямком м. Харкову передбачено майже 90 млн. грн. - це блокування позбавить бюджет міста потужного джерела додаткового фінансування заходів соціально-економічного розвитку.

«Асоціація міст України звертає увагу органів місцевого самоврядування на відсутність законодавчих підстав щодо надання органами місцевого самоврядування згоди на проведення операцій із відкликанням коштів субвенції з рахунку місцевого бюджету. Радимо врахувати при прийнятті відповідних управлінських рішень, що у майбутньому такі дії можуть бути сприйняті контролюючими органами як добровільна відмова від коштів субвенції та виконання зобов’язань з фінансування відповідних видатків. Відповідальність за повноту здійснення видатків на заходи соціально-економічного розвитку територій у такому разі покладеться на органи місцевого самоврядування», – йдеться у листі виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана.

Нагадаємо, у серпні після листа керівника Офісу президента Андрія Богдана до тодішнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Кабмін заблокував виділення органам місцевого самоврядування 7,6 млрд грн із фонду регіонального розвитку та 2,5 млрд грн субвенції на соціально-економічний розвиток. Виділяти кошти Кабмін почав лише після того, як Асоціація міст України розпочала флешмоб #поверніть_гроші_громад, у ході якого голови міст та ОТГ у відеозверненнях на адресу президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана просили все-таки виділити їм раніше заплановані кошти.

www.facebook.com/mistsamovr/

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
24
111
12.09.2019
і що ж все-таки робити?
Бух
12.09.2019
От навибирали!!!!! Радійте!!!!
Анна Бух
18.10.2019
А якщо врахувати, що деякі громади просто йдуть на махінаці з цими грошима, то може і краще було б їх забрати
Карл Бух
13.09.2019
В країні немає грошей на пенсії та зарплати, ліки та інші першочергові видатки але при Гройсмані-Порошенко завжди виділяли кошти на субвенцію по соціально-економічному розвитку , вам не здається це хоча би дивним.
ХХХ Карл
13.09.2019
При янику взагалі нічого не робилося... і на соц-економ не давали і на зарплати та пенсії не вистачало.
Stavr Бух
12.09.2019
Я - радуюсь, субвенция - это нюансы. А моряки - дома.
Бух Stavr
12.09.2019
Зате нас заганяють в російське СТІЙЛО і поступаються інтересами держави. А на рахунок звільнених моряків вони чітко дали зрозуміти кого підтримують.
14 Бух
12.09.2019
чим вас чи як вас уже загнали? transparent_pxl.png
Бух 14
13.09.2019
Ви хоч іноді відривайтесь від 1+1. Станицю луганську віддали сепарам (міст) ,збільшили сіру буферу зону за рахунок Нашої землі на 10км., обговорються план про вибори в ордло "особий" статус ,а також загальне помилування для всіх сепарів . І будете ви 73% за свої кошти відновлювати донбас , який знищила росія.
Ikar Бух
13.09.2019
а може Вам кращє піти захищати країну в окопі, а там може поранять чи вб'ють, зате мост буде наш
бух Ikar
13.09.2019
Непробиваємі вперті бар...ни!
Stavr 14
12.09.2019
Эти "25%" сами себя загнали, в глухой угол, а сейчас ищут виноватых ))
Ikar Бух
12.09.2019
для таких як Ви пропоную піти на обмін на нашого полоненого....посидите чуток і заговорите по іншому
josh_ua Ikar
12.09.2019
ще пару домовленостей Зеленського з Путіним і ми всі будимо в полоні в Росії.
Stavr josh_ua
12.09.2019
Не знал, что попытки остановить войну и вернуть домой наших ребят - это сдача страны путину.
josh_ua Stavr
13.09.2019
з інтерв'ю адвоката моряків Ніколая Полозова, чому Путін відпустив моряків. - Для меня совершенно очевидно, что ключевым фактором, триггером начала активного переговорного процесса явилось вынесение Международным трибуналом ООН по морскому праву приказа о применении обеспечительных мер, согласно которому Россия стала обязанной вернуть 24 моряка и три захваченных корабля. - Российская риторика о том, что трибунал не имеет юрисдикции, не распространяется [на РФ] — она как раз привела к тому, что непосредственно отдельно самих моряков Путин не стал отдавать, потому что это означало бы, что фактически Россия выполняет решение Международного трибунала. Они решили «разбавить» моряков каким-то количеством политзаключённых и назвать это «большим обменом», чтобы сохранить своё лицо.
???? Stavr
12.09.2019
А решта полонених коли буде звільнена? Коли знову рейтинг буде падати?
555 ????
12.09.2019
непогані нюанси на 7,6 млрд грн.
Stavr ????
12.09.2019
Это не тот человек, который под рейтинг подстраивается. Вернет всех. Без самопиара и пафоса.
111
13.09.2019
відійшли від теми...що ж робити з соц економом? казна просить письмову згоду на проведення відкликання коштів
ХХХ 111
13.09.2019
На мою думку законних підстав на надання згоди не має.
ХХХ 111
13.09.2019
На думку законних підстав на надання згоди не має.
Ганна
13.09.2019
А чи хтось знає причину відкликання субвенції? Мабуть не знаєте. Субвенції на СЕР ділилися під особисті клопотання бувших народних депутатів. Хто ближче, рідніше і кмітливий то тим регіонам і більше, а хто ні, тому мізер або нічого взагалі. Тому мабуть вирішили зробити перерозподіл. Нам, до прикладу, нічого повертати...
ААА Ганна
19.09.2019
Вирішили зробити перерозподіл під своїх кмітливих депутатів чи як? У нас наприклад ремонт спортивних споруд незавершений і гроші забирають??? Це як почекайте, а ми подумаємо чи це вам потрібно??? Хай стоїть все недороблене і розпадається??? Чи може будемо новий тендер проводити на нового підрядчика, зверху угодного???
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі