Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.04.15
4149 2
Друкувати
Обране

Мінфін: про фінансування закладів освіти, культури в селах селищах, містах районного значення

Мінфін розяснив, що змінами, внесеними до Бюджетного кодексу України у грудні 2014 року (Закон України від 28.12.2014 № 79), передбачено, що повноваження, які визначаються функціями держави, а саме: утримання дитячих дошкільних закладів, палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля, інших клубних закладів та бібліотек, з бюджетів сіл, селищ та міст районного значення фінансуватись не будуть.

Водночас статтею 20 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу визначено, що в 2015 році з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення можуть здійснюватися такі видатки за рахунок міжбюджетних трансфертів з районного бюджету, обсяг яких визначається за формулою, затвердженою відповідною місцевою радою.

Якщо районна (міська) рада прийняла рішення про передачу коштів на здійснення таких видатків сільській, селищній, міській (міста районного значення) раді, у районному (міському) бюджеті затверджуються міжбюджетні трансферти з районного бюджету бюджетам місцевого самоврядування.

Також бюджетним законодавством не заборонено, за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, на утримання зазначених закладів спрямовувати власні надходження місцевих бюджетів.

При цьому, міжбюджетний трансферт районному бюджету не передається, а на утримання закладу складається один кошторис видатків на загальну суму, яка включає обсяг субвенції та власні надходження бюджету.

За матеріалами Мінфіну

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
2
Ирина
02.04.2015
Де офіційно можно прочитати дане роз"яснення, щоби надати фінансовому управлінню.Надайте ссилку.
Алена
03.04.2015
Ирина, вот ссылка http://www.minfin.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=412587&cat_id=411308
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі