Інформація по темі "" | Публікації по тегу
07.05.24
3870 0
Друкувати
Обране

Мінфін про підготовку пропозицій до Бюджетної декларації на 2025–2027 роки

Міністерство фінансів України відповідно до статті 33 Бюджетного кодексу України доводить інструкції з підготовки пропозицій до Бюджетної декларації на 2025–2027 роки (далі – бюджетна пропозиція) і орієнтовні граничні показники видатків державного бюджету та надання кредитів з державного бюджету на 2025–2027 роки (далі – орієнтовні граничні показники).

Мінфін на підставі основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України на середньостроковий період та аналізу виконання бюджету в попередніх і поточному бюджетних періодах прогнозує обсяги доходів державного бюджету, визначає обсяги фінансування державного бюджету, повернення кредитів до державного бюджету й орієнтовні граничні показники видатків державного бюджету та надання кредитів з державного бюджету на середньостроковий період (частина четверта статті 33 Бюджетного кодексу України).

Під час розподілу орієнтовних граничних показників на 2025–2027 роки слід враховувати, що:

  • розміри основних соціальних гарантій залишаються на рівні поточного року;
  • розміри МЗП та окладу працівника І тарифного розряду ЄТС залишаються на рівні грудня 2024 року
  • розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який застосовується для визначення базового розміру окладу судді, посадових окладів працівників інших 5 держорганів, оплата праці яких регулюється спецзаконами, а також працівників податкових і митних органів, залишається на рівні 2024 року.

При цьому індексація зарплати має здійснюватися в межах фонду оплати праці. Обчислення ІСЦ для індексації зарплати має здійснюватися наростаючим підсумком, починаючи з 01 січня відповідного року.

У 2025–2027 роках оплату праці державних службовців продовжують здійснювати на основі класифікації посад і системи грейдів.

Лист МФУ від 22.04.2024 р. №04110-08-6/13078 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×