Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.01.20
15780 0
Друкувати
Обране

МОН: щодо освітньої субвенції у 2020 році

Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти, визначено статтею 9 Закону України "Про загальну середню освіту".

Так, здобуття загальної середньої освіти забезпечують:

  • початкова школа - заклад освіти I ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує початкову освіту;
  • гімназія - заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту;
  • ліцей - заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

Початкова школа, гімназія і ліцей можуть функціонувати як окремі юридичні особи або як структурні підрозділи іншого закладу освіти (зокрема, закладу загальної середньої освіти I - II, II - III чи I - III ступенів). Ліцеї функціонують, як правило, як самостійні юридичні особи.

Крім того, заклад загальної середньої освіти, що реалізує освітні програми на декількох рівнях загальної середньої освіти, має тип закладу вищого рівня, на якому провадиться освітня діяльність.

Законом України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" від 14.11.2019 р. N 293-IX (далі - Закон) викладено в новій редакції статтю 1032 щодо спрямування освітньої субвенції на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти. Зазначені типи закладів освіти відповідають термінології Закону України "Про освіту".

Відповідно до Бюджетного кодексу України освітня субвенція розподіляється між місцевими бюджетами на основі формули, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 р. N 1088 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 р. N 65), та враховує, зокрема, такі параметри, як кількість учнів закладів загальної середньої освіти, учнів, які здобувають повну загальну середню освіту в закладах професійної (професійно-технічної) освіти державної та комунальної власності, студентів, які здобувають повну загальну середню освіту в закладах фахової передвищої освіти і коледжах державної та комунальної власності, у міській та сільській місцевості, гірських населених пунктах.

Крім того, вищезазначеним Законом розділ VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України доповнено пунктом 50 такого змісту:

"50. Установити, щодо приведення установчих документів закладів освіти у відповідність з вимогами Закону України "Про освіту" їх фінансове забезпечення здійснюється відповідно до порядку, який діяв у 2019 році, включаючи спрямування освітньої субвенції на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у шкільних відділеннях навчально-виховних комплексів "дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад", "загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад" та у вечірніх (змінних) школах".

З огляду на зазначене освітня субвенція у 2020 році буде надаватися аналогічно тому, яку 2019 році, закладам освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Лист Міносвіти від 18.12.2019 р. N 4/3729-19

 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі