Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.10.19
6962 5
Друкувати
Обране

Щодо визначення управління соцзахисту населення головним розпорядником коштів з передачі субвенцій

Згідно із статтею 97 Бюджетного кодексу України (далі - Кодекс) порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам визначаються Кабінетом Міністрів України.

Пунктом 5 Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.12.2010 N 1132 (далі - Порядок), визначено, що облдержадміністрації розподіляють субвенції, зазначені у пункті 4 цього Порядку, між міськими міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об'єднаних територіальних громад пропорційно обсягам субвенцій, передбаченим таким бюджетам у рішеннях обласних рад про бюджет.

Органи Казначейства перераховують протягом двох операційних днів після подання платіжних документів відповідних фінансових органів субвенції з державного бюджету на рахунки загального та спеціального фондів міських міст обласного значення та районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, відкриті в органах Казначейства, для здійснення передбачених ними видатків.

Пунктом 36 частини першої статті 2 Кодексу визначено, що місцевий фінансовий орган - це установа, що відповідно до законодавства України здійснює функції з складання, виконання місцевих бюджетів, контролю за витрачанням коштів розпорядниками бюджетних коштів, а також інші функції, пов'язані з управлінням коштами місцевого бюджету.

Враховуючи вищезазначене, формування розпорядження про виділення коштів загального фонду місцевого бюджету у розрізі головних розпорядників місцевих бюджетів має здійснюватись місцевим фінансовим органом, який уповноважений управляти коштами місцевого бюджету.

Лист ДКСУ від 17.09.2019 р. N 16-07-07/15801

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
5
Тетяна
31.10.2019
Адміністраторам. При переході за посиланням на лист ДКСУ відбувається завантаження калькулятора індексації.
EVGENIY Тетяна
31.10.2019
Дякую, виправив :)
EVGENIY Тетяна
31.10.2019
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Таня Тетяна
31.10.2019
теж саме
Сергій
31.10.2019
ага
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі