Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.09.19
10798 20
Друкувати
Обране

Уряд перейменував 4 міністерства та створив 2 нові

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про оптимізацію органів центральної влади, згідно з якою перейменовано чотири міністерства та створено два нові.
Відповідний документ від 2 вересня № 829 розміщено на сайті Урядового порталу.

У постанові визначено, що з метою оптимізації системи центральних органів виконавчої влади Кабмін перейменовує Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі - на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерство екології та природних ресурсів - на Міністерство енергетики та захисту довкілля України і Міністерство у справах ветеранів - на Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Водночас, згідно з постановою, уряд реорганізовує Міністерство аграрної політики та продовольства шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство енергетики та вугільної промисловості шляхом приєднання до Міністерства енергетики та захисту довкілля і Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб шляхом приєднання до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Крім цього, згідно з урядовим документом утворено Міністерство культури, молоді та спорту України на базі Міністерства інформаційної політики. На цей новоутворений центральний орган виконавчої влади покладено завдання та функції Міністерства культури і Міністерства молоді та спорту, що ліквідуються.

Згідно з постановою КМУ, також утворено Міністерство цифрової трансформації України шляхом реорганізації Державного агентства з питань електронного урядування.

Уряд ухвалив рішення, що центральні органи виконавчої влади, що утворюються шляхом реорганізації інших центральних органів влади, є правонаступниками майна, прав та обов’язків органів, які реорганізуються, а центральні органи виконавчої влади, що припиняються згідно з цією постановою, продовжують виконувати функції та повноваження у визначених сферах до завершення здійснення заходів з утворення та/або реорганізації органів виконавчої влади, яким передаються відповідні повноваження та функції.

Міністерству юстиції доручено, згідно з цією постановою, подати у тижневий строк проєкт урядового документа щодо утворення комісій з реорганізації Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства інформаційної політики, Державного агентства з питань електронного урядування та утворення комісій з ліквідації Міністерства культури, Міністерства молоді та спорту.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
20
Наталья
04.09.2019
Интересно, а местные органы самоуправления теперь тоже будут объединять отдел культуры и отдел молодежи и спорта в один или это не обязательно?
777 Наталья
04.09.2019
уже давно объеденены
Наталья 777
04.09.2019
у нас нет
777 Наталья
04.09.2019
а у нас да . и не только культура , спорт и молодёжь . но и религия , и туризм .
121
04.09.2019
в нас також це різні відділи - культура , спорт, економіка, апк
Світлана
04.09.2019
А у нас відділ економічного розвитку і торгівлі веде охорону здоров'я Ну що ж потяним і сільське господарство (скорочуватимуть лише в районах кадри)
121 Світлана
04.09.2019
Знаєте, а я й не проти "тягнути" сільське господарство (працюю в управлінні апк) але на жаль мою думку не питають... судячи з усього буду тягнути на допомогу по безробіттю...
Світлана 121
04.09.2019
так я ж не кажу що проти (головне що є робота а у нас в районі фіг її найдеш), але шкода що скорочення штатів не буде на обласному рівні
Олена Світлана
04.09.2019
все правильно "головне що є робота", а те що працюємо задарма то все нічого....transparent_pxl.png
Світлана Олена
04.09.2019
так звісно головне що є робота, а якщо у нас в районному центрі скрізь оголошення про прийняття на роботу з акцентом на вік (старше 45 років не звертатись) то що робити??? за кордон нема здоров'я та і коштів так само як і виїхати в місто на пмж (оренда тільки коштує ого)
Іра Олена
04.09.2019
Потрібно думати і про стаж для пенсії. Прийде час і люди залишаться з нічим. Але нашій державі саме це і потрібно.
Тетяна
04.09.2019
І невідомо, хто більш пожалкує - чи ті, кого скоротили, чи ті, хто залишився в РДА
121 Тетяна
04.09.2019
Принаймні, у тих хто залишиться буде вибір
Анна
04.09.2019
в стране дураков закипела работа...
Свитлана
04.09.2019
А управлиння АПК в районах куди динуть
121 Свитлана
04.09.2019
"приєднають" до економіки, тобто навісять їм обов'язки, або створять відділ з пари чоловік при РДА, а решту - на біржу((( це моя особиста думка, а все ж сподіваюсь залишитись з роботою, наївна)
12345
05.09.2019
Уряди міняються, одні йдуть - інші приходять, населення все скорочується, але владу все ще не влаштовує наша чисельність. Вже не знають як нас здихатись...
Свитлана
05.09.2019
Нас розженуть ще до нового року чи писля виходячи з их роботи до листопада вже всих розженуть пидсилюваьи центр зайнятости
121 Свитлана
05.09.2019
Щоб розігнати по скороченню необхідно попередити працівника за 2 місяці. Вас попереджували? У нас поки що тиша. У статті написано що комісія з реорганізації буде створена напротязі тижня, а потім вже побачимо куди воно йде. Так що далі буде...
Свитлана
05.09.2019
Приймуть закон и не треба буде попередження
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×