Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.05.24
1815 0
Друкувати
Обране

Чи може вчитель працювати дистанційно з-за кордону?

Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівництвом однієї з запорізьких шкіл, куди завітали за зверненням працівника.

 

Зокрема, інспектори нагадали, що постанова Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 року «Про особливості дистанційної роботи в державному секторі» не стосується вчителів і вихователів, оскільки заклад освіти комунальної форми власності не є суб’єктом господарювання державного сектора економіки.

Дистанційно працювати з-за кордону вчителю можна, для цього не потрібне відрядження. А в роз’ясненні Міністерства освіти і науки від 15 березня 2022 року вказано, що кожен працівник (педагогічний, науково-педагогічний та інші) закладів і установ освіти, робота якого відбувається в дистанційному режимі, має самостійно визначити робоче місце та, відповідно, є відповідальним за гарантування безпечних і нешкідливих умов праці на цьому робочому місці, зокрема, за межами території України.

В умовах воєнних дій можливе вимкнення комунікацій, які дозволяють працювати дистанційно, – електроенергії та мережі Інтернет. Неможливість виконання працівником дистанційної роботи через відсутність відповідних комунікацій не може розглядатися як порушення трудової дисципліни.

Джерело:
Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×