Інформація по темі "" | Публікації по тегу
25.08.20
16145 4
Друкувати
Обране

Головбуха не покарають за неподання Анкети

ДКСУ у листі від 27.05.2020 р. № 15-05-1-05/9157 відповіла на запитання стосовно Анкети про виконання головбухом бюджетної установи своїх повноважень. Її щорічно подають головбухи до органу Казначейства, що обслуговує установу (детальніше про це — у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 9, с. 16). Найцікавіший момент, висвітлений у листі, стосується відповідальності за неподання Анкети. ДКСУ зазначає, що відповідальність за неподання Анкети чинними нормативно-правовими актами не передбачена.

Також ДКСУ нагадує, що:

• головбух не повинен бути присутнім на засіданні Комісії, яка оцінює виконання ним повноважень у межах зовнішнього оцінювання. Якщо буде необхідність, Комісія може попросити від головбуха пояснення, розрахунки тощо і запросити його на засідання;

• за отриманий позитивний результат оцінювання не передбачені доплати, надбавки премії, однак їх можнавстановити за рішенням керівника установи;

• за негативний результат оцінювання передбачена відповідальність.

Комісія може рекомендувати удосконалити роботу головного бухгалтера та бухгалтерської служби, усунути виявлені недоліки. Серед рекомендацій може бути розгляд питання про необхідність підвищення професійно-кваліфікаційного рівня головбуха, притягнення його до відповідальності та/або відповідність головного бухгалтера займаній посаді тощо.

Однак це не означає, що за погану оцінку головбуха відразу звільнять. Ні. У нього є право на оскарження результатів оцінювання та повторне оцінювання. Про це йшлося у листі Мінекономіки від 02.04.2020 р. № 3512-06/2225 (деталі — див. у «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 23, с. 12).

БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ СЕРПЕНЬ, 2020/№ 32

Шановні користувачі! Тепер ви можете дізнаватися всі останні новини порталу Бухгалтер.com.ua першими в TELEGRAM і VIBER спільнотах! Більш детально за посиланням.
Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
4
Тетяна
25.08.2020
Кому взагалі треба цей геморой? Ця анкета — якесь непорозуміння!
NeProzorro Тетяна
25.08.2020
Це точно. Нікому не потрібний мотлох та макулатура. Аби тільки видимість якоїсь діяльності була. Таке саме як Прозорро.
Карл
25.08.2020
Таке враження, що на роботу головного бухгалтера стоъть купа бажаючих на мінімальну зарплату
Енгрібьорд
25.08.2020
Радість прийла в наш дім, пані та панове! Карати будуть, але не сильноtransparent_pxl.png
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі