Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.09.22
2356 0
Друкувати
Обране

Військові зможуть піти у відпустку без поважних причин — проект

Існує набагато більше випадків, ніж визначено у законі, коли присутність військовослужбовця в сім’ї є необхідною. Адже можливість побачити рідних є важливою для нього, особливо під час бойових дій.

З огляду на це нардепи зареєстрували проект «Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (№8081), повідомляє «Закон і Бізнес».

Ним передбачено прибрати уточнення про те, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки із збереженням грошового забезпечення лише «за сімейними обставинами та з інших поважних причин».

Відповідно, право на відпустку тривалістю не більш як 10 календарних днів (без урахування часу, необхідного для проїзду, але не більше двох діб в один кінець) не буде пов’язане з необхідністю доводити поважність причин для її надання. Проте, зрозуміло, що останнє слово буде за командиром частини — з огляду на переконливість аргументів для надання відпустки чи як заохочення для підлеглого.

Автори вважають, що така можливість «сприятиме поліпшенню морально-психологічного клімату як серед військовослужбовців, так і серед членів їх сімей, а також покращить їх соціальний захист».

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×