Інформація по темі "" | Публікації по тегу
06.07.12
1758 0
Друкувати
Обране

ГНСУ: когда аудиторские, бухгалтерские и юридические услуги не облагаются НДС

Государственная налоговая служба Украины, письмом от 04.05.2012 г. № 6445/5/15-3416 отметила, что согласно п.п. «в» п. 186.3 Налогового кодекса Украины местом поставки консультационных, инжиниринговых, инженерных, юридических (в том числе адвокатских), бухгалтерских, аудиторских, актуарных, консультационных, информатизационных услуг считается место регистрации хозсубъектом или постоянного (преимущественного) проживания получателя услуг.


Таким образом, в случае если указанные услуги предоставляются резидентом нерезиденту, то указанные операции не являются объектом обложения НДС.



Тризуб.jpg


ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 04.05.2012 р. № 6445/5/15-3416


<...>

Згідно з пунктом «б» пункту 185.1 статті 185 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників податку з постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 Кодексу. Місцем постачання послуг, визначених у пункті «в» пункту 186.3 статті 186 Кодексу, а саме консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних, а також послуг з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем, вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання або — у разі відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання.


Таким чином, у разі якщо консультаційні, інжинірингові, інженерні, юридичні (у тому числі адвокатські), бухгалтерські, аудиторські, актуарні та інші подібні послуги консультаційного характеру, а також послуги з розроблення, постачання та тестування програмного забезпечення, з оброблення даних та надання консультацій з питань інформатизації, надання інформації та інших послуг у сфері інформатизації, у тому числі з використанням комп’ютерних систем, надаються резидентом нерезиденту, то зазначені операції не будуть об’єктом оподаткування ПДВ.



Заступник Голови                                                                                               А. Ігнатов

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі