Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.10.13
2461 0
Друкувати
Обране

Сотрудник в командировке проживал в двухместном номере. Как ему возместить расходы на проживание?

Податківці в ЄБПЗ відповіли на таке запитання: чи є об’єктом оподаткування ПДФО сума витрат, відшкодована підприємством відрядженому працівнику на проживання у двомісному номері? 

Нагадаємо, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно з п. 170.9 Податкового кодексу України (далі — ПКУ).


Згідно з п. 5 розділу II Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон підприємство за наявності підтвердних документів (в оригіналі) відшкодовує в межах граничних сум витрат на найм житлового приміщення витрати відрядженим працівникам на найм житлового приміщення з розрахунку вартості одного місця у готелі (мотелі), іншому житловому приміщенні за кожну добу такого проживання з урахуванням включених до рахунків на оплату вартості проживання витрат на користування телефоном (окрім витрат на службові телефонні розмови), холодильником, телевізором та інших витрат.


Отже, податківці вважають, що у разі, якщо відряджений працівник сплатив за проживання у двомісному номері готелю за двох, відшкодування йому витрат із віднесенням цих витрат до складу витрат підприємства здійснюється з розрахунку вартості проживання тільки однієї особи. Якщо підприємство відшкодовує працівнику повну вартість двомісного номера, то вартість другого місця в цьому номері буде вважатися додатковим благом платника податку та оподатковуватися за ставками, визначеними п. 167.1 ПКУ (15 та/або 17%).

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі