Інформація по темі "" | Публікації по тегу
16.10.13
1155 0
Друкувати
Обране

Юрлицо занимается лизинговыми операциями. Может ли оно быть «единщиком»?

Спеціалісти Міндоходів в ЄБПЗ відповіли на таке запитання: чи можуть бути платниками ЄП ЮО, які здійснюють лізингові (орендні) операції? 

Перш за все податківці нагадали, що лізингова (орендна) операція — господарська операція (крім операцій із фрахтування (чартеру) морських суден та інших транспортних засобів) фізичної чи юридичної особи (орендодавця), що передбачає надання основних фондів у користування іншим фізичним або юридичним особам (орендарям) за плату і на визначений строк.


Лізингова компанія — юридична особа, яка передає право володіння та користування неспоживною річчю (предметом лізингу), визначеною індивідуальними ознаками та віднесеною згідно із законодавством до основних фондів, фізичній або юридичній особі (лізингоодержувачу) відповідно до договору лізингу.


У свою чергу, п.п. 291.5.4 Податкового кодексу України визначено, що не можуть бути платниками єдиного податку страхові (перестрахові) брокери, банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди та компанії, інші фінансові установи, визначені законом, реєстратори цінних паперів.


Ураховуючи вищевикладене, податківці зазначили, що юридичні особи, які здійснюють лізингові (орендні) операції, не можуть застосовувати спрощену систему оподаткування

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі