Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.10.13
1134 0
Друкувати
Обране

Как уплачивать авансовый взнос за обособленное подразделение, если предприятие уплачивает консолидированный налог на прибыль?

У Базі знань спеціалісти Міндоходів відповіли на таке запитання: як розраховувати авансовий внесок із податку на прибуток, якщо головне підприємство та його відокремлені підрозділи сплачують цей податок консолідовано? 

Податківці нагадали, що при сплаті консолідованого податку на прибуток сума податку на прибуток відокремлених підрозділів за відповідний звітний (податковий) період визначається розрахунково виходячи із загальної суми податку, нарахованого платником податку, розподіленого пропорційно питомій вазі суми витрат відокремлених підрозділів у загальній сумі витрат цього платника податку.


Таким чином, авансовий внесок у розмірі 1/12 нарахованої до сплати загальної суми податку на прибуток за звітний (податковий) рік, який підлягатиме сплаті щомісяця платником податку за місцезнаходженням таких відокремлених підрозділів, розраховується пропорційно питомій вазі суми витрат відокремлених підрозділів, що враховуються при обчисленні об’єкта оподаткування відповідно до положень розд. III Податкового кодексу України, у загальній сумі таких витрат цього платника податку.


Зверніть увагу, що сума авансового внеску, яку платник податку має сплачувати за своїм місцезнаходженням, зменшується на суму сплачених авансових внесків у розмірі 1/12 за місцезнаходженням відокремлених підрозділів

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×