Інформація по темі "" | Публікації по тегу
23.10.13
1392 0
Друкувати
Обране

Украина присоединилась к Глобальному Форуму по налоговой прозрачности

Прес-служба Міндоходів повідомляє, що Україна стала повноправним членом Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією (OECD). Про це листом на ім’я Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка повідомив голова OECD Косі Лоу.  

«Я радий ініціативі України щодо взяття на себе зобов’язань із дотримання міжнародних стандартів прозорості та обміну податковою інформацією», — зауважив пан Лоу у своєму повідомленні.


Україна стала 121-м членом Глобального Форуму — найбільшої у світі організації з обміну податковою інформацією між компетентними службами держав-членів. Своєю метою OECD проголошує впровадження стандартів прозорого міжнародного податкового середовища на основі критеріїв, визначених Головною Декларацією країн «великої двадцятки» G20. Зокрема, одним із найважливіших питань є напрацювання рекомендацій для попередження махінацій із використанням офшорних юрисдикцій.


Країна, що приєднується до цієї організації, бере на себе зобов’язання з упровадження відповідних стандартів прозорості, автоматичного обміну інформацією з іншими учасниками Глобального Форуму, а також погоджується на експертну оцінку внутрішнього податкового середовища фахівцями OECD. На даний момент експерти Форуму згідно із поданим у липні 2013 року звітом дослідили вже 98 країн. У листопаді 50 країнам буде присвоєно відповідні рейтинги щодо відповідності стандартам прозорості та обміну інформацією.


Експертне дослідження ситуації в Україні попередньо заплановане на кінець 2014 року. Як зазначив голова OECD Косі Лоу, «проведення такої експертної оцінки надасть можливість продемонструвати спільноті ті зусилля, які були зроблені Україною для посилення ролі податкової служби, а також надасть можливість поділитися іншою податковою інформацією». 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі