Інформація по темі "" | Публікації по тегу
29.10.13
1292 0
Друкувати
Обране

Налоговые проверки: ответы на вопросы предоставляют налоговики

Нещодавно Міндоходів України спільно з журналом «Вісник Міністерства доходів і зборів України» було проведено «гарячу» телефонну лінію на тему «Податкові перевірки». Пропонуємо вашій увазі відповіді на деякі запитання, поставлені під час проведення телефонної лінії. 

1. Які перевірки органів доходів і зборів повинні реєструватись у Журналі реєстрації перевірок, який ведеться суб’єктом господарювання?

У Журналі реєстрації перевірок суб’єктів господарювання працівники контролюючих органів реєструють лише ті перевірки, які проводяться за місцем провадження господарської діяльності платника податків, зокрема, документальні виїзні та фактичні перевірки.


2. Чи повідомляється платник податків про проведення позапланової документальної невиїзної перевірки?

Документальна позапланова невиїзна перевірка проводиться посадовими особами контролюючого органу виключно на підставі рішення керівника контролюючого органу, оформленого наказом, та за умови надіслання платнику податків рекомендованим листом із повідомленням про вручення або вручення йому чи його уповноваженому представнику під розписку копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки та письмового повідомлення про дату початку і місце проведення такої перевірки.


3. Які переваги надасть платникам податків упровадження електронної перевірки та в чому полягає її суть?

Електронна перевірка надається Міндоходів України як сервіс для платників податків.

Застосування такого виду перевірки:

— дасть змогу вирішити проблеми дистанційного обслуговування платників податків і вивільнити їх від необхідності особисто відвідувати територіальні податкові інспекції;

— мінімізує вплив людського фактора;

— підвищить якість і зменшить строк проведення перевірки;

— надасть як платникамподатків, так і контролюючим органам упевненість у правильності та повноті оподаткування здійснених фінансово-господарських операцій;

— знизить адміністративне навантаження на платника податків, уніфікує процеси податкового аудиту.


4. Чи можна надіслати акт документальної невиїзної перевірки поштою?

У разі неможливості з будь-яких причин вручити акт (довідку) перевірки особисто платнику податків контролюючий орган може надіслати його за місцем реєстрації такого платника рекомендованим листом із повідомленням про вручення, чим забезпечується право суб’єкта господарювання на ознайомлення з матеріалами документальних невиїзних перевірок та у разі незгоди — подальшого подання до контролюючого органу заперечень до акта перевірки або оскарження прийнятих податкових повідомлень-рішень.


З повним переліком питань та відповідями на них можна ознайомитись за посиланням http://minrd.gov.ua/garyacha-liniya/117389.html

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі