Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.10.13
1747 0
Друкувати
Обране

Как самозанятому лицу сняться с учета в налоговой?

Спеціалісти Міндоходів у Базі знань відповіли на таке запитання: який порядок зняття з обліку в органах доходів і зборів самозайнятих осіб у разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності? 

Податківці пояснили, що після прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності та внесення до ЄДР запису про рішення фізособи-підприємця стосовно припинення нею підприємницької діяльності така особа зобов’язана подати до органу доходів і зборів за основним місцем обліку:

— заяву за ф. № 8-ОПП (за бажанням), дата якої фіксується в журналі за ф. № 6-ОПП;

— оригінали документів, які видаються органами доходів і зборів платнику податків (свідоцтва, патенти, інші документи тощо) та підлягають поверненню до органу доходів і зборів, а також завірені копії цих документів, якщо такі видавалися та підлягають поверненню.


У разі отримання відомостей про внесення до ЄДР запису про рішення фізособи-підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності або заяви за ф. № 8-ОПП органом доходів і зборів приймається рішення про проведення (непроведення з підстав, установлених п.п. 11.3.2 та 11.3.3 п. 11.3 розд. ХI Порядку обліку платників податків і зборів) документальної позапланової перевірки платника податків, який перебуває на обліку в такому органі, зокрема:

— протягом десяти робочих днів із дати публікації повідомлення про рішення фізособи-підприємця щодо припинення нею підприємницької діяльності;

— протягом місяця після одержання того документа, що надійшов до органу доходів і зборів першим, та в інших випадках.


Після проведення такої перевірки та спливу законодавчо встановлених строків сплати узгоджених грошових зобов’язань у разі відсутності заперечень органу доходів і зборів щодо здійснення державної реєстрації припинення платника податків та встановлення факту відсутності заборгованості платника податків перед бюджетом орган доходів і зборів складає довідку про відсутність заборгованості зі сплати податків, зборів за ф. № 22-ОПП.


Зверніть увагу: якщо платник податку перебуває на обліку в органі доходів і зборів за основним місцем обліку та одночасно в інших органах доходів і зборів — за неосновним місцем обліку, то форма № 22-ОПП видається за основним місцем обліку лише після отримання від усіх інших зазначених органів висновків про відсутність заборгованості щодо сплати податків та зборів.

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі