Інформація по темі "" | Публікації по тегу
01.11.13
1231 0
Друкувати
Обране

Когда выплата дивидендов плательщиками единого налога облагается налогом на прибыль?

ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадало, що дивіденди, які виплачуються платниками єдиного податку — юрособами власникам корпоративних прав (засновникам платників єдиного податку), що також мають статус юридичної особи, оподатковуються згідно з розд. III Податкового кодексу України (далі — ПКУ). Така норма передбачена п. 292.12 ПКУ. 

Так, емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток підприємств у розмірі ставки, встановленої п. 151.1 ПКУ, нарахованої на суму дивідендів, що фактично виплачуються, без зменшення суми такої виплати на суму такого податку. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.


Зверніть увагу, що зазначений авансовий внесок не справляється у разі виплати дивідендів фізособам.


У свою чергу додамо, що в Базі знань податківці зазначають, що ПКУ не передбачене зменшення суми нарахованого єдиного податку на суму авансового внеску, сплаченого у зв’язку з нарахуванням дивідендів. Тобто, на їхню думку, суми нарахованого єдиного податку не зменшуються на суму авансового внеску податку на прибуток, сплаченого у зв’язку з нарахуванням дивідендів

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі