Інформація по темі "" | Публікації по тегу
01.11.13
1343 0
Друкувати
Обране

Сотрудник в командировке приобретет ТМЦ. Распространяется ли на такую операцию наличное ограничение в размере 10 тыс. грн?

Спеціалісти Міндоходів у Базі знань відповіли на таке запитання: чи поширюється обмеження щодо граничної суми готівкового розрахунку в розмірі 10 тис. грн на використання коштів, виданих на відрядження, у разі придбання товарно-матеріальних цінностей? 

Податківці нагадали, що підприємства (підприємці) мають право здійснювати розрахунки готівкою між собою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами в межах 10 тис. грн. Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки шляхом перерахування коштів із поточного рахунка на поточний рахунок або внесення коштів до банку для подальшого їх перерахування на поточні рахунки.


Зверніть увагу, що таке обмеження не поширюється на:

розрахунки підприємств (підприємців) із бюджетами та державними цільовими фондами;

добровільні пожертвування та благодійну допомогу;

використання коштів, виданих на відрядження.


Ураховуючи викладене вище, податківці зазначили, що обмеження щодо граничної суми готівкового розрахунку в розмірі 10 тис. грн:

1) не поширюється на готівкові розрахунки, пов’язані з відрядженням працівника підприємства;

2) поширюється на придбання таким працівником протягом дня за рахунок коштів, виданих на відрядження, товарно-матеріальних цінностей.


Таким чином, виходячи з пояснень податківців, підприємство може видати працівнику у відрядження готівку в розмірах, які перевищують 10 тис. грн, проте такий працівник, купуючи у відрядженні матеріальні цінності, може розрахуватися за них готівкою лише в межах 10 тис. грн. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі