Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.11.13
1102 0
Друкувати
Обране

Правительство создает спецфонд утилизационного налога

Кабінет Міністрів на своєму засіданні 7 листопада схвалив проект змін до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.  

Тепер усі кошти від введення утилізаційного податку йтимуть до спецфонду, яким буде розпоряджатися Міністерство екології та природних ресурсів України.


За приблизними підрахунками аналітиків, екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів вже в перший рік забезпечить прямі додаткові надходження до Державного бюджету України обсягом 2,2 млрд грн. Значна частина цих грошей піде на створення утилізаційного кластера української промисловості європейського зразка. А це означає, що Україні необхідно буде утилізувати мінімум 85% маси автомобіля, із яких 80% пройде вторинну переробку — рециклінг, зазначають експерти.


За попередніми розрахунками, вартість одного утилізаційного заводу, який зможе переробляти 25 машин на годину, оцінюється в 7 млн дол. США.


Водночас готується ще один законопроект, у якому імпортерам також нададуть можливість створювати утилізаційні центри, що допоможе їм отримати пільги зі сплати екологічного податку.


Цим законопроектом Кабінет Міністрів повинен зняти остаточні протиріччя між Європейським Союзом і Світовою організацією торгівлі (СОТ), які розглядали екологічний податок за утилізацію як дискримінацію імпортерів та лобіювання вітчизняного автопрому, що в умовах глобальної конкуренції та євроінтеграційного спрямування держави є неприпустимим. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі