Інформація по темі "" | Публікації по тегу
12.11.13
997 0
Друкувати
Обране

Кто может быть плательщиком НДС среди плательщиков единого налога?

ГУ Міндоходів у м. Київ нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України платники єдиного податку першої та другої групи не можуть бути платниками ПДВ. 

Платниками ПДВ можуть бути платники єдиного податку:

третьої та четвертої групи за умови застосування ставки єдиного податку в розмірі 3%;

п’ятої та шостої групи за умови застосування ставки єдиного податку в розмірі 5%.


Також податківці зазначили, що платники єдиного податку третьої або четвертої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 5%, чи платники єдиного податку п’ятої або шостої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 7%, можуть стати платниками податку на додану вартість у разі добровільної зміни ставки єдиного податку.


Важливо! Реєстраційна заява платника ПДВ подається не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.


Зверніть увагу, що при перевищенні сукупних обсягів постачання товарів чи послуг за останні 12 календарних місяців 300 тис. грн платники єдиного податку третьої або четвертої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 5%, та платники єдиного податку п’ятої або шостої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 7%, обов’язковій реєстрації як платники ПДВ не підлягають.


Детально про реєстрацію платником ПДВ читайте в тематичному номері газети «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 15. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі