Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.11.13
1999 0
Друкувати
Обране

Налоговики напомнили, как формировать налоговый кредит

Міндоходів у листі від 16.10.2013 р. № 13405/6/99-99-19-04-02-15 повідомило про порядок формування податкового кредиту в 2014 році.  

У листі нагадується, що право на віднесення сум ПДВ до податкового кредиту виникає у платника податку в разі здійснення ним операцій із:

а) придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг;

б) придбання (будівництва, спорудження, створення) необоротних активів, також при їх ввезенні на митну територію України (в тому числі у зв’язку із придбанням та/або ввезенням таких активів як внеску до статутного фонду та/або при переданні таких активів на баланс платника податку, уповноваженого вести облік результатів спільної діяльності);

в) отримання послуг, наданих нерезидентом на митній території України, та в разі отримання послуг, місцем постачання яких є митна територія України;

г) ввезення необоротних активів на митну територію України за договорами оперативного або фінансового лізингу.


Датою виникнення права платника ПДВ на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг або дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною.


Важливо! Не належать до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв’язку із придбанням товарів/послуг, які не підтверджені податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням вимог статті 201 Податкового кодексу України) чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 Кодексу.


Також податківці нагадали, що платник податку має право включити суму ПДВ до податкового кредиту протягом 365 календарних днів з дати складання податкової накладної. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі