Інформація по темі "" | Публікації по тегу
22.11.13
2139 0
Друкувати
Обране

В каких случаях сводная налоговая накладная не выписывается?

Міндоходів у листі від 19.09.2013 р. № 11550/6/99-99-19-04-02-16 торкнулося окремих питань виписування зведених податкових накладних.  

Податківці нагадали, що у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер при постійних зв’язках із покупцем, покупцю може бути виписана зведена податкова накладна. Періодичність виписування такої накладної залежить від визначеної у договорі періодичності оплати поставлених товарів/послуг (один раз на п’ять днів, один раз на десять днів тощо, але не рідше одного разу на місяць).


До зведеної податкової накладної обов’язково додається реєстр товаротранспортних накладних чи інших відповідних супровідних документів, згідно з якими здійснено постачання товарів/послуг.


Також податківці нагадали, що порядок складання зведених податкових накладних не поширюється на попередню оплату товарів/послуг (аванс), які підлягають постачанню.


При цьому з урахуванням застосування правила першої події для визначення податкових зобов’язань постачальника податкова накладна на суму попередньої оплати товарів/послуг (авансу) складається на дату такої оплати, тобто на дату отримання такого авансу.


Для того щоб розібратися в доцільності виписування зведеної податкової накладної, читайте статтю «Зведена податкова накладна» в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 49, с. 47

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі