Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.11.13
1918 0
Друкувати
Обране

Применение РРО плательщиком единого налога третьей группы

Податківці в м. Полтава нагадують, що при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами — підприємцями, які сплачують єдиний податок, РРО та розрахункові книжки не застосовуються

При цьому встановлення норм щодо незастосування РРО в інших законах, окрім Податкового кодексу України (далі — ПКУ), не допускається. Згідно з п. 296.10 ПКУ платники єдиного податку першої — третьої груп не застосовують РРО.


Водночас п. 15 ст. 3 Закону про РРО передбачено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані надавати покупцю товарів (послуг) на його вимогу чек, накладну або інший письмовий документ, який засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця.


Зверніть увагу, що порушення зазначеного вище правила тягне за собою відповідальність, передбачену Законом про РРО, але не може бути підставою для застосування до порушника адміністративних або фінансових санкцій, передбачених законодавством із питань оподаткування. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі