Інформація по темі "" | Публікації по тегу
02.12.13
1348 0
Друкувати
Обране

Имеет ли банк право на налоговый кредит при получении залогового имущества в собственность?

Податківці повідомляють, що у разі отримання заставного майна у власність від суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних або фізичних осіб), які є зареєстрованими платниками ПДВ, банк має можливість сформувати податковий кредит за такою операцією на підставі отриманої від платника податку податкової накладної. 

У разі отримання заставного майна у власність від фізичних осіб або суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних чи фізичних осіб), які не є зареєстрованими платниками ПДВ, банк не має підстав для формування податкового кредиту за такими операціями.


Детально про ці та інші питання щодо особливостей оподаткування ПДВ операцій із постачання банками заставного майна можна дізнатися з Узагальнюючої податкової консультації щодо особливостей оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання банками заставного майна, затвердженої наказом Міндоходів від 22.11.2013 р. № 700. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
pw-image
Читайте сайт за ціною чашки кави
Платне користування buhgalter.com.ua передбачає:
  • доступ до новин, статей, довідників
  • безлімітні завантаження бланків
  • відсутність реклами.
Передплатники PRO-доступу, «Бюджетної бухгалтерії», «Оплата праці» та користувачі «FIT-Бюджет» отримують безкоштовний доступ до порталу бонусом до передплати.
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
60
грн/
місяць
Вже передплатили? Увійти
Передплата подовжується автоматично щомісяця, але відмовитися можна у будь-який момент. Я погоджуюсь з користувацькими умовами
ic-acc-pay
×