Інформація по темі "" | Публікації по тегу
09.12.13
1328 0
Друкувати
Обране

Исправляем ошибки в приложении 2 к декларации по НДС

ГУ Міндоходів у Тернопільській області нагадує, що виправлення помилок у додатку 2 (Д2) до податкової декларації з ПДВ, які не вплинули на показники декларації, зокрема, у разі виправлення у колонках 2 та 3 додатка 2 (Д2), проводиться шляхом подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань із ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок. До такого розрахунку додається додаток 2 (Д2) з відміткою «уточнюючий». 

Таке виправлення проводиться шляхом коригування, а саме: помилковий запис у додатку 2 (Д2) зазначається зі знаком мінус (тобто сторонується) та вноситься правильний запис, а у підсумковому рядку «Усього» відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або він не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді).


Податківці зазначили, що при заповненні уточнюючого розрахунку:

— до графи 4 переносяться показники податкової декларації з ПДВ, додаток 2 (Д2) до якої уточнюється;

— до графи 5 переносяться всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (вони відповідають показникам із графи 4);

— у графі 6 відображається прочерк (при поданні звітності на паперових носіях) або вона не заповнюється (при поданні звітності в електронному вигляді). 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі