Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.12.13
1008 0
Друкувати
Обране

Правительство приняло стратегию развития IT-индустрии

Уряд затвердив Стратегію розвитку IT-індустрії на 2014 рік. Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів.  

Відповідно до ухваленої Стратегії розвитку IT-індустрії основна робота Уряду буде спрямована на збільшення держзамовлення у сфері навчання фахівців ІТ-галузі у вузах. Оскільки до 2018 року для підтримки нинішніх темпів розвитку комп’ютерної індустрії знадобиться понад 50 тисяч кваліфікованих фахівців.


Глава українського Уряду, затверджуючи Стратегію розвитку індустрії програмної продукції на основі теперішніх тенденцій зростання, спрогнозував, що до 2015 року експорт вітчизняних IT-товарів, послуг і комп’ютерних технологій повинен становити 8 млрд дол. США.


Цей прогноз також підтримують фахівці з Майкрософт, які передбачають, що через три роки сектор IT формуватиме 8% національного ВВП України (сьогодні це не більше 3%).


Як зазначають урядові експерти, структурний розвиток комп’ютерної освіти і пільги для ІТ-галузі у зниженні ставок оподаткування (звільнення від ПДВ на послуги у сфері інформатизації, сплата податку на прибуток IT-підприємств на рівні 5%) повинні створити найвигідніші умови для роботи IT-індустрії у Східній Європі, яка виробляє 20% всього програмного забезпечення у світі.


Цей прогноз підтверджують вже зараз світові рейтингові агентства. За даними дослідження ринку IT-аутсорсингу компанією Central and Eastern European Outsourcing Association, Україна посіла перше місце серед країн Центральної та Східної Європи в категоріях «Краща ринкова вартість у сфері IT-аутсорсингу» і «Найбільше число співробітників, зайнятих у сфері IT».


Крім того, слід зазначити, що український Інтернет — один із найдинамічніших і швидкозростаючих сегментів Мережі у світі. За кількістю інтернет-користувачів України посідає 33-тє місце у світі. А за останній рік доступ до високошвидкісного Інтернету в країні збільшився на 322%, що є одним із найзначніших зростань у світі. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі