Інформація по темі "" | Публікації по тегу
26.12.13
1371 0
Друкувати
Обране

Вниманию предпринимателей-«общесистемщиков»!

ГУ Міндоходів у Львівській області нагадує, що підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, з 1 січня 2014 року зобов’язані будуть вести нову Книгу обліку доходів і витрат за формою, затвердженою наказом від 16.09.2013 р. № 481. 

Книгу можна вести як у паперовому, так і в електронному вигляді. Для цього її необхідно зареєструвати у відповідному органі Міндоходів за основним місцем податкового обліку.


Для реєстрації нової Книги у паперовому вигляді самозайнята особа зобов’язана подати до контролюючого органу примірник Книги, на титульному аркуші якої зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, податкова адреса, номер і дата свідоцтва про право на провадження незалежної професійної діяльності (за наявності).


Пронумерована і прошнурована Книга безоплатно реєструється в контролюючому органі, засвідчується підписом керівника або заступника контролюючого органу і скріплюється печаткою протягом двох робочих днів.


Для ведення Книги в електронній формі самозайнята особа зобов’язана: отримати посилені сертифікати відкритих ключів, укласти договір про визнання електронних документів із контролюючим органом (якщо таких ще немає), сформувати заяву на отримання Книги та надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку.


Контролюючий орган реєструє заяву самозайнятої особи на отримання Книги у реєстрі поданих заяв і протягом трьох робочих днів формує та надсилає самозайнятій особі повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням реєстраційного номера та дати її реєстрації.


Після отримання такого повідомлення підприємець має право вести Книгу в електронному вигляді.


Також податківці нагадали, що з січня 2014р. працюватиме сервіс «Електронний кабінет платника податків», яким передбачено для самозайнятих осіб режим «Ведення книг обліку доходів і витрат та книги обліку доходів в електронному вигляді та формування відповідної податкової декларації».


Детально про порядок ведення нової Книги обліку доходів і витрат читайте в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 88, с. 41

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі