Інформація по темі "" | Публікації по тегу
30.12.13
2532 0
Друкувати
Обране

Ответы на вопросы «горячей линии» относительно налогообложения подакцизных товаров

Пропонуємо ознайомитися з відповідями податківців на запитання, які були поставлені під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Контроль за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів». 

Які документи необхідно надати для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами?

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами видаються за заявою суб’єкта господарювання, до якої додається такий перелік документів:

— платіжне доручення або квитанція про сплату за ліцензію;

— підтвердження податкового органу про надходження коштів до бюджету;

— довідка податкової служби про реєстрацію реєстратора розрахункових операцій.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі надається заявнику не пізніше 10 календарних днів із дня одержання зазначених документів.


Який розмір плати за ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами та який порядок оплати?

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на території міста складає 8000 грн на рік, на території селищ — 500 грн, а на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на території міста — 2000 грн на рік, на території селищ — 250 грн.

Плата за ліцензії справляється щоквартально, рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.


В яких випадках анулюється ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами?

Підстави анулювання ліцензії:

— заяви суб’єкта господарювання;

— рішення про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання;

— несплати черговогоплатежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензії;

— рішення суду про встановлення факту незаконного використання суб’єктом господарювання марок акцизного податку (стосовно імпортерів);

— рішення суду про встановлення факту торгівлі суб’єктом господарювання алкогольними напоями або тютюновими виробами без марок акцизного податку;

— рішення суду про встановлення факту переміщення суб’єктом господарювання алкогольних напоїв або тютюнових виробів поза митним контролем;

— порушення вимог ст. 153 Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту отримання суб’єктом господарювання письмового розпорядження про її анулювання. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі