Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.01.14
1498 0
Друкувати
Обране

Бродский требует везде ставить кассовые аппараты — это по европейским нормам!

Про це під час круглого столу розповів Голова Держпідприємництва, пояснюючи аспекти захисту прав споживачів у контексті Угоди про асоціацію

Підвищення захисту прав споживачів є важливим фактором. У рамках Угоди про асоціацію Україна зобов’язана боротися з такими явищами, як непрозоре ціноутворення, наявність на ринку небезпечних товарів та незадовільний контроль за якістю продукції.


Для України запровадження методики Євросоюзу у сфері захисту прав споживачів означає, що бізнес надаватиме детальну інформацію про ризики, пов’язані зі здоров’ям та безпекою, які мають безпосереднє відношення до продуктів. Держава розробить систему, яка:

— дозволить швидке інформування громадськості та вилучення небезпечних продуктів чи товарів з ринку, а також відстеження їх походження;

— заборонить продаж небезпечних продуктів;

— ефективно протидіятиме підробкам та фальсифікації продукції;

— запровадить суттєві штрафи за порушення;

— дозволить проведення спеціальних заходів, які стосуються безпеки дитячих іграшок.


Перш за все, потрібно заборонити продаж продуктів та ліків без касових апаратів. Як заявив Михайло Бродський: «Підприємці повинні відповідати за те, що вони роблять. Це європейська норма. Угода про асоціацію з Європейським Союзом зобов’язує нас ввести для бізнесу касові апарати».


На сьогодні вже розроблений законопроект, яким пропонується, що від початку виробництва до кінцевого продукту передбачається повна відповідальність підприємця, а не органу перевірки. Однак він 2,5 роки знаходиться у парламенті. «Європейські норми - це повна відповідальність бізнесу за зроблене», — пояснив Бродський. Це дозволить знайти винних у випадку продажу неякісної продукції.


«Чек, виданий покупцю, є документом, за яким можна знайти, хто продав і що продали, термін придатності і т.д. Тому сьогодні в Європі скрізь стоять касові апарати. Хочемо жити по-європейськи — треба вводити касові апарати. І я буду просити всіх політиків підтримати цю європейську норму», — наголосив голова відомства.


Варто зазначити, такі самі вимоги повинні бути і для аптек, що дозволить уберегти громадян від фальсифікованих ліків. Сьогодні з 23 тис. аптечних установ в 8 тис. працюють без касових апаратів!

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі