Інформація по темі "" | Публікації по тегу
10.01.14
1151 0
Друкувати
Обране

Предприниматели получили еще больше свободы

Уряд знижує бар’єри для реєстрації підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування. З початку цього року вони зможуть працювати без свідоцтва платника єдиного податку.  

Так, з 1 січня 2014 року замість свідоцтва зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати виписку з Реєстру платників єдиного податку. Виписка буде вважатися дійсною до внесення змін до Реєстру. Зазначені нововведення передбачені Законом України від 24.10.2013 року № 657 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників та удосконалення деяких положень».


На думку урядових експертів, зниження адміністративних бар’єрів з реєстрації суб’єктів господарювання як платників єдиного податку до мінімальних обумовлене відсутністю необхідності звернення і до держреєстратора, і до органів доходів та зборів.


Скасування видачі обов’язкового свідоцтва зменшує обсяг документообігу між платником та органами доходів і зборів. Таким чином, платник податків отримує свободу вибору, бо виписка з Реєстру не є обов’язковою — лише за бажанням платника. Крім того, прийняте рішення вводить економію коштів, оскільки бланк свідоцтва платника єдиного податку є документом суворого обліку. Торік на них було витрачено близько 1 млн грн.


Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко оголосив про те, що мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжено у 2014 році. Оскільки спрощена система оподаткування виправдала себе як із точки зору зростання підприємницької ініціативи, так і з точки зору надходжень до бюджету.


У 2013 році Урядом вжито чимало заходів щодо полегшення підприємницької діяльності у сфері звітності та початку провадження діяльності. «Передбачена можливість подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронномувигляді. Розширено звітний період із календарного місяця до року для найбільш популярної серед підприємців другої групи, на якій працюють 56% від загальної кількості «спрощенців», — підкреслив Олександр Клименко на прес-конференції, присвяченій підсумкам 2013 року.


Одним із важливих аспектів нововведень є те, що платникам податків надана можливість за власним рішенням змінювати групу або ставку податку протягом року. Також рішенням Уряду були введені дві додаткові групи єдиного податку з обсягом доходів до 20 млн грн і без обмеження в кількості найманих працівників, для них зменшено ставки податків.  

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі