Інформація по темі "" | Публікації по тегу
31.01.14
1141 0
Друкувати
Обране

Инвалидов могут полностью освободить от обязанности уплаты за себя ЕСВ

Міндоходів в АР Крим повідомляє, що до ВРУ подано на розгляд законопроект від 23.01.2014 р. № 4011, яким пропонується внести зміни до п. 4 ст. 4 Закону України «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Так, передбачається встановити, що особи, зазначені в п. 5 ч. 1 ст. 4 Закону (особи, які забезпечують себе роботою самостійно), звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо вони є інвалідами й отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.


Нагадаємо, що відповідно до п. 4 ст. 4 Закону пенсіонери та інваліди, які відповідно до закону отримують пенсію або соціальну допомогу, звільняються від сплати за себе ЄСВ тільки в тому випадку, якщо вони використовують спрощену систему оподаткування при провадженні підприємницької діяльності. Такі громадяни можуть бути платниками ЄСВ тільки за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.


Якщо вищезгадані категорії громадян не є платниками єдиного податку, а використовують загальну систему оподаткування або провадять незалежну професійну діяльність, наприклад, медичну, наукову, адвокатську, нотаріальну тощо й отримують дохід від цієї діяльності за умови, що вони не є найнятими робітниками або підприємцями, такі громадяни є платниками ЄСВ на загальних підставах.


Розмір обов’язкової ставки ЄСВ для підприємців установлений на рівні 34,7% бази нарахування. Збір сплачується такими категоріями платників щоквартально авансовими внесками (до 15 березня, 15 травня, 15 серпня і 15 листопада). Розмір авансових платежів складає 25% річної суми ЄСВ, обчисленої для сплати авансових сум ПДФО, і не може бути меншим від розміру мінімального страхового внеску за місяць, в якому отриманий дохід. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі