Інформація по темі "" | Публікації по тегу
04.02.14
939 0
Друкувати
Обране

Изменения в налогообложении операций с ценными бумагами

ГУ Міндоходів у м. Києві звертає увагу, що починаючи з 1 січня 2014 року відповідно до Закону України від 24.10.2013 р. № 657 з підрозд. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України (далі — ПКУ) виключено норму, яка дозволяла операції з цінними паперами та деривативами, що придбані до 1 квітня 2011 року, відображати в обліку при визначенні податку на прибуток за правилами, які діяли на момент придбання таких цінних паперів. 

Слід зазначити, що до 1 квітня 2011 року такі правила застосовувалися згідно із п. 7.6 ст. 7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств».


Тобто починаючи з 1 січня 2014 року операції з торгівлі цінними паперами та деривативами, придбаними до 1 квітня 2011 року, оподатковуються в порядку, встановленому пунктами 153.8 та 153.9 ПКУ.


Для платників податку на прибуток — емітентів цінних паперів Законом № 657 з 1 січня 2014 року оновлено норму п.п. 153.4.3 ПКУ щодо визнання доходів та витрат за борговими цінними паперами.


Так, починаючи із зазначеної дати за борговими цінними паперами, емітованими платником податку, суми процентів уключаються до складу його витрат за правилами, визначеними П(С)БУ. У разі розміщення платником податку боргових цінних паперів вище або нижче номінальної вартості прибуток або збиток від їх розміщення відноситься до складу його доходів чи витрат у податковий період, протягом якого відбулося погашення/викуп таких цінних паперів. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі