Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.02.14
1024 0
Друкувати
Обране

Какая ответственность за неоформленного работника установлена законом?

ГУ Міндоходів у Кіровоградській області застерігає, що нелегальний обіг робочої сили веде до порушення прав людини, втрати працівником, зайнятим у «тіньовому» секторі економіки, соціальних гарантій, страхового стажу і соціальних виплат. 

Використання «нелегалів», неукладення чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між підприємцями та найманими працівниками є порушенням законодавства про працю і передбачає адміністративну відповідальність — накладання штрафу в розмірі від 30 до 100 нмдг (510–1700 грн).


Крім того, у разі виявлення під час перевірки фактів порушення працедавцем законодавства щодо укладення трудового договору, якщо ці дії призвели до нарахування, утримання та сплати до бюджету ПДФО, до нього застосовуватимуться штрафні санкції у розмірі 25% суми нарахованого податкового зобов’язання. А при повторному порушенні протягом 1095 днів — 50% (ст. 123 ПКУ).


Також КУпАП передбачено відповідальність за неутримання або неперерахування до бюджету сум ПДФО при виплаті фізичній особі доходів, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям відомостей про доходи громадян у вигляді попередження суб’єктів господарювання або накладення на них штрафу від 2 до 3 нмдг (при повторному порушенні протягом року — від 3 до 5).


Не забувайте і про те, що за неукладання трудових договорів із найманими працівниками, грубе порушення законодавства про працю (ст. 172 ККУ) та умисне ухилення від сплати податків (ст. 212 ККУ) встановлена кримінальна відповідальність

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі