Інформація по темі "" | Публікації по тегу
17.02.14
1182 0
Друкувати
Обране

Налоговые новации от Миндоходов

Міністерство доходів і зборів України презентувало своє бачення податкового стимулювання інвестиційної активності в Україні. Це було темою обговорення в.о. Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка із членами Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності. 

На засіданні Ради Олександр Клименко заявив про готовність спільно з інвесторами працювати, зокрема, над оптимізацією структури та кількості податків і зборів.


На думку в.о. Міністра, існує необхідність зміни структури та скорочення кількості податків із 22 до 14. Це, за його словами, дозволить спростити звітність, скоротити ресурси, які витрачаються на податкове адміністрування як підприємцями, так і Міндоходів.


Особливу увагу передбачається приділити реформі III розділу Податкового кодексу України щодо правил адміністрування податку на прибуток.


Експерти, оцінюючи ініціативи щодо внесення змін до Податкового кодексу, підкреслюють, що наразі найбільша кількість запитань у суб’єктів господарської діяльності не стосовно ставок двох найважливіших бюджетоутворюючих податків (ПДВ і прибутку), а щодо їх адміністрування та бази оподаткування.


Торкаючись питання податку на прибуток, експерти звертають увагу, що для бізнесу більш вигідним було б не зниження номінальної ставки, а більш ліберальна політика в частині бази оподаткування, яка дозволить знизити реальну ставку цього податку.


Це насамперед стосується питання підвищення нормативів амортизації аж до повного віднесення на витрати придбаних об’єктів активної частини основних фондів. Особливо така політика, на думку експертів, була б корисною при реалізації підприємствами заходів із модернізації таоновлення основних фондів, які дозволять істотно знижувати споживання газу, тепла, електрики. Крім того, суб’єкти господарської діяльності зацікавлені у спрощенні процедури віднесення на витрати адміністративних витрат.


До інших важливих реформ, над якими Міндоходів планує активно працювати спільно з інвесторами, належить перехід до спрощеної процедури контролю митної вартості товарів із підвищенням ролі постаудиту.


За підрахунками експертів, Міндоходів за рахунок уведення постаудиту зможе щорічно залучати до держбюджету додатково 12 млрд грн.


Щоб скоротити час узгодження ціни на товари, Міністерство планує створити єдину базу даних цін для цілей контролю трансфертного ціноутворення та постаудит контролю. Для цього спочатку планується проаналізувати стан нинішньої митної бази.  

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі