Інформація по темі "" | Публікації по тегу
18.02.14
976 0
Друкувати
Обране

Уплачиваем налог за транспортные средства: разъяснения налоговиков

ГУ Міндоходів у Львівській області нагадує, що платниками збору за першу реєстрацію транспортних засобів (далі — ТЗ) є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні ТЗ, а саме: колісних транспортних засобів, суден, літаків та вертольотів. 

Перша реєстрація ТЗ — реєстрація ТЗ, яка здійснюється уповноваженими державними органами України щодо цього ТЗ в Україні вперше. Першій реєстрації підлягають також і не нові автомобілі, тобто ті, які вже використовувалися, проте на території України до цього не були зареєстровані.


Базою оподаткування є об’єм циліндра двигуна в куб. см.


Сплачувати збір слід за місцем реєстрації ТЗ за ставками, які діють на день сплати. Ставки збору залежно від об’єму двигуна транспортного засобу наведені у ст. 234 Податкового кодексу України.


Податківці також нагадали, що від сплати збору звільняються:

— легкові автомобілі для інвалідів з об’ємом циліндрів двигуна до 1500 куб. см, що придбані за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів та/або безоплатно передані інвалідам відповідно до законодавства України;

— ТЗ будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів.


У разі відчуження зазначених ТЗ особи, які отримали їх у власність, зобов’язані сплатити збір у загальному порядку.


Пам’ятайте, що платники збору зобов’язані при першій реєстрації в Україні пред’являти квитанції або платіжні доручення про сплату збору з відміткою банку, а платники, звільнені від сплати збору, — відповідний документ, який дає право на користування такими пільгами.


У разі відсутності документів про сплату збору або документів, що дають право на користування пільгами, перша реєстрація в Україні не проводиться.


Контролери зазначили, що юрособи після першої реєстрації в Україні ТЗ у десятиденний строк повинні подати до відповідного органу Міндоходів за місцем свого знаходження та за місцем реєстрації ТЗ розрахунок суми збору за такі ТЗ за формою, встановленою наказом Міндоходів від 05.12.2013 р. № 767. Разом із таким розрахунком платник обов’язково повинен подавати копію реєстраційного документа, завіреного відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію. 

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі