Інформація по темі "" | Публікації по тегу
11.04.14
3076 0
Друкувати
Обране

Отражаем суммы командировочных в ф. № 1ДФ: все или только невозвращенные?

Спеціалісти Міндоходів у Базі Знань відповіли на таке запитання: яку суму коштів необхідно відображати в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ (всю суму коштів, що видані на відрядження або під звіт, чи тільки суму коштів, які не повернуті своєчасно)? 

Контролери нагадали, що відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, у тому числі надміру витрачені та не повернуті в установлені законодавством строки, відображаються у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу «118».

У свою чергу, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається сума надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 Податкового кодексу України (далі — ПКУ). При цьому не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно з п. 170.9 ПКУ.

Ураховуючи викладене вище, в податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу «118» відображаються кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, які надміру витрачені та не повернуті в установлені законодавством строки

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі