Інформація по темі "" | Публікації по тегу
24.04.14
1300 0
Друкувати
Обране

Профсоюз против сокращения работников Госсанэпидслужбы

Профспілка працівників охорони здоров'я України в листі від 11.04.2014 р. № 01-80 заявляє протест проти рішення Уряду щодо скорочення працівників Держсанепідслужби України відповідно до постанови КМУ від 05.04.2014 р. № 85 «Деякі питання затвердження граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів». 

Профспілка зазначила, що в рамках адміністративної реформи у 2012-2013 роках Державна санітарно-епідеміологічна служба України зазнала суттєвих організаційно-структурних змін від повної ліквідації установ санепідслужби до скорочення понад 24 тисяч її працівників (49 % штату).

Профспілка категорично не погоджувалася з проведенням такої реформи Держсанепідслужби, яка призвела до масового скорочення працюючих, утворення мільйонної заборгованості з виплати заробітної плати вивільненим працівникам, істотних змін умов праці та зростання в рази навантаження на працівників установ новоутвореної служби.

На часі складність ситуації полягає в тому, що Держсанепідслужба України продовжує забезпечувати санітарно-епідеміологічне благополуччя населення в умовах обмеженого матеріально-технічного, фінансового та кадрового ресурсу.

Враховуючи викладене, з метою недопущення порушення права на працю працівників Держсанепідслужби, Профспілка працівників охорони здоров'я України наполягає на внесенні змін до Додатку 1 до постанови КМУ від 05.04.2014 р. № 85: у позиції «Держсанепідслужба» у графі «гранична чисельність територіальних органів» замінити число «6750» на число «7500».

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі